начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

РАЗВАЛЕНО ДАРЕНИЕ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РАЗВАЛЕНО ДАРЕНИЕ

Мнениеот dinka11 » 12 Юли 2009, 21:31

Дарението е развалено по съдебен ред от бабата на моите деца тъй като тя го спечели че имала нужда от издръжка. Иска издръжка от нейните внуци деца на сина й като едното й внуче е инвалид. Сега получаваме нотариална покана от същата баба, че това което й даде съда 1/2 етаж от къща и 1/2 дворно място иска да го продаде. Ако внуците й не са съгласни да купят този 1/2 част от къща и двор щяла да го продаде на трети лица. Има ли право на такова разпореждане бабата и ако има има ли право да се откаже ако ние сме съгласни да го купим?
Благодаря
dinka11
Нов потребител

Re: РАЗВАЛЕНО ДАРЕНИЕ

Мнениеот ivan_lawyer3 » 01 Авг 2009, 14:12

Пубертет, защо не се разхождаш сутрин за ведрина по парка - полезно е, освежава съзнанието и т.н. Вместо това се разхождаш по всяко време в Интернет - не, че е забранено.

Бръсни се сутрин - също освежава. Има и други работи сутрин, които един мъж прави редовно - но явно това не е важно за теб. Например - измиването на лицето.

С риск да те обидя - не превръщай незаконните ни действия в арена на клозетна война.

Ако ти стиска - подай жалба във Висшия адвокатски съвет - най-много да отнесем по-една глоба.

Че сме извън закона - извън закона сме, но защо го превръщаш в проблем.

Ето - аз нямам и 7 лева в брой в джоба си, макар да съм милионер, но имам много кокали - заровени, полузаровени, които ме хранят. Но не съм за парите адвокат - маслото на яхтата и да не го сменя, все има едни 20 000 левги резервен ход на двигателя - както е с всичко на този свят.
ivan_lawyer3
Потребител

Re: РАЗВАЛЕНО ДАРЕНИЕ

Мнениеот Гост. » 01 Авг 2009, 17:40

:roll: :) Понякога изобщо не те разбирам...

Дарението е развалено по съдебен ред.
Има ли право на такова разпореждане бабата и ако има има ли право да се откаже ако ние сме съгласни да го купим?

Бабата ако е направила предложение с конкретна цена и тя ви устройва/ имате възможност да я заплатите/ - купувайте.
Ако не отговорите на поканата, в която апропо трябва да ви кани при нотариус в определена дата- ще продаде на трето лице и сделката ще е законна.
Водили сте дела, ако не вярвате на адвоката си- обърнете се към друг, но самодейността и форумните съвети няма да са ви от полза.
Гост.
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба