Извинявам се,ако въпросът ми не е за този подфорум, но за първи път пиша тук, а наистина имам нужда от малко помощ.Случаят е следният:
Преди около 6 години майка ми дарява на сестра си(която не живее в БГ,и това и се дарява с оглед,като се прибере в България на старини, да има къде да живее) етаж от къща и част от дворно място(другата половина на мястото и другият етаж са на братът на майка ми). Две години след направеното дарение сестра и умира. Тя има едно дете,което вече е пълнолетно и продължава да живее във Франция. Може ли да се развали това дарение, при положение,че вече е унаследено?Има ли вратички-от сорта аз да ретендирам,че майка ми ме е лишила мен от наследство.Ако има варианти, бихте ли ми казали,като име, добър адвокат по вещо право?
Благодаря предварително!
п.п.Майка ми е разведена.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разваляне на Дарение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Разваляне на Дарение
Моля ви изкажете поне едно мнение....
- gruiuf
- Младши потребител
Re: Разваляне на Дарение
Може да се тръси възстановяване на запазена част, но доколкото разбирам дарителят е още жив. Така че това може да стане едва след негова смърт.
-
Standbay - Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|