начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Проблем след дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем след дарение

Мнениеот aitapeapea » 18 Юни 2009, 13:42

Случая е :

Преди около 20години баба ми направи дарение на апартамента си на мое име, като помня , че беше оформено ,като че тя си запазва имота докато е жива, а след това се прехвърля само на мен. Нещо такова, би трябвало да е по установения формат. Преди месец баба ми почина и сега не можем да намерим въпросния документ. Имам опасения , че предвид на този факт ще се появят претенции от другите наследници на баба ми, въпреки че всички те знаят за дарението.

Въпроса ми е: Мога ли да се сдобия с нов документ за дарението и как? Каква информация ще трябва да подам за да изискам дубликат. Възможно ли е загубата на оригинала да стане повод за оспорване на дарението?

Благодаря
aitapeapea
Нов потребител

Re: Проблем след дарение

Мнениеот Melly » 18 Юни 2009, 13:58

aitapeapea написа:Въпроса ми е: Мога ли да се сдобия с нов документ за дарението и как? Каква информация ще трябва да подам за да изискам дубликат. Възможно ли е загубата на оригинала да стане повод за оспорване на дарението?

Ако въпросната сделка дарение не е извършена във форма на нотариаен акт, не можете да се сдобиете с "нов" документ. :idea:

Препоръчително Е проверката на това обстоятелство да се извърши от колега адвокат!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот aitapeapea » 18 Юни 2009, 14:07

Сигурен съм че беше точно като нотариален акт, пред нотариус беше и т.н. Чел съм въпросния документ. Просто изчезна.
aitapeapea
Нов потребител

Мнениеот Melly » 18 Юни 2009, 14:16

Не съм по жокерите, но днес ще направя изключение.

Отивате в АВп по местонахождение на недвижимия имот и правите справка по Вашата партида (трите имена и ЕГН-то), в която ще излезе вписания нот. акт (№, том, година), след което с молба до съдия по вписванията искате да се снабдите с препис от нотариалния акт.
Това Е.

Със здраве!
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба