начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

несъответствие скица - нот акт по квадратура

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

несъответствие скица - нот акт по квадратура

Мнениеот va-va-va » 05 Юни 2009, 11:16

Може ли да ми дадете съвет по следния казус:
наложи ми се да поискам актуална скица на имот дарение от родители през 89 г - парцел и къща

По нотариалния акт имота е описан в съответствие с скицата приложена при прехвърлянето но имота - 810 м2 / парцел обособен по регулация през 89 г ,а първичния нот акт е с площ на парцела 1000 м2
Описанието на имота като съседи е точно и съответства на реалността

При поискване на актуална скица от общината ни съобщават ,че парцела по регулация в момента е 1000м2 и разликата не е моя собственост а следва да се докаже с удостоверение за наследници. Редно ли е брат ми да се окаже съсобственик на тези190 м2- тъи като родителите са починали ,редно ли е да се отказва актуална скица на имота ми без представяне на удостоверение за наследници??

Предварително благодаря за вашата помощ
va-va-va
Нов потребител

Re: несъответствие скица - нот акт по квадратура

Мнениеот finnan » 05 Юни 2009, 12:13

Може би тези 190 кв.м. са отредени за друг парцел по регулация след този нот. акт, за който говорите, като за това би трябвало да Ви е платено или по скоро - да е платено на собственика на земята по онова време. Но както казах - може би, не може да стане ясно докато не се видят документите. Ако не е платено - има неуредени сметки по регулация, може би :) Може и да сте собственик на тези 190 кв.м., може и да не сте :) Зависи от много неща - какво, кога са Ви прехвърлили родителите Ви, на кой точно е дарено и т.н.

Успех
finnan
Младши потребител

Re: несъответствие скица - нот акт по квадратура

Мнениеот va-va-va » 05 Юни 2009, 12:59

мерси за коментара ,
има уредени сметки по регулация
никой не е наясно защо скцата през 86 та година е била за парцел 810 м2 ,смятат че разликата е била " за озеленяване и тъй като не е платено на никого сега се придава към парцела но е редно да се върне на предишните собственици и съответно наследниците им - така тълкуват общинските технически чиновници закона и продължават да смятат,че са прави

ще продължа усилията за да получа актуална скица
va-va-va
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба