начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

съсобственост- делба, дете- моля за помощ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съсобственост- делба, дете- моля за помощ

Мнениеот marianj771 » 07 Май 2009, 15:40

Здравейте, ако можете да ми помогнете със съвет, благодаря предварително! Ето го и казуса : с бащата надетето ми, което е на 1 година /нямаме брак/, закупихме жилище с банков кредит преди 4 години. Проблема е, че от тогава до сега аз поемам всички разходи и по кредита и по жилището, и за детето, и повечето текущи. От известно време не сме в добри отношения и преди 2 месеца го помолих да се изнесе и да намерим компромис как да го обезщетя и да прехвърли дела си на детето, но той отказа. В момента живея в непрекъснат стрес и тормоз. Моля, кажете какво трябва да направя и какви варианти имам. Благодаря!
marianj771
Нов потребител

Re: съсобственост- делба, дете- моля за помощ

Мнениеот marianj771 » 07 Май 2009, 16:17

Много ви благодаря за съдействието господа! не ви занимавам с проблемите си, исках да разбера към адвокат или директно към прокурор да се обърна; а и имам ли шансове или ми предстоят само нерви.Не ви прави чест обаче да обиждате!
marianj771
Нов потребител

Мнениеот finnan » 07 Май 2009, 23:17

Към адвокат, той ще Ви посъветва как и дали и към прокурор да се обърнете.
За имота - доколкото разбирам сте го купили двамата - в такъв случай няма как да принудите другия съсобственик да прехвърли неговата част, това си е негово решение. Съветът ми е да се обърнете към медиатор или друг способ, за да се разберете - трябва съгласие да се постигне.
Ако не се разберете винаги може да се продаде на публична продан (не заради кредита, а заради делбата) или Вие да прдадете вашата част. (презумпцията е че имотът е неподеляем).
За кредита - зависи какви са качествата на двама ви по договора за кредит и какво пише в него - при определено стечение - ако и двамата сте кредитополучатели, да речем, имате право да искате половината от вноските от другия кредитополучател.

Успех!
finnan
Младши потребител

Мнениеот namakak » 07 Май 2009, 23:26

Дело за подялба на собственост,имотна декларация и семейно състояние с деца,оценка от вещо лице на имота и вносни сметки до момента.
Остава да имате възможност и да изплатите дългогодишния догор към банката и да си позволите свестен адвокат.Успех. :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Съсобственост и делба