начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Борба с институции покрай завещание

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Борба с институции покрай завещание

Мнениеот mikaeles » 08 Апр 2009, 17:03

Пиша от името на баба. Здравейте, имам втори брак, от първия си брак имам дъщеря, и съпругът (покойник) ми също има дъщеря от първия си брак. От съвместния втори брак нямаме деца. Преди години съпруга ми се разболя и сметнахме, че е в наш интерес да си направим завещания. Според това завещание той завещава движимо и недвижимо имущество на мен а аз завещавам моето на него.По време на съвместния си брак си закупихме двор в който постройхме къща. Завещанията са за всеки поотделмо.Преди 7г. съпругът ми почина. През 2001г. март месец завещанието беше отворено в присъствието на дъщеря му. Случайно проверявайки в интернет данък в/у недвижимите имоти и такса битови отпадаци разбрах, че тя също плаща данък в/у част от имота. И тъй като знам че ако в рамките на 5г. неговата дъщеря не си потърси бащиното наследство по съдебен път -губи право на наследство.Понеже искам да си уредя взаймоотношенията в данъчното поисках завещанието от нотариуската. Нотариуската ми отговори, че иска данъчна оценка на имота и отказа да ми даде копие от завещанието. В данъчното обаче искат първо завещанието. Защо и редно ли е преди отваряне на завевещанието от общината да издадат документ за наследници в който фигурира и дъщеря му. Как да постъпя и защо ми е данъчна оценка след като аз няма да продавам. На 64 години съм и в момента незнам как да уредя тези взаймоотношения между институциите и мен.
mikaeles
Нов потребител

Re: Борба с институции покрай завещание

Мнениеот karanedeff » 08 Апр 2009, 17:37

С протокола за обявяване на съморъчното завещание ще се явите пред данъчните - няма начин да ви откажат данъчна оценка.
А за първи препис от завещанието се заплащат съответните такси, определяни въз основа на дан. оценка
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба