начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Нуждая се спешно от Вашата помощ !!!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нуждая се спешно от Вашата помощ !!!

Мнениеот java04 » 25 Яну 2009, 14:37

Здравейте всички!
Моля се някой да може да ми даде помогне :cry: ! Въпросът ми е следният:
Самостоятелна пристройка (с отделен вход-входа на блока е на друга улица) към многоетажна жилищна сграда съсобствена ли е или не? В нотариалният акт е записано така:

Недвижим имот,намиращ се в гр.ХХХХХХ,ул.ХХХХХХ,в ниската част на многоетажна жилищна сграда,построен срещу отстъпено право на строеж в имот № Х в строит. квартал №ХХХХХ по плана на гр.ХХХХХ,който недв. имот е с разгъната площ от 171.26 кв.м при съседи: изток-ул.ХХХХХХ,запад-части от жилищната сграда,север-ул.ХХХХ,юг-ул.ХХХХХ,ведно с 12.93% идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж.

Така формулирано тази пристройка е в етажна собственост,ако не се лъжа,но това само по себе си прави ли я съсобствена с живущите в блока? Моля помогнете ми–вече съм тотално объркана–досега от мен консултираните адвокати даваха различен отговор и сега не зная на какво да вярвам :cry: Благодаря на ВСИЧКИ предварително за споделеното мнение по този въпрос
java04
Нов потребител

Re: Нуждая се спешно от Вашата помощ !!!

Мнениеот portokal » 25 Яну 2009, 15:15

Така напиано, звучи като самостоятелен обект от етажна собственост, каквито са например апартаментите или гаражите. По никакъв начин не навява мисли да е обща част или някаква съсобственост.
Е, зависи и какво е предназначението и, но едва ли някой би описал в нотариален акт по този начин нещо, което е обща част. Описанието е като за самостоятелен имот в етажна собственост.
Кое Ви притеснява?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот java04 » 25 Яну 2009, 15:47

Първо бих искала да Ви благодаря за бързият отговор ! Ако гореописаното помещение е съсобствено със собствениците на апартаменти в жилищната сграда се нуждая от тяхното писмено и нотар. заверено съгласие за преустройство на същото съгл. ЗХ(чл.4,ал.4),ако не е съсобствено с тях-не.
java04
Нов потребител

Мнениеот java04 » 25 Яну 2009, 16:33

За уточнение на проблема може би трябва да обясня точно ситуацията-в жилищната сграда има 23 апартамента,7 от които са необитаеми в момента (собствениците са в чужбина от дълги години,никой не ги е виждал също така от години,но за съжаление не са оставили никакви други адреси за връзка,което прави невъзможно искането на тяхното мнение по въпроса),а останалите 16 собственика са дали своето нотар. заверено съгласие.Тъй като се изисква съгласието на ВСИЧКИ съсобственици на обекта съм изправена пред меко казано мисия невъзможна в случай,че наетият от мен обект е съсобствен с живущите в блока.Благодаря отново на всички взели отношение по този въпрос.
java04
Нов потребител

Мнениеот gecuhckata » 28 Яну 2009, 17:00

Въпросът относно собствеността на постройката/пристройката следва да е посочен в нотариалните актове на собствениците и.
gecuhckata
Младши потребител

Мнениеот java04 » 31 Яну 2009, 16:23

Благодаря за изказаните мнения по зададеният от мен въпрос!
Не зная защо повечето от вас мислят,че всеки,поискал мнение или съвет на този форум, не желае да плаща за адвокат... Сигурна съм,че всеки с удоволствие би платил за получените съвети,аз също разбира се!!! Но кажете ми,моля,какво би могъл да направи някой,който от 7 адвоката по един и същи въпрос получава различни мнения (4 отговарят с ДА,а останалите –НЕ) ???? На коя група да вярва човек? Кой от вашите колеги е отговорил вярно на въпроса ми? Просто се надявах,че тук ще ми бъде разяснен верният отговор–не съм искала да си спестявам 50 лева– просто наистина не знаех какво да правя и на кои от вашите колеги да вярвам...Не съм обиждала никой,още по–малко съм искала някой от вас да прави някакви нарушения заради мен!!! Ако да дадеш съвет също е нарушение вече,тогава не зная на къде отива този свят...Благодаря на всички,които отделиха от своето време,за да ми отговорят и опитат да помогнат!!! Желая на всички успех при разрешаването на своите проблеми и повече човещина на всички ни
java04
Нов потребител

Мнениеот java04 » 31 Яну 2009, 19:26

Сега разбирам какво сте имали в предвид–моля за извинение,в случай,че съм обидила някой–нямах такива намерения,нито пък да използвам този форум заради безплатна информация..Просто бях и съм все още объркана от различната информация,получена от Ваши колеги преди дни.Видях шанс тук да ми бъде разяснено тази съществена разлика и реших да попитам,да помоля за помощ...Не съм имала и нямам намерение да вкарвам който и да е било в беда заради моето питане! Благодаря още веднъж за отзивите и желая на всички успех!
С уважение към всички
java04
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба