Здравейте
Въпроса е следният:
!996г. баба ми и дядо ми прехвърлят своя апартамент на чичо ми срещу задължение за издръжка и гледане буквално това пише в нотариалният акт.
1998г. дядо ми почина и негови наследници според удостоверението за наследници са баба ми, баща ми, и чичо ми.
2008г. чичо ми почина, като е неженен без деца.
Според удостоверението за наследници само баба ми е негов наследник.
Към днешна дата баба ми иска да препише имота на мое име сруще задължение за гледане - тя има само двама сина - единият вече покойник.
Интересува ме това може ли да стане без подпис на баща ми, и има ли той права върху този имот.
И още нещо - през 2002г. баща ми и чичо ми правят на баба пълномощно с което тя има всички права - данъчни, съдебни, нотариални, и финансови за въпроси свързани с техни недвижими имоти, както и с уреждане на наследствени права и задължения свързани с починалия им баща.
Валидно ли е това пълномощно към днешна дата, и може ли евентуално да и послужи за да отпадне необходимостта от подпис на баща ми за да препише апартамента на мен.
Уточнявам - баща ми има алкохолна зависимост, и отказва да поеме отговорност за грижите за баба.Не се гордея с баща си, но това е причината за да иска баба да го лиши от наследство, както и да си подсигури буквално хляба.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли право на наследство?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Има ли право на наследство?
Баща Ви няма никави права по отношение на имота(имуществото) , което баба Ви е получила по наследство от чичо Ви.В този ред на мисли , баба Ви може да Ви прехвърли капартамента без да е нужно никакво съгласие или подпис от баща Ви , разбира се ако сте пълнолетна!
Успех.
Успех.
- REVOLUTION
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|