начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Има ли право на наследство?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли право на наследство?

Мнениеот katina1972 » 18 Яну 2009, 15:09

Здравейте
Въпроса е следният:
!996г. баба ми и дядо ми прехвърлят своя апартамент на чичо ми срещу задължение за издръжка и гледане буквално това пише в нотариалният акт.
1998г. дядо ми почина и негови наследници според удостоверението за наследници са баба ми, баща ми, и чичо ми.
2008г. чичо ми почина, като е неженен без деца.
Според удостоверението за наследници само баба ми е негов наследник.
Към днешна дата баба ми иска да препише имота на мое име сруще задължение за гледане - тя има само двама сина - единият вече покойник.
Интересува ме това може ли да стане без подпис на баща ми, и има ли той права върху този имот.
И още нещо - през 2002г. баща ми и чичо ми правят на баба пълномощно с което тя има всички права - данъчни, съдебни, нотариални, и финансови за въпроси свързани с техни недвижими имоти, както и с уреждане на наследствени права и задължения свързани с починалия им баща.
Валидно ли е това пълномощно към днешна дата, и може ли евентуално да и послужи за да отпадне необходимостта от подпис на баща ми за да препише апартамента на мен.
Уточнявам - баща ми има алкохолна зависимост, и отказва да поеме отговорност за грижите за баба.Не се гордея с баща си, но това е причината за да иска баба да го лиши от наследство, както и да си подсигури буквално хляба.
katina1972
Нов потребител

Re: Има ли право на наследство?

Мнениеот REVOLUTION » 18 Яну 2009, 16:46

Баща Ви няма никави права по отношение на имота(имуществото) , което баба Ви е получила по наследство от чичо Ви.В този ред на мисли , баба Ви може да Ви прехвърли капартамента без да е нужно никакво съгласие или подпис от баща Ви , разбира се ако сте пълнолетна!

Успех. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба