начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

разделяне на парцел в реални граници

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разделяне на парцел в реални граници

Мнениеот klimat4o » 20 Авг 2008, 23:40

Знам че отпускарки сезон, но ако има някой във форума ,ако обичате отговорете ми!
Предстои ни разделяне на селски имот в реални граници. Парцелът е квадратура около 2000кв.м. има и достатъчно лице.(прилагам скица)Съсобственици сме 3:1 в наша полза. Съсобственикът притежава и съседният имот.
Въпросът ми е: Издържано ли е юридически да му предостъпим част от парцела, граничеща с неговия имот, но без лице към улицата. Страхуваме се,че след време той ще има и други претенции (отношенията помежду ни са такива) и ще оспорва една такава сделка.
При евентуална съдебна делба, ние като притежатели на 3/4 от имота ще имаме ли ключовата дума при разделянето, защ. така както той иска да си вземе дела, за нас не е най-благоприятният начин за разделяне.
Надявам се да съм бил ясен и да ми отговорите, предварително ви благодаря!

Изображение
klimat4o
Нов потребител

Мнениеот klimat4o » 25 Авг 2008, 22:36

Благодаря, нека дискусията продължава. Както разбирам, препоръките са да не се достига до съдебна делба.
klimat4o
Нов потребител

Мнениеот vili » 29 Авг 2008, 23:56

Ех, кога ще се научиш да уважаваш адвоката и да цениш труда му. За да се направи такава консултация трябва да Ви изнесем една лекция по вещно право. Този вариант, който сте си измислили е неосъществим. След като говорите за делба на "парцели", каквито по действащото законодателство не съществуват / новата терминология е урегулирани поземлени имоти/ , всеки от тях трябва да има минимално необходимите и установени от закона размери за лице и площ. В противен случай е невъзможна както реална, така и съдебна делба. Имотът се изнася на публична продан, което вече по новия ГПК е твърде неблагоприятно за страните. Идете с всички документи при адвокат и си направете необходимата консултация! Иначе ще спестите пари за консултация, но ще загубите много повече!
vili
Потребител

Назад към Съсобственост и делба