начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дацата ми са съсобственици на имот, продажба възможна ли е?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот liolio » 21 Сеп 2008, 13:47

всеки казва, че имате по 1/3 идеална част от имота, но я си представете , че съпругът Ви е направил завещание , в което е разпоредил нещо друго (включително може да бъде учредено право на ползване на майка му на същия този имот). най-добре идете при адвокат, за да нямате проблеми впоследствие, когато ще е наложително да посетите, познайте какво - адвокат.
liolio
Младши потребител

Re: Дацата ми са съсобственици на имот, продажба възможна ли е?

Мнениеот Magnollia » 01 Окт 2008, 11:09

Не мага да се начудя на колеги, които започват да изнасят морално-етични лекции на клиенти/питащи.

Правото не всякога се покрива със справедливостта, но все пак въвежда някакъв ред. Питащата зададе въпрос. Ако някой има желание да отговори, повтарям желание! може чиста и просто да го направи. Не е длъжен и никой не му държи сметка, ако не го направи.

Но не мога да се съглася с такива изявления. И това, че някой колега е имал "подобно дело" нищо не значи. Дори и да не продаде имота питащата е в пълното право да иска от свекърва си да напусне апартамента. Закона й дава правата, не морала!

А вие питате ли се дали й е възможно да съжителства със свекърва си! Дали не са в лоши отношения и т.н. Не е ли по-важно спокойствието и сигурността на децата. Причините за желанието й да живее отделно може да са всякакви. Не е ли възможно питащата да е срещнала някого ,с когото да иска да живее и това да не е възможно именно поради факта, че и свекърва й се е настанила в апартамента? Може да търси сигурност за децата си и т.н.
Все пак живота й продължава.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот Darla » 03 Окт 2008, 21:14

Magnollia, не поглеждах вече в тази тема, защото счетох, че повече коментари няма да има, но вие приятно ме изненадахте! Благодаря за разбирането!

================================================

Have a big dream, take small steps! :D
Darla
Младши потребител

Мнениеот betina » 06 Окт 2008, 01:18

Ако още не сте се справили с въпросното разрешение, съветвам ви да убедите съда, че парите от продажбата ще внесете по сметка на децата, като вместо полагащите им се по1/3 ще получат по 1/2, което вече е в техен интерес. За жилището, което искате да продадете, съда ще назначи вещо лице, което да го оцени. Наскоро имах подобен на вашия случай и процедурата е тази, която ви описах.
betina
Потребител

Мнениеот Darla » 07 Окт 2008, 22:47

betina, още нищо не съм предприела, но благодаря за съвета!
Darla
Младши потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба