Zdravetie,
Iskam da popitam neshto
Iskam da kupia kola koiato e registrirana na invalid. Ima li niakakav na4in da se zashtitia ot wazmojnostta da mi poiskat mitoto po kasno? V kakvi slu4ai moje da mi se naloji da platia mitoto? Do kato izte4e sroka za inwalidnata registracia kolate se wodi na invalida, koi e nai sigurnia na4in da si zashtitia investiciata ? Ima li niakava vazmojnost da mi vzemat kolata ako imam generalno palnomoshtno notarialno zawereno w koeto pishe 4e moga da se razporejda i karam kolata, da ia prodawam na 3-ti lica i na sebesi. Ima li neshto po specifi4no za koeto tribwa da wnimawam za da sam po siguren kato pawim tozi dogowor pri notariusa ?
Blaodaria wi za informaciata
- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Kopuvane na Kola registrirana na Invalid
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Kopuvane na Kola registrirana na Invalid
направете предварителен договор, че той ще ви продаде колата след три години, като той заяви, че е получил цялата цена още сега, както и да ви предостави безвъзмездното ползване на автомобила до сключването на окончателния договор.
- тъп
Не че искам да ви плаша, но при такава схема винаги има риск да изгорите и както често се случва...евтиното да ви излезе скъпо. Първо с такова пълномощно няма проблем да държите автомобила - то ще ви послужи и пред органите на МВР и на данъчната администрация, но имайте предвид, че ако застраховате колата и ако настъпи определено застрахователно събитие / напр. блъснете колата или пък я откраднат /, претенцията към застрахователя трябва да се предяви от собственика, т.е. инвалида. Това често е свързано с много проблеми.
Освен това ако в 36-месечния срок с инвалида се случи нещо / недай си боже почине / вие дължите веднага сумата, която сте си спестили при вноса. По-точно дължат я наследниците, но ще я платите вие ако искате да задържите автомобила. В този смисъл има решение на ВАС, чийто номер мога да намеря ако се интересувате.
Апропо...не зная какво точно пише в пълномощното, но не вярвам да има клауза "да продава на себе си". Простете, но звучи малко шизофренично :-)
Желая ви късмет !
Освен това ако в 36-месечния срок с инвалида се случи нещо / недай си боже почине / вие дължите веднага сумата, която сте си спестили при вноса. По-точно дължат я наследниците, но ще я платите вие ако искате да задържите автомобила. В този смисъл има решение на ВАС, чийто номер мога да намеря ако се интересувате.
Апропо...не зная какво точно пише в пълномощното, но не вярвам да има клауза "да продава на себе си". Простете, но звучи малко шизофренично :-)
Желая ви късмет !
- nikolayjelev
- Нов потребител
za nikolay jelev da taka pishe w pulnomoshtnoto, 4e imam prawo da se razporejdam s watomobila kakto nameria za dobre, da go predostapwam ili prodawam na sebe si i na 3ti lica. Mitoto ne e problem zashtot ako neshto sa slu4i s invalida mito /po to4no DDSto/ se dalji za ostawashtia preriod i se plashta po we4e opredelenata mitni4eska stoinost kam datata na wnasiana, a towa e po starite mita i ne e goliamo. Mislia 4e mai samo twa sas zastrahowkata e problem, i to na malak. Shte se posawtwam s zastrahowatelen posrednik. Blagodaria wi za ideiata.
Ako niakoi ima oshte niakawi idei kade se krie vazmojen problem shte wi bada blagodaren
Ako niakoi ima oshte niakawi idei kade se krie vazmojen problem shte wi bada blagodaren
- opel
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|