Здравейте колеги,
Вече цял месец издирвам един договор за покупко-продажба между физическо лице и общината от 1965г. От района казват, че е в СО, а от СО препращат към района и така един омагьосан кръг. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация и имате ли представа къде да го търсим, защото в архивите в СГС и в Служба по вписвания го няма:(
- Дата и час: 23 Ное 2024, 18:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Издирване на нотариален акт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Издирване на нотариален акт
Проверете на пл. "Славейков" 6, ако вече не сте ходили - там има една архивна служба на общината. Аз намерих един договор от 80-те години - по чл. 100 ЗТСУ ли беше, нещо такова. Може и да съхраняват екземпляр там.
Успех!
Успех!
- ykovachev
- Активен потребител
мерси за предложението, но вече ходих. Няма го. Пазели архиви само до 1975г., а нашият е по-старичък:)мерси все пак....ще търся начини.
- nrggg
- Нов потребител
Определена информация от първоначалния пост на колегата ме смущава - той като че ли знае точно кой договор търси, но му отговарят, че го няма в съответните архиви... Дано бъркам
Иначе и аз успях да докопам "моя" договор именно след проверка в сътоветната общинска служба за местни данъци и такси - оттам ме насочиха що за договор е, а от отдела за общинска собственост в съответната районна администрация ме изпратиха на горепосочения адрес . А защо не попитате, колега, като пазят, каквото пазят, от 1975 г. насам, това отпреди това къде е - унищожено, предадено в държавен архив, или що?
Иначе и аз успях да докопам "моя" договор именно след проверка в сътоветната общинска служба за местни данъци и такси - оттам ме насочиха що за договор е, а от отдела за общинска собственост в съответната районна администрация ме изпратиха на горепосочения адрес . А защо не попитате, колега, като пазят, каквото пазят, от 1975 г. насам, това отпреди това къде е - унищожено, предадено в държавен архив, или що?
- ykovachev
- Активен потребител
Благодаря ви много за отговорите. В момента още няма яснота, защото архивите са в инвентаризации, но се оказва, че моят договор е само предварителен и има вероятност да има нотариален акт, но в рамките на следващите 5 години. Разбира се клиента не знае нищо по този въпрос, така че издирването продължава:) а аз наистина знам що за договор търся, но от района и от СО вдигат рамене и казват, че толкова стари архиви няма кой да намери. Ситуацията е доста възмутителна, дори клиента искаше да вика телевизия:)
- nrggg
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|