начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Имот-такси?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имот-такси?

Мнениеот vladi7520000 » 02 Окт 2008, 21:05

Здравейте,
Предстои ми да закупя имот в София с договорна ипотека.
Пенсионер съм по болест, въпроса ми е имам ли някакви облекчения при изповядване на сделката (Държавни такси, и други такива)?
Това ми е първия имот който купувам.
Благодаря предварително.
Поздрави
Владимир
vladi7520000
Нов потребител

Re: Имот-такси?

Мнениеот betina » 06 Окт 2008, 01:04

Не са предвидени финансови облекчения съобразно здравословното състояние за самото нотариално изповядване на сделката. В срок до два месеца след като станете собственик, трябва да подадете в общината декларация по чл. 14 от ЗМДТ. В нея е предвидена възможност да декларирате намалената си работоспособност, което да удостоверите с решение на ТЕЛК. Така ще плащате по-малко данък.
betina
Потребител

Re: Имот-такси?

Мнениеот vladi7520000 » 28 Ное 2008, 20:02

Благодаря Ви много.
Поздрави
Владимир
vladi7520000
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба