начало

Съветът за партньорство към ВСС предлага: В Изборния кодекс да се предвиди голяма квота за юристи – кандидати за депутати Съветът за партньорство към ВСС предлага: В Изборния кодекс да се предвиди голяма квота за юристи – кандидати за депутати

Поредната история с книжката ми

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поредната история с книжката ми

Мнениеот chinchilla » 30 Май 2014, 19:06

Поредното недомислие на КАТ.
Оправих си всички постановления ( отмениха ги, заради присъдите най-после ), но днес ми връчиха някаква заповед за лишаване за срок от 6 месеца, заради свършили точки.
Питането ми и молбата ми за съвет е следната - Въпросната заповед е от 30.11.2007 година. Според член 61 от АПК трябва в тридневен срок да бъда уведомен, че тя съществува - никой никога не ме е уведомявал. Освен това последната година и половина, ходих 3 пъти да си правя справки в кат ( да ми вадят разпечатки на постановленията ) и нито един път никой от гишетата 13 и 19 не ме уведоми, че въобще съществува подобна заповед. Отгоре на всичко в КАТ без притеснения ми обясниха, че 2010 година свидетелството ми е изтекло.
В заповедта пише, че съм задължен да си предам СУМПС на съответните органи за срок от 6 месеца.
Първо - Как да предам нещо, което не притежавам

Второ - няма ли давност тая пуста заповед ( 2007 - 2014 са 6 пълни години, че и половина ) . Първо ме мотаха повече от 4 часа по гишетата ( това разбирам ), след това, за да отида на психо тест, трябвало да имам нещо заверено от КАТ, че ми се възтановяват правата ( за пред изпитващия ) . Обясниха ми, че заповедта влизала в сила от датата на получаването. Не ги интересувало, чекнижката ми е изтекла, че не е подновявана и, че отдавна не съм правоспособен, съответно и нямам актове, защото от 2011 вече не карам.

Трето - как аджеба , като ходих и си правих за година и половина ТРИ справки и ми вадиха разпечатки от 13-то гише, никой нито един път не спомена, че трябва да получа нещо....

Понеже явно много ми е проличало в КАТ, въпреки че спазвах добрия тон и възпитание, една от жените на 31-во гише ( където трябвало да ми върнат правата ) ме посъветва да отида отново на 19-то гише и да помоля колежката и, да ми направи втора справка, да не се окажело, че имам и други заповеди, заради които някой ден да съм бил лишен отново... Направиха ми втора справка, друго нямаше при нея...
Как да процедирам - моля за съвет.
В Сряда пускам жалба до САС, чудя се обаче, да пускам ли и до директора на СДВР ( в заповедта пише, че може да се обжалва и на двете места в 14 дневен срок.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Поредната история с книжката ми

Мнениеот lakavitsa » 31 Май 2014, 10:25

Това с изтичането на книжката през 2010 г. не е за подминаване. И продължавате да управлявате мпс. Нали по същия начин подминаха срока на регистрация на Стрелеца от Лясковец.
lakavitsa
Потребител

Re: Поредната история с книжката ми

Мнениеот chinchilla » 31 Май 2014, 19:14

lakavitsa написа:Това с изтичането на книжката през 2010 г. не е за подминаване. И продължавате да управлявате мпс. Нали по същия начин подминаха срока на регистрация на Стрелеца от Лясковец.

Както казах, от 2011 не карам.

П.П. казал съм, но не в тази тема, сори. От началото на 2011 не съм сядал зад волана, освен пред нас, когато паля колата само да си спомни, че е кола, а не вила.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право