Здравейте,
преди известно време разбрах, че неколкократно са ме снимали камери из София.
Това стана съвсем случайно, тъй като ползвам данъчни облекчения и НАП ми връща пари след подаване на данъчна декларация.
Но за 2013-та (очаквам същото и за 2014г.) парите не ми бяха върнати. Връчен ми беше АПВ, тъй като съм имал задължения от около 560лв. от фишове от МВР.
Това са 4 електронни фиша за по 100лв. всеки + още един за 160лв.
Аз не оспорвам нарушенията - щом са ме снимали, вероятно съм превишил скоростта и съм виновен.
Проблемът обаче е, че нито един от всичките 5 електронни фиша не ми е бил връчен. По този начин съм изпуснал и срока за обжалване, и срока в който мога да заплатя 70% от стойността на глобите. Първите 4 фиша са от 2011г. и 2012г. А аз чак при подаване на данъчна декларация за 2013 разбирам за тях.
В НАП Сердика ми обясниха откъде да поискам копия от фишовете (на гърба на ЦУМ, не знам какво ведомство е там). Обаче всички те нямат и снимка на автомобила. Камерата е стационарна на ул. 202-ра.
Малка подробност е, че постоянният ми адрес по лична карта е в гр. София, а адресът на шофьорската ми книжка е в гр. Карлово. Но на адреса там също не е пристигало нищо и никой за връчване на фиш.
Има ли според вас възможност да се направи каквото и да било за да мога поне да ползвам 30% отстъпка от тези глоби?
Така излиза, че аз си получавам глобите с 2 години закъснение и няма как да знам кога съм извършил нарушение навреме...
- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Невръчени електронни фишове - прехвърлени към НАП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Невръчени електронни фишове - прехвърлени към НАП
Обжалвай всички фишове. Има вероятност да паднат, тъй като не са ти били връчени надлежно и по този начин не си могъл да ползваш отстъпката. Да не говорим, че винаги може да бъдат отменени и на някакво друго основание, нищо, че камерата е стационарна.
- kolegat
- Потребител
Благодаря за отговора.
Но тъй като не съм юрист не ми е много ясно - как мога да обжалвам нещо, което не ми е връчено?
Аз на практика, ако не подавах данъчна декларация и до ден днешен нямаше да знам, че имам фишове.
Но тъй като не съм юрист не ми е много ясно - как мога да обжалвам нещо, което не ми е връчено?
Аз на практика, ако не подавах данъчна декларация и до ден днешен нямаше да знам, че имам фишове.
- madzhara
- Нов потребител
Обърнете се към адвокат
- lawsl7
- Нов потребител
Тъй като съм нов във форума - можете ли да ми препоръчате фирма или човек, който се занимава с такъв тип дела/обжалвания за да се консултирам с тях/него.
- madzhara
- Нов потребител
madzhara написа:Тъй като съм нов във форума - можете ли да ми препоръчате фирма или човек, който се занимава с такъв тип дела/обжалвания за да се консултирам с тях/него.
Вижте си личните съобщения.
- kolegat
- Потребител
Моят случай е подобен.
Актовете са от стационарни камери, но не са ми връчени, нито в София, нито по постоянен адрес във В. Търново.
Също моля за контакт с адвокат, който се занимава с такива обжалвания.
Актовете са от стационарни камери, но не са ми връчени, нито в София, нито по постоянен адрес във В. Търново.
Също моля за контакт с адвокат, който се занимава с такива обжалвания.
Д.Радославов
- goood
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|