начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отговорете ,защо в община Ст.Загора се предствят с трите име

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отговорете ,защо в община Ст.Загора се предствят с трите име

Мнениеот iliander » 18 Апр 2013, 10:46

Защо в общинската администрация на гр.Стара Загора,служителите на баджовете си са изписали трите си имена?
Както и има етикети на бюрата им ,където също са изписани трите им имена?
Няма страна член на Европейският съюз,където в държавната администрация да се представят с три имена служащите там!
Грешката на кмета на гр.Стара Загора -Живко Веселинов Тодоров ли е ?
iliander
Младши потребител

Re: Отговорете ,защо в община Ст.Загора се предствят с трите

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Апр 2013, 11:26

Не, бе- за да може всеки да знае как се казва възходящия по права линия от първа степен на конкретния служител. Прозрачност без граници. :lol: Не за друго.

п.п. :roll: а, аз да мисля, че давам отклонения... направо съм си шеС` като гледам другите телевизори.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот kulova » 18 Апр 2013, 11:36

Виж за това не се бях сетила :D ,наистина основателна причина :D Всъщност какво значение има изписването на трите имена? Нали всеки български гражданин има минимум по три имена :D
kulova
Потребител

Мнениеот sunrise » 18 Апр 2013, 12:38

iliander написа:Защо в общинската администрация на гр.Стара Загора,служителите на баджовете си са изписали трите си имена?
Както и има етикети на бюрата им ,където също са изписани трите им имена?
Няма страна член на Европейският съюз,където в държавната администрация да се представят с три имена служащите там!
Грешката на кмета на гр.Стара Загора -Живко Веселинов Тодоров ли е ?

Ами то, доколкото аз знам, те и никъде в ЕС нямат по три имена, може да са със сто лични, ама те са си първи имена, втори нямат, откъде да им ги пишат. Какъв е точно проблема, кое Ви безпокои в случая?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Апр 2013, 12:38

Има си наредба за административното обслужване, има там една глава трета - ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА, ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, ОМБУДСМАНА И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОСРЕДНИЦИ ПО ПОВОД НА АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ в чиито раздел І управление на качеството взел, законодателят, че записал, к`во иска, ама на кривата ракета всичко и пречи.
2. служителите в държавната администрация се идентифицират чрез собствено и фамилно име при водене на телефонни разговори;
- това е ограничението, от там насетне- свобода на прозрачността, ако щете.
Чл. 20. (1) Административното обслужване в държавната администрация се осъществява при спазване на следните задължителни стандарти за качество на административното обслужване:
1. при изпълнение на служебните си задължения всеки служител в държавната администрация носи отличителен знак със снимка и данни за имената, длъжността, администрацията и звеното, към които принадлежи;

чл. 1. (3) Наредбата се прилага и за организациите, предоставящи обществени услуги, доколкото в закон не е предвидено друго.
§ 2. Наредбата се приема на основание чл. 5a, ал. 1 от Закона за администрацията и във връзка с Административнопроцесуалния кодекс.

Чл. 5а. ЗАдминистрацията(Нов - ДВ, бр. 24 от 2006 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Общите правила за организацията на административното обслужване в администрацията се определят с наредба, приета от Министерския съвет, а неуредените въпроси - с вътрешни правила, утвърдени от главния секретар, съответно от секретаря на общината.

Явно другия телевизор смята, а аз явно не го знам, че някъде е разписано това "друго", при това конкретно само за общинската администрация, което противоречи на ЗА.
Отделен факт е, че нещо негодуваме срещу г-н кмета, по правило, но не и срещу правилния човек.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 18 Апр 2013, 12:41

,
Последна промяна doc03 на 18 Апр 2013, 22:45, променена общо 1 път
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Апр 2013, 12:48

:roll: "`щото на малките деца интересът за познание трябва да е задоволен, за да не правят втори път една и съща грешка" би казал един добър родител. За това.
А, питащия напомня по странен начин поведението на малката ми дъщеря. 8)
Въпроси?
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 18 Апр 2013, 13:36

,
Последна промяна doc03 на 18 Апр 2013, 22:45, променена общо 1 път
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Апр 2013, 13:41

doc03 написа:.....Държавната администрация е едно, а общинската - друго, ама ...

не се вдетинявай и ти - посочила съм защо се прилагат тези правила и за общинска администрация.
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Административно право