- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалвате акт от КАТ Варна, към кой адвокат да се обърна?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалвате акт от КАТ Варна, към кой адвокат да се обърна?
Здравейте! Вчера (15.02.2013) станах участник в ПТП, но не по моя вина. Блъснах кола, която правеше обратен завой на място, където тази маневра е забранена. Оказа се, че водачът няма книжка, а полицаите не ни взеха проби за алкохол. На всичкото отгоре ми писаха акт и изкарват мен виновен. Моля за съвет към кой адвокат във Варна мога да се обърна, който да е компетентен по този тип казуси? Благодаря предварително!
- sunray87
- Нов потребител
Re: Обжалвате акт от КАТ Варна, към кой адвокат да се обърна
По-добре не мисли за книжката на другия участник и за мястото на обратния завой.
Концентрирай се върху скоростта си, дистанцията между теб и него и какво ти е попречило да спреш?
Концентрирай се върху скоростта си, дистанцията между теб и него и какво ти е попречило да спреш?
- ch3oh
- Активен потребител
Дистанцията и скоростта бяха в допустимите граници според мен, другата кола изкочи изведнъж. Много ме учудва факта, че на нито един от водачите не беше взема проба за алкохол, а накрая аз съм този с акта. Съмнявам се, че отсрещната страна може да е подкупила полицаите. Да не вземеш проба за алкохол при ПТП според мен е доста грубо нарушение. За това моля някой да ми посочи към кой адвокат във Варна да се обърна, подробностите да ги оставим на него/нея. Предварително благодаря!
- sunray87
- Нов потребител
Ако бяха достатъчни, нямаше да има ПТП. Съмненията са си твои. Нито ще ги разпалвам, нито ще ги разсейвам.
Адвокат трябва да си избереш сам. Така поне няма да имаш кого да обвиняваш при евентуален лош развой на събитията.
Адвокат трябва да си избереш сам. Така поне няма да имаш кого да обвиняваш при евентуален лош развой на събитията.
- ch3oh
- Активен потребител
sunray87 написа:Дистанцията и скоростта бяха в допустимите граници според мен, другата кола изкочи изведнъж. Много ме учудва факта, че на нито един от водачите не беше взема проба за алкохол, а накрая аз съм този с акта. Съмнявам се, че отсрещната страна може да е подкупила полицаите. Да не вземеш проба за алкохол при ПТП според мен е доста грубо нарушение. За това моля някой да ми посочи към кой адвокат във Варна да се обърна, подробностите да ги оставим на него/нея. Предварително благодаря!
Колега, цитирай откъса от акта за какво те наказват и по кой член. И не го слушай тоя ch3och ИЗОБЩО! Той си пише в темите на хората ей така да си намира занимание и изобщо нито помага нито коментира конкретния въпрос!
- grosseader
- Младши потребител
Според мен, всички факти и обстоятелства са от значение, включително и дистанцията и скоростта на човека със съставения акт, но пък правенето на обратен завой на място, където е забранено, си е най - важното обстоятелство и е очевидно нарушение, чудно как не е довело до съставяне на акт..!?
Оня ден гледах един такъв обратен завой по средата на Главен булевард, където е толкова натоварен трафикът, има странни водачи на пътя...
Оня ден гледах един такъв обратен завой по средата на Главен булевард, където е толкова натоварен трафикът, има странни водачи на пътя...
Последна промяна nk7702n на 03 Мар 2013, 12:28, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Актът е съставен, но все още не е издадено наказателно постановление, което е обект на обжалване в съда. То се издава в едномесечен срок от издаването на акта. Още при съставяне на акта Вие сте можели да направите възражения в самия акт. Можете да направите допълнителни пимени възражения в три дневен срок от датата на издаването на акта до Началника на Пътна полиция. Устанвяването на вината за ПТП има голямо значение, тъй като освен санкциите за нарушенията виновното лице няма да получи обезщетение за материални вреди. Така че не бързайте с адвокат, можете да отидете на лична среща с Началника на Пътна полиция, проверете приемното му време и дерзайте бързо.
- milen101
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|