- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Абсолютна давност на НП с отнемане на книжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Абсолютна давност на НП с отнемане на книжка
Здравейте ! Писал съм преди години по въпросния казус. На 25 януари преди 3 години ми беше взета книжката на място при проба за алкохол в порядъка до под 1.2 промила, т.е. по-малко от 1.2. Беше ми съставен акт и излезна НП за 6 месеца отнемане и 500 лева глоба. Тъй като не съм имал нужда от нея и в България не съм я търсил. Интересува ме какъв е редът, тъй като юрист ми спомена нещо за абсолютната давност. Тя изтекла ли е ? Срокът й 3 или 5 години е, да заплащам ли глобата, какъв би бил редът да си взема книжката сега. Благодаря предварително Г-да и Г-жи Юристи
- wickedgame
- Младши потребител
Re: Абсолютна давност на НП с отнемане на книжка
Еееее не запомних на юристи да не благодаря предварително. Използвал съм търсачката, бях любезен и накрая във форума няма ,поради липса на отговор по 2-3 дена, една тема, която да отговори на такъв елементарен въпрос
- wickedgame
- Младши потребител
давността за глобата е 5 години по ДОПК ако е било образувано изпълнително дело в НАП. Ако не сте платил глоба по влязло в сила НП - СУМПС не се връща или ако е изтекло не се издава ново докато не се плати глобата - чл. 159, ал.2 от ЗДвП.
- iva_sh
- Потребител
Няма образувано изпълнително дело в НАП, не могат да ми намерят и СУМПС и контролния талон, не могат и папката да намерят даже, само знаят, че имало според компютъра НП за 500 лв. глоба и аз не мисля да им ги плащам след като се отнасят така към документите ми. Освен това са си връчили по служебен път НП, сякаш става дума за глоба от няколко бонбончета или пликче слънчоглед.
ЕДИТ : СУМПС ми е валидна до 2017-та година.
И да попитам, тази глоба с вечна давност ли е щом си искам книжката ?
EDIT 2 : Не съм нахален неданъкоплатец, а възпитан човек, който опита няколко пъти да си плати глобата в този период от над 3 години, но беше псуван по гишетата, защото му изгубили папката.
И благодаря на колегата/жката за оказаната помощ
ЕДИТ : СУМПС ми е валидна до 2017-та година.
И да попитам, тази глоба с вечна давност ли е щом си искам книжката ?
EDIT 2 : Не съм нахален неданъкоплатец, а възпитан човек, който опита няколко пъти да си плати глобата в този период от над 3 години, но беше псуван по гишетата, защото му изгубили папката.
И благодаря на колегата/жката за оказаната помощ
- wickedgame
- Младши потребител
Един добър юрист, сега ако имаше и още едно мнение по горните въпросчета, че да приключим темата и утре да мина през гишетата по-подготвен
- wickedgame
- Младши потребител
wickedgame написа:Един добър юрист, сега ако имаше и още едно мнение по горните въпросчета, че да приключим темата и утре да мина през гишетата по-подготвен
Горните въпросчета повдигат и други - НП било излезнало, нали ? Как си разбрал какво пише в него ? Служебното връчване според КАТ далеч не е според изискванията на ЗАНН и докато не се види черно на бяло какво пише на него, няма как да се знае дали и кога е влезнало в сила ... следователно въпроса за давността е висящ. Освен НП би трябвало да има и заповед за ПАМ ... има ли я, няма ли я очевидно никой не знае... Ако единствените налични доказателства за цялата схема са данните в компютъра , тогава поискай среща с някой началник, обикалянето по гишетата е загуба на време... Иначе за кой КАТ говорим ? като град ...
П.П. Писах ти на Ти... нищо лично, просто навик
- jorko_gt
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|