Здравейте нов съм тук дано да съм пуснал темата в правилния раздел. Днес на 25.01.2013 получих по пощата електронен фиш със снимка, със скорост 82 км при ограничение 70, глобата е 50 лв, а ако я платя в 14-дневен срок имам 30 % остъпка. На снимката видях 4 отделни прозорчета на които моята кола се вижда на само 1, която е уголемена. На другите 2 от снимките са опитали да ме снимат пак но няма номер на колата, и на 1 снимка са снимали абсолютно различни автомобили, моита е VW, а другите 2 коли на снимката са други марки и други номера. И въпроса ми е има ли смисъл да обжалвам или е загуба на време и ще го потвърдят в съда? Понеже не знам защо като ъплоадна и ми излизат само 2 от снимките а те са 4, съм дал пряк линк към снимката. Моята кола е само на 4-тата снимка с номер 3005, http://i46.tinypic.com/5slch.jpg
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Облжавлане фиш от мобилна камера?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Облжавлане фиш от мобилна камера?
Прочетох малко решения на различни съдилища в България, поне бихте ли ми казали къде трябва да подам жалба, направо в райония съд или в ОДМВР-Плевен (писмото го получих от там)?
- milench0
- Нов потребител
Re: Обжалване на фиш от мобилна камера?
Здравей. Първо си оправи заглавието на темата. Слeд това я премести във форум "Административно право", защото може би си извършил административно нарушение. Прочети си чл.189 от ЗДвП. Пусни си едно писмено възражение до Дундаков, попитай го каква е тази колекция от снимки на различни автомобили която ти е изпратил, поискай да видиш и клипа. Дундаков приема всеки ден, така че спокойно може да му досаждаш. Не очаквай чудеса обаче, просто няма да вземе под внимание доводите ти. След 14 дни ел. ти фиш се счита за влязло в сила НП и съответно подаваш жалба до РС-Плевен чрез ОД МВР. Ако не ти се занимава, просто си плати глобата в срок, за да ползваш 30% държавна аванта.
- hobit
- Младши потребител
Re: Облжавлане фиш от мобилна камера?
Чак пък аванта - по-скоро рекет. За мен лично, такива корумпирани, мутренски организации като Сектор ПП - нямат МОРАЛНОТО право да налагат такива наказания, защото целта НЕ е да се намали риска и катастрофите по пътищата, целта е да се събират максимум свежи пари - за "усвояване". Това е самата истина, в тия държавни органи няма капка желание да помагат на гражданите, както се казва в Америка - да служат и пазят! Има само един неистов, непрестанен порив и стремеж към кинти, колкото се може повече кинти, кинти, кинти за крадене. Ще ме наказват някакви хора, които взимат подкупи ежедневно. Те извършват престъпление, а аз административно нарушение, алоооо. И аз трябва да се чувствам гузен и виновен, ако съм спрял неправилно или съм превишил с 15 километра и да се разкайвам цял живот. Ми не искам да им пълня гушите, не искам да грабят народа по този начин. Вече 50-толевките за нищо си ги нямат, ама къде се намират тези хора? Средна раб. заплата - 200 EUR, пенсия - 100 EUR ???? Над 50% от населението живее под прага на бедността или на ръба???? И някои хора ми твърдят, че е нормално да се събират глоби в такива размери, "ами след като сте си извършил нарушението". Да след като мизерствам, защото същата тази ДЪРЖАВА, която ме наказва, преди това е направила всичко възможно да съсипе малки и среден бизнес, е аз от къде да и платя, като тя грижливо ме е унищожила преди това и сега иска да свали и последната риза от гърба ми? Въобще не ми пука. НЕ подкрепям шофирането след употреба на алкохол и с много високи скорости. Но това да тормозят народа с актове за всяка дреболия. В Гърция не видях една табела забранено пакетирането, тука на всяка пряка, на всеки ъгъл. Нещата са така организирани и създадени, че те принуждават да нарушаваш правилата. Това е адски порочен кръг. Държавата ти пречи и те мачка от всякъде и после идва да ти вземе и последното. Безумни ограничения на скоростта, изтъркана маркировка, нагли полицаи, абсурдни знаци и забрани. В каква страна живеем ние?
Обжалвайте смело и не се чувствайте длъжен да пълните гушата на Цв. Цв. и компания! България над всичко!
Обжалвайте смело и не се чувствайте длъжен да пълните гушата на Цв. Цв. и компания! България над всичко!
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
-
backstage - Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|