начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

"Рекета", наречен Наредба на СОС, за паркирането-противодейс

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"Рекета", наречен Наредба на СОС, за паркирането-противодейс

Мнениеот 5311276921 » 29 Сеп 2012, 05:19

"Рекета", наречен Наредба на СОС, за паркирането-противодействие и беззаконието на общинските съветници:

Посетих Турция и по-точно Истанбул, град с 20 милиона граждани, огромно количество автомобили, широки и тесни улици и много млади и усмихнати хора, повечето работливи и добронамерени.
В Истанбул няма синя и зелена зони, факт който ме накара да се замисля и настроя против действията на общинските чиновници на София и в защита на протестите на живущите в центъра на това село, наречено София.
Не живея в центъра и това, за което пиша, не ме засяга лично, но се надявам да прочетете и размислите върху следното, цитирам от Конституцията:
Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

Видно от този конституционен текст, изключено и невъзможно е, с "НАРЕДБА", /поднормативен акт/, служители на СОС и общински съветници, да управляват граждани на страната.
Наредбата не е закон и не може по никакъв начин, да създава и отнема конституционни права на български граждани, в това число, правото да спират и паркират пред домовете или в центъра на София.
Служителите и общинските съветници, автори и изпълнители на такава Наредба, извършват нарушение и даже престъпление, когато нарушават правата на гражданите.
Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

Обичам конституцията, но не обичам чиновници и общински съветници, които рекетират гражданите на града си и получават заплати и премии от събрани глоби, такси и "нарушения", каквито нарушения, както в случая с тази наредба ,няма и никога не е имало.
Обичам Конституцията, макар дори и Полицията, родното МВР, Съда и Прокуратурата,да не я защитават, спазват и изпълняват.
Полицията и МВР служат вярно на СОС, като придружават, пазят и служат на лица, които рекетират гражданите на София.
А съда и прокуратурата , не ги интересува това, което става в София и не се самосезират, за това, което става.
Някакви "рап" певци, станаха предмет на лицемерно и ненужно преследване, за някаква песен, в която даже не се споменава български символ- знамето.
В същото време, медии, журналисти, полицаи, граждани, съдии, стоят глухи и слепи, защото явно са глухи и слепи.
Вчера вечерта, отделих време и бях на площад Славейков в 18,30 часа, до шадравана, за да видя как вървят протестите.
Едно момиче Гергана Владкова и мъжа и:
- http://www.dnes-bg.o...ews/showme/2279
са се наели да вършат това, което е работата на правоохранителните органи на държавата.
Оледах внимателно хората там, на протеста, повече възрастни, вероятно с много свободно време, които обаче не могат да направят нищо.
Нищо не могат да направят, затова пиша тук и ви обръщам внимание, че сериозно сме рекетирани всички, не са само те, и че тези хора заслужават подкрепата ви.
Елате, млади хора, журналисти, образовани , адвокати, юристи и политици, защото тези възрастни хора, не могат да направят нищо повече от това, което правят- а то е нищо.
Нека подкрепим Гергана и по точно, себе си! Проблемът е общ, породен от интереси, престъпни интереси, срещу които Тя и тези около нея не могат да се справят без подкрепа.
Аз правя това тук и ви моля за подкрепа, против "общинската мафия", срещу която сме беззащитни сами и поотделно.
Гергана Владкова и няколкото около нея НЕ СТИГАТ!
Още повече, че тя в момента няма работа, а полага неимоверни усилия, за да отвори очите на добре платените "общински съветници" и Фандъкова.
Много ми е симпатична Фандъкова, да не ме разбирате неправилно, уважавам усилията и, но тя не е грамотна правно по конкретния казус, не е учила учениците си, на закони, право и конституция.
Мисля, че ако правилно се постави въпроса, ако се вдигне въпроса на нейното ниво, на нивото на нейното по-висше обкръжение, тя ще разбере и ще отреагира.
Пиша и правя "това", не като пряко засегнат, и потърпевш, а като гражданин, какъвто ме е срам да бъда, в тази рекетьорска община.
И това не засяга само София но и всички останали градове, в които "неграмотните или корумпирани общински съветници" вилнеят и глобяват граждани, безпомощни, неграмотни, необразовани за да се защитят.
Даже във Велинград видях че има "синя зона" , ама моля ви се!
Всичко Мара втасала, та чак сини и зелени зони прави, за да се издържа.
Правозащитните органи и журналистите, следва да осъзнаят, че е налице скандален факт рекетьорски , организиран тормоз и ощетяване на граждани.
Тази вечер отново в 6,3 има отново среща, на която ще отида за да загубя още малко време.
Ще изям и два вкусни сладоледа, както направих вчера, докато наблюдавах от страни.
Много обичам сладолед, но не обичам тази рекетьорска община.
Всеки мастит журналист, медия или политик, може да направи новина, от това престъпно нарушаване на Конституцията, от общински чиновници, без власт.
Аз нямам излишно време, но ще изям поне два вкусни сладоледа, на светофара на площада.!
Моля прочетете отново Конституцията на собствената си държава и помислете за възможностите си, чрез познати в някоя силна медия, за да слушам по радиото някой ден, че действията на кмета и общинските съветници, се разследват от прокуратурата и съда.

"Чл. 282. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Длъжностно лице,/ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И КМЕТ/ което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6 , или с пробация.
Последна промяна 5311276921 на 30 Сеп 2012, 07:13, променена общо 1 път
5311276921
Младши потребител

Re: "Рекета", наречен Наредба на СОС, за паркирането-противо

Мнениеот TheOldMan » 29 Сеп 2012, 14:42

5311276921 написа:...Наредбата не е закон и не може по никакъв начин, да създава и отнема конституционни права на български граждани, в това число, правото да спират и паркират пред домовете или в центъра на София.
...

И къде точно в конституцията е разписано, че има право да си държи кошника на общинска земя, каквато се явява улицата? И защо някой има право, а аз дет живея извън центъра да нямам? Тая улица пред блока му да не му е бащиния, че само той ще я ползва безплатно, а аз трябва да се бъркам по лев-два на час за същото?
Като не му харесва това положение - във Волуяк все още няма платено паркиране пред дома.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот 5311276921 » 30 Сеп 2012, 07:18

TheOldMan написа:
5311276921 написа:...Наредбата не е закон и не може по никакъв начин, да създава и отнема конституционни права на български граждани, в това число, правото да спират и паркират пред домовете или в центъра на София.
...

И къде точно в конституцията е разписано, че има право да си държи кошника на общинска земя, каквато се явява улицата? И защо някой има право, а аз дет живея извън центъра да нямам? Тая улица пред блока му да не му е бащиния, че само той ще я ползва безплатно, а аз трябва да се бъркам по лев-два на час за същото?
Като не му харесва това положение - във Волуяк все още няма платено паркиране пред дома.

Всеки може да има мнение, но то също не е закон, такова, каквото е вашето, а и моето мнение.
И относно "правото" да паркираш пред дома си, това е безплатно право, както и правото да страдаме и да бъдем глупави, по произход, наследство и националност.
Автомобилът, какъвто и да е той, е частна собственост, а улиците - публична собственост. Съгласно закона, за публичната собственост, не се събират такси смет и данък паркинг.
Доколкото няма законно ограничение да си паркираш колата пред дома, както и права по закон, СОС да събират такива пари и по такъв начин, не виждам много смисъл в коментара ви.
Още нещо да споделя- глупостта не се преследва от закона, затова не сме в затвора!
Според члена от НК, който ще Ви цитирам повторно, има нарушение и превишение на власт.
Моля прочетете отново Конституцията на собствената си държава и помислете за възможностите си, чрез познати в някоя силна медия, за да слушам по радиото някой ден, че действията на кмета и общинските съветници, се разследват от прокуратурата и съда.

"Чл. 282. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Длъжностно лице,/ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И КМЕТ/ което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6 , или с пробация.

Иначе въобще не се учудвам на коментара и мисленето ви- живеем в България и между българи!
Това винаги е било трудно, затова българите и сега още, нямаме канализация в много градове и села.
И във Волуяк май няма канализация!
Как ви дойде в главата това име? Просто не е за вярване!
Сравнете го по население и проблеми с Истанбул!
5311276921
Младши потребител

Мнениеот 5311276921 » 25 Фев 2013, 22:54

"Съдът отмени част от наредбата за Синя зона в София
Обявени са за незаконосъобразни разпоредбите, с които е въведен режим на локално платено паркиране на автомобили на собственици и наематели на жилищни имоти, попадащи в "синя" и "зелена зона""
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5557171

:D Много поздрави на общинските съветници- на СОС, както и на общинските рекетьори от провинцията-дребни и гадни душички. :D
Съдиите почти винаги мълчаливо дават кредит на доверие и подкрепа на общинските чиновници. Решението на съда, макар и половинчато, е болезнен факт и доказателство, че общинарите са неграмотни и крадливи. :D
Бай Ганьо не е осъзнал , че общината, не е институция, но се е провъзгласила като такава и че всяко общинско решение е правно неиздържано, неграмотно и подлежащо на атакуване в съда. :D
Дали сега, Общината ще върне парите на хората, милионите, които е събрала без закон и в нарушение на закона?
Отваря се възможност, Общината да бъде съдена и осъдена по ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ, нанесени на гражданите!
Радвам се! :D
5311276921
Младши потребител

Назад към Административно право