начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

На пътя има огромна дупка която предизвиква ПТП...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

На пътя има огромна дупка която предизвиква ПТП...

Мнениеот andy_z » 27 Авг 2012, 17:00

Здравейте, имам едно питане но за да стане ясно ще разкажа нещо на кратко. Мотоциклет с водач и пътник, се движи по междуградски път със скорост 50-60 км. в час, при допустими 80. На пътя има огромна дупка която предизвиква ПТП. По пътя няма поставени знаци за неравности или каквато и да било друга маркировка. Полицаите съставят акт за шофиране със несъобразена скорост спрямо пътната настилка ( през дупката луноход трудно ще мине, иначе е настилка). Кръвна проба за алкохол и наркотици отрицателни, всички документи (книжка, талон, застраховка, преглед) изрядни. Заради смотаните ни пътища човек се пребива и после бива и глобяван. Та сега питането. Мога ли да заведа дело срещу, може би общината или агенция пътна инфраструктура. Ако може, то някой знае ли достатъчно печен адвокат за тази работа. Оставям и телефона си; 0887 446 352. Благодаря
andy_z
Нов потребител

Re: питане

Мнениеот REVOLUTION » 27 Авг 2012, 18:53

Първо трябва да се атакува наказателното постановление , с което ще Ви бъде наложена глоба , за нарушение на чл.20 ал.2 ЗДвП.Аз не знам защо продължават да пишат АУАН пътна полиция , когато стане ПТП поради несигнализирана дупка.
След това дело за обезщетение срещу собственика на пътя - община или АПИ.
Пазете си всички разходни документи за ремонт на мотора , медицински услуги и т.н.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: На пътя има огромна дупка която предизвиква ПТП...

Мнениеот ch3oh » 29 Авг 2012, 11:53

andy_z написа:Аз не знам защо продължават да пишат АУАН пътна полиция , когато стане ПТП поради несигнализирана дупка.

Когато има ПТП, на кого искаш да съставят акт?
Естествено, че на водача, защото напр. като си плаща винетката, първото нещо, което трябва да предполага движейки се по междуградски път, е че там някъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има дупка. :twisted:
А както е добре известно - дупките се появяват обикновено от нищото и при това - незабавно. По този начин, собственикът на пътя е поставен в обективна невъзможност да установи, че на стопанисвания обект съществува някакво препятствие, и затова - не може да му се търси отговорност за това, за което иначе получава средства :twisted: :twisted: :twisted:
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Сеп 2012, 11:47

Е, да, де, да предполага точно къде има дупка. А пък иначе ужким се отделят средства за пътната инфраструктура.. И за магистрали. :twisted: :twisted: :twisted:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот iva_sh » 04 Сеп 2012, 20:14

често при такива НП съдът приема че няма виновно поведение на водача тъй като дупките не били предвидимо препятствие по пътя.
iva_sh
Потребител

Назад към Административно право