Здравейте,прегледах темите,но не намерих нещо подобно.
Обжалваме глоба наложена с НП по чл.81(2)т.2 ЗБЛД(изгубена лична карта) като незаконосъобразно. Междувременно от служба БДС задържат новоиздадената ЛК и отказват да я предадат до заплащане на глобата.
Не мога да открия основания за това задържане,освен чл.74(1)т.4 ЗБЛД "други случаи, определени в закон",а не вярвам да го правят на своя глава.
Имат ли основание от БДС да задържат ЛК?Ако не,дали да се позова на чл.80 т.2 ЗБЛД освен чл.4(1) и (4)?
Човекът има нужда от ЛК,а обжалването ще се проточи.Не могат да го лишават толкова време от лични документи като гаранция,че ще си плати глобата.Нали си има ред за събиране на вземанията,защо БДС да са привилегировани?
Ако някой има опит,моля да помогне!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване НП чл.81(2) ЗБЛД-отнемане на Лична Карта
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обжалване НП чл.81(2) ЗБЛД-отнемане на Лична Карта
не, няма такова основание да не се предаде новоиздадена лична карта заради неплатени глоби - още повече по НП което не е влязло в сила. За СУМПС има - чл. 159, ал.2, вр. чл. 171, т.1, "д" от ЗДвП. Старата лична карта се връща при получаване на новата.
- iva_sh
- Потребител
То си пише чл.4 ....(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Компетентните органи нямат право да отказват издаването, да отнемат или да задържат български личен документ извън реда и случаите, определени със закон.
Не знам да има предвидено в закон отнемане на ЛК за това,че не е платена глоба и то по не влязло в сила НП.Най-вероятно чиновничките от паспортния отдел го правят от простотия.Поискай им да ти посочат основанието на което отказват да предадат новата ЛК.Ами то това обжалване ако отиде и на втора инс. като нищо ще се проточи над 1 год.кво ще прави тогава човека като нищо може да им споменеш за отговорността по чл.80 т.2 ЗБЛД
Нямам опит с подобни казуси.
Не знам да има предвидено в закон отнемане на ЛК за това,че не е платена глоба и то по не влязло в сила НП.Най-вероятно чиновничките от паспортния отдел го правят от простотия.Поискай им да ти посочат основанието на което отказват да предадат новата ЛК.Ами то това обжалване ако отиде и на втора инс. като нищо ще се проточи над 1 год.кво ще прави тогава човека като нищо може да им споменеш за отговорността по чл.80 т.2 ЗБЛД
Нямам опит с подобни казуси.
- manol0
- Младши потребител
10Х за отговорите.И аз си мисля,че не могат да я задържат,но е факт.Проблемът е,че тъй като старата ЛК е открадната,човекът не може да прави нищо.Не може и пенсията си вземе.единственото основание за отнемане,което виждам е по чл.74(1) от ЗБЛД ако е задържан .
Ако ми откажат пак и не се позоват ,както подозирам че ще стане,къде да обжалвам?До Началника на РУП?Или жалба до военна Прокуратура.
Ако ми откажат пак и не се позоват ,както подозирам че ще стане,къде да обжалвам?До Началника на РУП?Или жалба до военна Прокуратура.
- nqgol
- Потребител
административен съд - издаването на лична карта е административна услуга
- iva_sh
- Потребител
Прав сте doc03.Не се стигна до там. Посетих лично БДС и дадоха ЛК без проблем.
Благодаря за подкрепата
Благодаря за подкрепата
- nqgol
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|