- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нормативен акт при съставяне на АУАН ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Нормативен акт при съставяне на АУАН ?
Вярно ли е, че КАТ са длъжни да носят в себе си нормативния акт, по който те наказват, при съставяне на АУАН. И водача има право да поиска да му бъде показан и да се запознае със съдържанието на съответния член, който е нарушил, и съответно този, по който му се съставя АУАН. Ако КАТ не могат да предоставят такъв нормативен акт - при обжалване актът могъл да падне. Сега - знам, че го обясних доста нескопосано, но това го чух от преподавател, който го каза на бързо, за първи път чувам за такова нещо, но все пак съм длъжен да попитам. Как стоят нещата по този въпрос? Благодаря ви предварително.
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
-
backstage - Младши потребител
Re: Нормативен акт при съставяне на АУАН ?
А откъде полицая да знае дали шофьора може да чете.
- atila
- Нов потребител
1. Водача трябва да може да чете - завършеното на основно образовани е изискване за получаване на СУМПС. А и ... листовките са писмени все пак. Няма как да вземеш теорията, ако не можеш да четеш.
2. Водача е длъжен да знае закона за движение по пътищата. Полицая няма задължение да му го предоставя за запознаване. А и в края на краищата нали му се връчва копие от акта - да си го чете в къщи и на другия ден да си пуска обосновано възражение.
2. Водача е длъжен да знае закона за движение по пътищата. Полицая няма задължение да му го предоставя за запознаване. А и в края на краищата нали му се връчва копие от акта - да си го чете в къщи и на другия ден да си пуска обосновано възражение.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Това звучи много тъпо. Кой преподавател го е измислил, не знам, ама такова задължение!? По - скоро, полицаите е хубаво да носят нормативния акт, за да си го попрочитат, докато чакат да спрат някого за нарушение. Ама, не е задължително, де, ако искат.
- nk7702n
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|