- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли да се състави акт по показания на колеги
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Може ли да се състави акт по показания на колеги
Здравейте, молбата ми е за съвет - на 3 декември се прибирам с колата си, на едно кръстовище поглеждам в дясно,дали идва кола и виждам полицейска кола в дясно от мен и спряна от тях кола за проверка, нищо повече. Завивам на ляво след 200-300м виждам зад себе си полицейска кола с включени сирени , спрях полицаите твърдяха,че са ми сложили стоп-палка на въпросното кръстовище- написаха ми акт за неспиране на стоп -палка, подписах акта и написах възражение,че не съм видял полицая съсъ стоп-палката. Неми дадоха препис от акта тъй като един от полицаите обискираше колата и така мина един час. Не откриха нищо естествено и решиха да ме проверят за алкохол, викнаха КАТ тъй като те са полицаи и нямаха дрегер. Дойде КАТ полицая ми каза " духай силно" и ми показа дрегера с 1,20 промила алкохол ( не ми показаха,че дрегера е минал тест и че дрегера показва 0.00 преди пробата) дописаха и пробата от алкохола към преключелия вече АКТ .Неможах да напиша възражения по акта за алкохола,тъй като вече го бях подписал и възразил за неспирането. ВЪПРОСА МИ Е МОЖЕЛИ ПРИ СЪСТАВЕ АКТ НА 3 ДЕКЕМВРИ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА АКТА НА 3 ДЕКЕМВРИ ПОДПИС НА СВИДЕТЕЛИ И МЕН С ДАТА 3 ДЕКЕМВРИ ДА ДОПИСВА НАРУШЕНИЕ С ДАТА 4 ДЕКЕМВРИ (датата е 4 защото Те проверяваха колата 1 час и мина 00.00 часа). Вчера беше делото , полицаят дето е съставил акта даде показания като каза- че не е присъствал на нито едно от нарушенията и не е констатирал нищо по въпросния акт. Бил извикан от колегите си да напише акта,защото техните актова били свършили( ИМА ЛИ ПРАВО АКТОСЪСТАВИТЕЛЯ ДА СЪСТАВЯ АКТ БЕЗ ДА Е УСТАНОВИЛ НАРУШЕНИЕ , САМО ВЪРХОУ ПОКАЗАНИЯТА НА КОЛЕГИТЕ ОТ ДРУГИЯ ПАТРУЛ). Показанията на полицаите които ме спряха,бяха противоречиви - по въпроса дали са били по посоката ми на движение или не, за алкохола не стана нищо ясно,защото катаджията не беше на делото тъй като не е свидетел в акта и не е викнат в съда. Делото беше отложено за след месец , защото не предоставиха,че дрегера е минал тест. ПОМАГАЙТЕ СЪС СЪВЕТИ ИМАМ ЛИ ШАНС.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
БЛАГОДАРЯ ВИ!
Последна промяна mitko19791979 на 14 Мар 2012, 20:30, променена общо 1 път
- mitko19791979
- Младши потребител
Много трудни въпроси за ВАС адвокати по Административно нака
Здравейте, молбата ми е за съвет - на 3 декември се прибирам с колата си, на едно кръстовище поглеждам в дясно,дали идва кола и виждам полицейска кола в дясно от мен и спряна от тях кола за проверка, нищо повече. Завивам на ляво след 200-300м виждам зад себе си полицейска кола с включени сирени , спрях полицаите твърдяха,че са ми сложили стоп-палка на въпросното кръстовище- написаха ми акт за неспиране на стоп -палка, подписах акта и написах възражение,че не съм видял полицая съсъ стоп-палката. Неми дадоха препис от акта тъй като един от полицаите обискираше колата и така мина един час. Не откриха нищо естествено и решиха да ме проверят за алкохол, викнаха КАТ тъй като те са полицаи и нямаха дрегер. Дойде КАТ полицая ми каза " духай силно" и ми показа дрегера с 1,20 промила алкохол ( не ми показаха,че дрегера е минал тест и че дрегера показва 0.00 преди пробата) дописаха и пробата от алкохола към преключелия вече АКТ .Неможах да напиша възражения по акта за алкохола,тъй като вече го бях подписал и възразил за неспирането. ВЪПРОСА МИ Е МОЖЕЛИ ПРИ СЪСТАВЕ АКТ НА 3 ДЕКЕМВРИ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА АКТА НА 3 ДЕКЕМВРИ ПОДПИС НА СВИДЕТЕЛИ И МЕН С ДАТА 3 ДЕКЕМВРИ ДА ДОПИСВА НАРУШЕНИЕ С ДАТА 4 ДЕКЕМВРИ (датата е 4 защото Те проверяваха колата 1 час и мина 00.00 часа). Вчера беше делото , полицаят дето е съставил акта даде показания като каза- че не е присъствал на нито едно от нарушенията и не е констатирал нищо по въпросния акт. Бил извикан от колегите си да напише акта,защото техните актова били свършили( ИМА ЛИ ПРАВО АКТОСЪСТАВИТЕЛЯ ДА СЪСТАВЯ АКТ БЕЗ ДА Е УСТАНОВИЛ НАРУШЕНИЕ , САМО ВЪРХОУ ПОКАЗАНИЯТА НА КОЛЕГИТЕ ОТ ДРУГИЯ ПАТРУЛ). Показанията на полицаите които ме спряха,бяха противоречиви - по въпроса дали са били по посоката ми на движение или не, за алкохола не стана нищо ясно,защото катаджията не беше на делото тъй като не е свидетел в акта и не е викнат в съда. Делото беше отложено за след месец , защото не предоставиха,че дрегера е минал тест. ПОМАГАЙТЕ СЪС СЪВЕТИ ИМАМ ЛИ ШАНС.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
БЛАГОДАРЯ ВИ!
- mitko19791979
- Младши потребител
Re: Много трудни въпроси за ВАС адвокати по Административно
явно няма шанс и затова няма коментари.............
- mitko19791979
- Младши потребител
Re: Много трудни въпроси за ВАС адвокати по Административно
кажете моля ви какво мислите.............
- mitko19791979
- Младши потребител
Re: ..................
За да получавате ЛС трябва да ги активирате от потребителския панел.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Re: Може ли да се състави акт по показания на колеги
Здравейте, молбата ми е за съвет - на 3 декември се прибирам с колата си, на едно кръстовище поглеждам в дясно,дали идва кола и виждам полицейска кола в дясно от мен и спряна от тях кола за проверка, нищо повече. Завивам на ляво след 200-300м виждам зад себе си полицейска кола с включени сирени , спрях полицаите твърдяха,че са ми сложили стоп-палка на въпросното кръстовище- написаха ми акт за неспиране на стоп -палка, подписах акта и написах възражение,че не съм видял полицая със стоп-палката. Неми дадоха препис от акта тъй като един от полицаите обискираше колата и така мина един час. Не откриха нищо естествено и решиха да ме проверят за алкохол, викнаха КАТ тъй като те са полицаи и нямаха дрегер. Дойде КАТ полицая ми каза " духай силно" и ми показа дрегера с 1,20 промила алкохол ( не ми показаха,че дрегера е минал тест и че дрегера показва 0.00 преди пробата) дописаха и пробата от алкохола към преключелия вече АКТ .Неможах да напиша възражения по акта за алкохола,тъй като вече го бях подписал и възразил за неспирането. ВЪПРОСА МИ Е МОЖЕЛИ ПРИ СЪСТАВЕ АКТ НА 3 ДЕКЕМВРИ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА АКТА НА 3 ДЕКЕМВРИ ПОДПИС НА СВИДЕТЕЛИ И МЕН С ДАТА 3 ДЕКЕМВРИ ДА ДОПИСВА НАРУШЕНИЕ С ДАТА 4 ДЕКЕМВРИ (датата е 4 защото Те проверяваха колата 1 час и мина 00.00 часа). Вчера беше делото , полицаят дето е съставил акта даде показания като каза- че не е присъствал на нито едно от нарушенията и не е констатирал нищо по въпросния акт. Бил извикан от колегите си да напише акта,защото техните актова били свършили( ИМА ЛИ ПРАВО АКТОСЪСТАВИТЕЛЯ ДА СЪСТАВЯ АКТ БЕЗ ДА Е УСТАНОВИЛ НАРУШЕНИЕ , САМО ВЪРХУ ПОКАЗАНИЯТА НА КОЛЕГИТЕ ОТ ДРУГИЯ ПАТРУЛ). Показанията на полицаите които ме спряха,бяха противоречиви - по въпроса дали са били по посоката ми на движение или не, за алкохола не стана нищо ясно,защото катаджията не беше на делото тъй като не е свидетел в акта и не е викнат в съда. Делото беше отложено за след месец , защото не предоставиха,че дрегера е минал тест. ПОМАГАЙТЕ СЪС СЪВЕТИ ИМАМ ЛИ ШАНС.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
БЛАГОДАРЯ ВИ!
- mitko19791979
- Младши потребител
Бях ти отговорил на ЛС, ама явно не искаш да си ги активираш. По основният ти въпрос - има право. За другото можем само да гадаем, а в случая е безсмислено. Не намирам съществени пропуски в АУАН по описаното от теб така, че най-вероятно съдът ще го потвърди. Така или иначе той е компетентният орган, който ще се произнесе.
П.П. Не е необходимо по 3 пъти да постваш едно и също нещо за да ти отговори някой. Ако не го направи след първия път, най-вероятно няма да го направи и след третия или тридесетия ...
П.П. Не е необходимо по 3 пъти да постваш едно и също нещо за да ти отговори някой. Ако не го направи след първия път, най-вероятно няма да го направи и след третия или тридесетия ...
- kuzdov
- Потребител
Благодаря ви за отговора,относно ЛС незнам как да го активирам но наказанието е 12 месеца за алкохола и 2 месеца за неспирането, ако се призная за виновен мислиш ли че ще го намалят?????? и без теста за дрегера пак ще загубя така ли ??????? благодаря ви много
- mitko19791979
- Младши потребител
мисля че го активирах ЛС
- mitko19791979
- Младши потребител
Дрегера най-вероятно си е заверен от метрология. Не споменаваш нищо за кръвна проба - значи не си дал. Което може да означава само 2 неща според мен - наистина си бил пиян или не са ти дали талон за кръвна проба (номера му се отбелязва върху акта, а върху талона - номера на акта). Ако е второто имаш шанс, но се съмнявам, че катаджия ще направи такъв пропуск. Остава да се надяваш да стане чудо и дрегера да не е имал заверен стикер.
- kuzdov
- Потребител
пак благодаря, дадоха ми талон за кравна проба но не съм ходил в спешното... могат ли да го искарат този тест сега със стара дата????? и не каза ништо ако се призная за виновен садията ще намали ли наказанието а иначе бях пил малко не ми личеше те затова проверяваха колата а и ми обясниха че е добре 1,20 лошо било 1,21 затова не дадох кръв
Благодаря ви
Благодаря ви
- mitko19791979
- Младши потребител
много си в час приятел и хиляди благодарности.......... и още един вапрос имам ли шанс с датата на пробата е от 4 декември а датата на акта като приключен е от 3 декември имат ли право да пишат нарушехие след като акта е приключен????? Благодаря ви
- mitko19791979
- Младши потребител
Акта не е приключен с никаква дата. В него се отбелязва на 4 места дата на съставяне, на извършване на нарушението, на подписа в графата за възражения и на разписката за получен екземпляр. Това, че си тестван един час след спирането и датата се е сменила не променя нищо. Ако си имал възражения е можело също да ги допишеш, а щом не си ходил на кръвна проба все едно си се съгласил с показанията на дрегера. Мисля, че обжалването е било безсмислено, но все пак това е само по мои разсъждения. Изчакай решението на съда и не карай пил. Лишаването от правоуправление е най-малката беля, която може да ти се случи.
- kuzdov
- Потребител
В акта пише дата съставяне, дата на подписване от мен и двамата полицаи свидетели 3 декември и най-отдолу дата на приключване 3 декември..(не получих акта той си остана в тях) след това дописаха и пробата от алкохола към преключелия вече АКТ с дата 4 декември и ми го дадоха (нямаше как да напиша възражение) .Неможах да напиша възражения по акта за алкохола,тъй като вече го бях подписал и възразил за неспирането.
ако се призная за виновен садията ще намали ли наказанието ??????
- mitko19791979
- Младши потребител
точно така е.... най-отдолу в дясно пише подпис и под него пише:дата на получаване препис от акта 3 декември..
как тогава пише че около 00.20 на 4 декември съм тестван с дрегер??????
и пак благодаря
как тогава пише че около 00.20 на 4 декември съм тестван с дрегер??????
и пак благодаря
- mitko19791979
- Младши потребител
Ако беше тестван на 3-ти и беше дал кръвна проба, пак щеше да е с дата 4-ти, а щеше да си получил акта на 3-ти. Тогава пробата невалидна ли щеше да е? Гледа се времето между действията. Имал си и 3 дни за възражение пред АНО, в което си можел да възразиш срещу всяко действие на актосъставителя, дори и нищо да не беше отбелязал в графата на бланката. За това ако се признаеш за виновен, не знам дали ще има смекчаване на наказанието. Предполагам, че не. Както си описал ситуацията, в най-добрия случай ще ти отменят наказанието за неподчинение. Но пак казвам, това е чисто теоретично заключение.
- kuzdov
- Потребител
значи, аз съм написал възражения на другия ден в кат....имам и свидетел не бях въпросната вечер сам в колата ще потварди думите ми в съда.......а за датата-значи няма значение така ли???? на 3 ми е дал преписа от акта в него пише днес на 4 декември ................. бе изпробван с техническо 7510 и т.н и на 15 декември да пише все тая така ли ??????? от всичко което каза ви имам доверие затова те питам ако свидетеля потварди казаното от мен че не съм ги видял и съм пил 20-30грама мислиш ли че ще имам шанс???????? много благодаря
- mitko19791979
- Младши потребител
много смешно
- mitko19791979
- Младши потребител
mitko19791979 написа:значи, аз съм написал възражения на другия ден в кат....имам и свидетел не бях въпросната вечер сам в колата ще потварди думите ми в съда.......а за датата-значи няма значение така ли???? на 3 ми е дал преписа от акта в него пише днес на 4 декември ................. бе изпробван с техническо 7510 и т.н и на 15 декември да пише все тая така ли ??????? от всичко което каза ви имам доверие затова те питам ако свидетеля потварди казаното от мен че не съм ги видял и съм пил 20-30грама мислиш ли че ще имам шанс???????? много благодаря
Датата има значение, но както казах се гледа времето между действията. А това за 20-30 грама е неуместно. Досега не съм чул някой да заяви, че е пил повече от 1-2 бири . Ако беше така и беше дал кръвна проба всичко щеше да се изясни и нямаше да водим този диалог. Аз лично не ти вярвам, предполагам няма да убедиш и съда.
- kuzdov
- Потребител
здравей, имах впредвид ,че имам свидетел който беше с мен в колата който ще потвърди моите и на един от полицаите думи че са били 10-15 метра в страни от мен на кръстовището, това означава, че не са били в посоката ми на движение и не съм спрян по образец за спиране със стоп-палка.... въпроса с датата ми беше, имат ли право, след като са ми предали препис от акта на 3 декември, в него да има нарушения с дата 4 декември, този акт не става ли незаконен????.... по алкохола свидетеля ми ще потвърди думите ми, че не съм бил пиян (дрегерите бъркат показват от цигари антибиотици и т.н) И по основния въпрос- датата, аз мога да кажа, че на 3 към 23.15ч са ми предали акта и съм се прибрал в къщи при жена ми и на 4 към 00.20ч съм си бил в къщи- тя ще го потвърди......................
Водим този диалог и благодаря за това, и не е въпроса дали ми вярвате вие , а да ми повярва съдията, затова водим този диалог и отново благодарности!!!!!
Водим този диалог и благодаря за това, и не е въпроса дали ми вярвате вие , а да ми повярва съдията, затова водим този диалог и отново благодарности!!!!!
- mitko19791979
- Младши потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Административно право
|
|