Здравейте,
Предстои ми покупка на автомобил със Софийска регистрация, но постоянния ми адрес е в друг град.
За да запазя софийския номер на колата и да си спестя част от разправийте в КАТ искам да регистрирам колата на името на роднина със софийски постоянен адрес. Той обаче не притежава шофиорска книжка и не мога да разбера дали е възможно автомобила да се регистрира в КАТ при тези условия (на негово име, като аз ше я карам).
Също така, какво става ако да речем някоя пътна камера ме хване в нарушение? Възможно ли е да наложат акт на лице без СУМПС и на добра воля ли се разчита акта да бъде пренасочен към мен?
Има ли начин да направя справка за направени нарушения с автомобила или да ги получавам на своя адрес, или единствения начин е да чакам писмо на постоянния адрес на роднината ?
Системата на i-kat например изисква име, ЕГН, и номер на шофиорската книжка на собственика за да провериш за актове, ако той няма книжка не знам какво да направя за да разбера, че имам нарушение
Извинявам се за многото въпроси на куп но не можах да намеря отговори интернет. Надявам се написаното тук да е полезно и за други потребители.
Благодаря ви предварително за отделеното внимание!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Регистрация на МПС на лице без СУМПС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Регистрация на МПС на лице без СУМПС
moxie написа:.....
Извинявам се за многото въпроси на куп но не можах да намеря отговори интернет....
Т.е. искаш да кажеш - мързи ме да чета закона (нищо, че би трябвало да съм го чел още, когато карах курсовете), кажете наготово ....
Можеш да регистрираш МПС ако искаш и на пеленаче или на прабаба си, стига да фигурира в договора за покупко-продажба като собственик. Карай си я с каквито номера искаш, но това е свързано с известни неудобства - плащането на данъци, ЗГО (софийската е по-скъпа, както и данъците, а и трябва да се плащат в общината по местоживеене на собственика). Не ми е ясен мотива ти да не искаш да сменяш номерата - разликата при регистрирането в КАТ е няколко лева. И да, на когото е регистриран автомобила, на него ще пращат честитките, както и той ще се разправя със застрахователи и др. ако нещо се случи (освен, ако не те е упълномощил да го представляваш със съответното нотариално заверено пълномощно). Въобще, триста разправии заради удоволствието да се "гъзарееш" със софийски номера на село ...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|