Здравейте, началото на м. Декември ми беше съставен АУАН от КАТ, тогава не бях съгласен, написах си възраженията в акт"а, подадох и такова до началника на КАТ, не бе уважено. Излезна ми НП, но там аз виждам грешно описание, не може да се обжалва по чл 189, ал. 5, не намирам връзка с моите нарушение и недаване право на обжалване, според колеги от автофорум, би трябвало да бъде по чл.189, ал. 5.
Съшо така не е описано както трябва, мястото където е написан АУАН, както и там пише, че в гр. Пловдив на бул. М. Луиза/Незави , което от една страна ми е поставено НП, но аз не съм завил там(така г тълкувам аз), бих бил благодарен, ако ме съветвате как точно да обжалвам, знам че мога да обжалвам по чл. 6, 1 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвети за обжалване на НП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за съвети за обжалване на НП
"Незави"-ването всъщност май е бул."Независимост"
Всъщност органите на МРВ са констатирали 2 нарушения, за които са наложени поотделно глоби в необжалваемия им размер- 20+50 = 70 лв сумарно в едно НП.
Ето Разпореждане именно на Пловдивски РС по аналогичен случай ... може да си направите изводите.
Всъщност органите на МРВ са констатирали 2 нарушения, за които са наложени поотделно глоби в необжалваемия им размер- 20+50 = 70 лв сумарно в едно НП.
Ето Разпореждане именно на Пловдивски РС по аналогичен случай ... може да си направите изводите.
-
narina - Потребител
Цитирам:
Напротив, има прецеденти и жалби са допускани, когато жалбата се обоснове с Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. Добави и Конституцията на Република България, и си в джаза.
Човек просто трябва да има желание да обжалва, иначе и от 100 кладенеца вода да му се вади, пак няма да можеш да го убедиш. Това ми напомня за вица, дето един постоянно се молил на Бог да спечели от тотото, и накрая на Бог му писнало и му казал "Е вземи поне пусни един фиш".
Акта е съсравен за неспиране на СТОП на ул. Родопи с Мария Луиза, да, но за установяване на такова нарушение е нужно някаква видимост, в случаят те нямаха никаква видимост.
бул. Независимост не шресича Мария Луиза, там е Цариградско вече
Напротив, има прецеденти и жалби са допускани, когато жалбата се обоснове с Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. Добави и Конституцията на Република България, и си в джаза.
Човек просто трябва да има желание да обжалва, иначе и от 100 кладенеца вода да му се вади, пак няма да можеш да го убедиш. Това ми напомня за вица, дето един постоянно се молил на Бог да спечели от тотото, и накрая на Бог му писнало и му казал "Е вземи поне пусни един фиш".
Акта е съсравен за неспиране на СТОП на ул. Родопи с Мария Луиза, да, но за установяване на такова нарушение е нужно някаква видимост, в случаят те нямаха никаква видимост.
бул. Независимост не шресича Мария Луиза, там е Цариградско вече
- heskey_87
- Младши потребител
Уточнявам - сега бул.Кн. Мария Луиза - бивш бул.Независимост.
Мисля, че това е написано.
п.с. Просто от любопитство ... Гледам в момента картата и се чудя... къде ли са се били укрили "гадовете", за да не могат да видят?!?
Мисля, че това е написано.
п.с. Просто от любопитство ... Гледам в момента картата и се чудя... къде ли са се били укрили "гадовете", за да не могат да видят?!?
-
narina - Потребител
Бяха спрели срещу Paparazzi а аз излизам от улица Родопи, а там им прези вестникарска бутка имаше спрял автобус и хора на спирката, почваме да говорим вече за ъгъла от където гледат, какво се вижда, и как могат да преценят дали съм спрял 20 см преди стоп линията или след нея върху пешеходната пътека
Но понеже съм наясно със ЗДвП и много добре знам знаците, не съм съгласен с инспектора, не знам дали се стремят да натрупат повече пари за хазната или просто да покажат че работят като нащракат няколко акт"а.
Аз не съм сторил това, което въпросният г-н написал в АУАН, работя като шофьор в друга държава, сумата на глобата и точките за мен са без значение, става въпрос за това, докога ще работят държавните служители срещу гражданите На знак Б2 спирам, спирам, не защото е стоп, а защото уважавам собственият си живот
http://www.lex.bg/bg/news/view/20942
Но понеже съм наясно със ЗДвП и много добре знам знаците, не съм съгласен с инспектора, не знам дали се стремят да натрупат повече пари за хазната или просто да покажат че работят като нащракат няколко акт"а.
Аз не съм сторил това, което въпросният г-н написал в АУАН, работя като шофьор в друга държава, сумата на глобата и точките за мен са без значение, става въпрос за това, докога ще работят държавните служители срещу гражданите На знак Б2 спирам, спирам, не защото е стоп, а защото уважавам собственият си живот
http://www.lex.bg/bg/news/view/20942
- heskey_87
- Младши потребител
Въпросът "за и против" необжалваемостта на НП по чл. 189 ал.13 ЗДвП е разискван многократно във форума. Във връзка с действията на Омбудсмана на РБ за обявяването на тази разпоредба за противоконституционна, Ви предлагам едно определение на САС за спиране на хода на делото, поради преюдициалния характер на горното.
http://domino.admincourtsofia.bg/BCAP/ADMC/WebData.nsf/ActsByCaseNo/DC02F03A14757DBBC225798100389B72/$FILE/temp409185099305556FBDF760A0283C296C2257981002CC7AB.pdf
http://domino.admincourtsofia.bg/BCAP/ADMC/WebData.nsf/ActsByCaseNo/DC02F03A14757DBBC225798100389B72/$FILE/temp409185099305556FBDF760A0283C296C2257981002CC7AB.pdf
Правото е за бдящия, не за спящия!
-
crane_law - Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|