Търся адвокат по трудово-правни и административни проблеми с 50% споделяне на евентуалните обезщетения.
Притежавам автентичен документ, доказващ закононарушение на Евро директива, синхронизирана в BG.
От Варна съм.
Пишете на :
saanta@abv.bg
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся адвокат по трудово-правни и административни проблеми
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търся адвокат по трудово-правни и административни пробле
Естествено и на ЛС, следя ги, нали съм регистриран тук!
Отнася се до задочно образование по медицинска специалност в Украйна, непризнавано в ЕС, като регулирана професия.
Издадени са удостоверение на БГ граждани - задочници, от МЗ с дипломи от Украйна.
Притежавам писмо - отговор на мое питане, че няколко БГ граждани са били обучавани в Украйна задочно.
Отнася се до задочно образование по медицинска специалност в Украйна, непризнавано в ЕС, като регулирана професия.
Издадени са удостоверение на БГ граждани - задочници, от МЗ с дипломи от Украйна.
Притежавам писмо - отговор на мое питане, че няколко БГ граждани са били обучавани в Украйна задочно.
- tarabg
- Младши потребител
В сила от 08.02.2008г. е Законът за признаване на професионални квалификации. Той урежда условията и реда за признаване на професионални квалификации, придобити в други държави членки и в трети държави, с цел достъп и упражняване на регулирани професии в Република България.
http://lex.bg/laws/ldoc/2135579101
В случая има нарушение на ЗАКОН ЗА ПРИЗНАВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ
Раздел VII.
Магистър-фармацевти
Чл. 64. (1)
2. проведено е теоретично и практическо обучение в редовна форма с минимална продължителност 4 години във или под контрола на университет или в друго висше училище с признат равностоен статут;
Обърнете внимание на думите "редовна форма"!
На мое запитване за български граждани, получих официален отговор, че те са преминали задочна форма на обучение, което за регулирана професия е недопустимо и според евродиректива 2005/36 ЕО.
Става въпрос за български граждани, нарушители на БГ закон, като умишлено скриват важна част от изискване в този БГ - закон!
Украйна се явява трета страна за БГ и ЕС!
http://lex.bg/laws/ldoc/2135579101
В случая има нарушение на ЗАКОН ЗА ПРИЗНАВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ
Раздел VII.
Магистър-фармацевти
Чл. 64. (1)
2. проведено е теоретично и практическо обучение в редовна форма с минимална продължителност 4 години във или под контрола на университет или в друго висше училище с признат равностоен статут;
Обърнете внимание на думите "редовна форма"!
На мое запитване за български граждани, получих официален отговор, че те са преминали задочна форма на обучение, което за регулирана професия е недопустимо и според евродиректива 2005/36 ЕО.
Става въпрос за български граждани, нарушители на БГ закон, като умишлено скриват важна част от изискване в този БГ - закон!
Украйна се явява трета страна за БГ и ЕС!
- tarabg
- Младши потребител
По настоящия казус си е налице нарушение на законови изисквания по ЗППК и на Европейската директива, посочена в чл. 64. По административен ред не виждам как ще станат нещата.
Имате възможност за постигане на успех, но по друг ред, особено ако претендирате, че сте претърпели някакви вреди от тези незаконосъобразни действия. А, каква е Вашата крайна цел от предприемането на действия в тази насока, все още ми е неясно. При всички случаи със съдействието на колега адвокат виждам изгледи за успех.
Имате възможност за постигане на успех, но по друг ред, особено ако претендирате, че сте претърпели някакви вреди от тези незаконосъобразни действия. А, каква е Вашата крайна цел от предприемането на действия в тази насока, все още ми е неясно. При всички случаи със съдействието на колега адвокат виждам изгледи за успех.
- nk7702n
- Старши потребител
А ако нарушителите са и работодатели на действащ фармацевт, който ще бъде изместен и лишен от работното си място по унизителен начин от неправоспособни и некомпетентни лица, застрашаващи здравето и живота на пациентите?
- tarabg
- Младши потребител
tarabg написа:А ако нарушителите са и работодатели на действащ фармацевт, който ще бъде изместен и лишен от работното си място по унизителен начин от неправоспособни и некомпетентни лица, застрашаващи здравето и живота на пациентите?
Трудно ми е да Ви отговоря на така общо формулиран въпрос. Трябва да се прегледат конкретните документи, за да се обосноват и докажат определени твърдения в съответното съдебно производство.
Последна промяна nk7702n на 18 Дек 2011, 18:10, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Трудно ми е да Ви отговора на така общо формулиран въпрос. Трябва да се прегледат конкретните документи, за да се обосноват и докажат определени твърдения в съответното съдебно производство.
Гордея се, че адвокат определя мой въпрос като.... "формулиран"
Беше си само емоционален израз на отношението ми към събитието.
Благодаря за вниманието!
- tarabg
- Младши потребител
tarabg написа:nk7702n написа:Трудно ми е да Ви отговора на така общо формулиран въпрос. Трябва да се прегледат конкретните документи, за да се обосноват и докажат определени твърдения в съответното съдебно производство.
Гордея се, че адвокат определя мой въпрос като.... "формулиран"
Беше си само емоционален израз на отношението ми към събитието.
Благодаря за вниманието!
Опитах се да се изразя възможно най - деликатно, но истината е, че това си е моралният аспект на проблема, а за юридическата страна и подробности си е необходим прочит и обмисляне на документите по същество. Всичко добро и на Вас!
- nk7702n
- Старши потребител
tarabg написа:nk7702n написа:Беше си само емоционален израз на отношението ми към събитието.Благодаря за вниманието!
Алоу, питащия - това подигравка ли беше с форума ?!
- rts
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|