начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Относно АКТ от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно АКТ от КАТ

Мнениеот alfa_hunter_rs » 15 Авг 2011, 22:26

Здравейте ! Въпроса е следния на 11.05.2011 ми писаха АКТ за превишена скоросрт :) така. Аз тогава не се усетих да напиша възражение

за следните неща- беше нощ а по ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА пишеше, че колите на КАТ трябва да са сигнализирани и да са на видно място скрити зад храст ; не се сештам кои член беше но го пишеше, също така бяха застанали в засада без пряка видимост към пътя, също така не проверх дали радара им е тариран - радарите за контрол се тарират на 3 месеца по закон

Не съм много сигурен, но доколкото си спомням АКТа трябва да излезе в 10 дневен срок от написването му. АКТа още не е излязал, и въпроса ми по конкретно мога ли да ги съдя за това, че АКТа още не е излязал, и така да кажа за нанесени ми морални и психологически щети за неизлизането на АКТа в срок :)
И към кои адвокат да се обърна по конкретно.

Аз съм от Русе, АКТа ми го писаха в Плевен :) питах в КАТ- Русе там ми казаха, че незнаят кога ще излезе и че са ми го писали когато е влизал в сила новия закон и незнаели дали АКТа ми е писан по новия или по стария закон. Разликата била, че по стария губя точки, пари (по-малко) и май без книжка за месец; а по новия само пари към 100 лв. без точки и загуба на книжка:)

Благодаря предварително :)
alfa_hunter_rs
Нов потребител

Re: Относно АКТ от КАТ

Мнениеот kuzdov » 17 Авг 2011, 22:29

Да вземеш да почетеш малко закони, преди да пишеш глупости ли :roll: ? Като за начало ЗДвП и ЗАНН ще ти свършат работа.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Re: Относно АКТ от КАТ

Мнениеот backstage » 25 Авг 2011, 00:16

Колега, alfa_hunter_rs, не знам кои закони сте чел точно, но сте се объркал. В ЗДвП не пише дали патрулите трябва да са зад, пред, отстрани, или отгоре на храста. Относно АКТА - той не излиза, той вече Ви е бил съставен. Сега можете само да чакате Наказателното Постановление. Инструктивният срок за неговото издаване е 1 месец. А преклузивният е установен в чл. 34 от ЗАНН: "Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението..." Не виждам как ще съдите административнонаказателния орган. Най-много да обжалвате НП, но дори и да спечелите, вие няма да осъдите АНО, а просто наказанието Ви ще бъде отменено или изменено.
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Назад към Административно право