начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Частна жалба

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Частна жалба

Мнениеот rumen_raikov » 29 Май 2011, 16:34

ЗДРАВЕЙТЕ,обжалвах решение на районен съд пред административен съд в указания срок.Обжалвах го сам,без адвокат.Получих призовка за участие в открито съдебно заседание като касатор за 1.06.2011г.Призовката е от 05.05.2011г.В събота ми се обадиха по GSM-а от административния съд и ми обясниха,че понеже жалбата ми била частна,делото щяло да е закрито и да не съм ходел!А аз мислех там да представя още доказателства в своя защита.Как така 3 дни преди делото заседанието от открито,стана закрито?Правилно ли е това?Четох в АПК,че има поправки,публикувани в държ.вестник бр.39 от 20 май 2011г. и в чл.160 има нова алинея,в която пише,че при частни жалби делото се гледа в закрито заседание,но раздела е друг,а не при касационните обжалвания.Как мислите,правилно ли е всичко това?Предварително благодаря!
rumen_raikov
Нов потребител

Re: Частна жалба

Мнениеот Гост. » 29 Май 2011, 17:02

:roll: Надявам се не мислите, че по тези данни може да се даде коректен отговор.
Дали е приложим чл. 160( и преди м.05.2011 повечето се гледаха в закрито с.з.) в касационно производство? - няма спор, че отговорът е положителен( аргумент от чл. 228- за неуредените въпроси се прилагат разпоредбите за първа инстанция).

Не разбирам защо сте депозирал частна жалба, а не касационна- същината на питането ви се крие точно там след като искате ревизия на СР.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sadiata » 18 Юни 2011, 03:58

При положение,че обжалвате решение на Районен съд пред Административния съд би следвало жалбата да е касационна такава ,а не частна жалба.Освен, ако не жалите прекратително определние. От данните по така поставения въпрос за дискусия няма логика нито да става въпрос за частна жалба,нито за закрито съдебно заседание. Действително в чл.160 ал.2 от АПК се направиха изменения. Вероятно производството пред районния съд е по реда на чл.59 и сл. от ЗАНН, а производството пред Административния съд е по реда на чл.208 и сл. от АПК ,във връзка с чл.63 ал.1 изр.второ от ЗАНН, на основанията посочени в Наказателно процесуален кодекс.
След като от Административния съд са Ви уведомили ,че жалбата Ви ще се гледа в закрито заседание,това означава,че неправилно сте квалифицирали съдебния акт,който обжалвате.
sadiata
Потребител

Мнениеот ionis72 » 13 Юли 2011, 17:42

Получих определение на ВАС което не подлежи на обжалване.Има ли по горна инстанция към която да се обърна.
ionis72
Нов потребител

Мнениеот andy70 » 13 Юли 2011, 18:30

Омбудсмана, арменския поп или ... всемогъщия за този мандат!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Назад към Административно право