начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

РАЗПОЗНАВАТЕ ЛИ, "МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ"- КОРИФЕИ ВЪВ ФОРУМА?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РАЗПОЗНАВАТЕ ЛИ, "МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ"- КОРИФЕИ ВЪВ ФОРУМА?

Мнениеот rim_konsul » 24 Фев 2011, 06:05

ДА СПОДЕЛЯ, ЧЕ ТУК ЦЪФТИ ОТ МИЛИЦОНЕРСКИ ВЪПРОСИ И МНЕНИЯ, които се приравняват на безумно черпене на информация от знаещите и можещи юристи.
НЯКОЙ да споделя това мнение?
НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ на манипулации, които ще използват в житието срещу Вас колеги-юристи. Тук си прокарват тъпите шегички от реалната им работа.
rim_konsul
Потребител

Re: РАЗПОЗНАВАТЕ ЛИ, "МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ"- КОРИФЕИ ВЪВ ФОРУМА?

Мнениеот TheOldMan » 24 Фев 2011, 10:25

Виж сега, аз ти предлагам тия неща, дето ги изтропка из целия раздел, да почнеш да ги обясняваш ето тук: http://police.ba4ka.com/ Явно имаш проблем с полицията (или те имат проблем с теб - зависи от гледната точка). Аз ще хвърлям от време на време по едно око там, да видя докъде си стигнал. Уверявам те, там ще ти обърнат много по-голямо внимание :)

А, да... и наблегни на граматиката, ако смяташ да си вадиш парите като юрист. Все пак тези хора работят предимно с думи в писмен вид, и елементарните правописни грешки показват липса на опит.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот rim_konsul » 24 Фев 2011, 11:18

НЕЗНАМ как ще си вадя хляба, но едва ли ще е по форумите на полицията.
Имам доста приятели в СУ за да обсъдим свежите си мисли на правото.
Това е полицейски форум, ЯСНО Е. Ти ЧЛЕН ЛИ СИ НА ТОЗИ ФОРУМ?
ОТ ТЯХ ЛИ СИ, ДА ТЕ ОТКРОЯВАМЕ ВЕЧЕ.
КАК МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ С МИЛИЦИОНИРИ?
КАКТО И ДА СЕ ОБСЪЖДА, те си знаят тяхното.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот rim_konsul » 24 Фев 2011, 11:41

ЕТО ЕДНА СТАТИЯ
Милиционерите викат “дръжте полицията”

Мартин Карбовски

Има хора днес, леви демократи, които искат да ни внушат, че без полиция светът щеше да е по-хубав. Сигурно щеше да е така, но нека не опитваме.
Кресчендото за полицейската държава обаче е ляв фалцет. Полицията винаги е била и ще бъде мръсна работа, където грешките могат да бъдат зловещи, но не повече от това при лекарите и машинистите. Лошото е, когато грешката на двама полицаи бъде импровизирана до ужасен страх от внушението, че милицията от едно време се завръща. Това се крещи от децата на милиционерите.
Нека не импровизираме на тема "бити от полицията". Вратата, която удря главата на момичето от Кърджали, я няма на снимката. Евентуалната връзка на битите с разследваните също не може да бъде снимана. Извинението е задължително и е достатъчно, освен това няма лошо полицията и да плати щети на пострадалите. Но да се използват такива случаи за политическа пропаганда е унизително и за полицията, и за политиката. Нацията иска лошите да страдат. Иска и ченгетата да пипат по-внимателно. Ако може, добавят хората - защото много от тях декларират страшен отказ от граждански права - само и само неразборията от последните 20 години да се превърне в ред.
Това е страшното - какво може да се случи с един народ, който иска да ограничи правата си, но да не му влизат апашите в двора всяка нощ. И тези, които допуснаха това да се случва всяка нощ, днес са рупорите на политическата патаклама. Полицейска държава - каква полицейска държава, толкова ли не помните как биеха преди, как импровизират върху това сега и как преди не можеше и дума да обелиш, ако те набият истински. Милиционерите викат "дръжте полицията!" - това е новата пословица тия дни. Искат да държат полицията на въже, за да стига дотам, където й кажат.
Друг е въпросът, че "боят" в Кърджали съвпадна с патетиката на Веско Маринов и сега карикатурният контрапункт е лесен за разпознаване. Но едното е оперативна работа, другото е пиарска глупост и двете неща нямат нищо общо. Истината е, че полицията не бие достатъчно. Политически коректното говорене не търпи такива изрази по медиите, но това мислят навън хората, които не са попадали в полицейски участък. Извинете се и продължете, ако обичате. И без химни - полицията е мръсна работа, без фанфари - болката се понася по-лесно, когато покрай сухото гори и суровото.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 24 Фев 2011, 12:36

rim_konsul написа:НЕЗНАМ как ще си вадя хляба, но едва ли ще е по форумите на полицията.
Имам доста приятели в СУ за да обсъдим свежите си мисли на правото.
Това е полицейски форум, ЯСНО Е. Ти ЧЛЕН ЛИ СИ НА ТОЗИ ФОРУМ?
ОТ ТЯХ ЛИ СИ, ДА ТЕ ОТКРОЯВАМЕ ВЕЧЕ.
КАК МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ С МИЛИЦИОНИРИ?
КАКТО И ДА СЕ ОБСЪЖДА, те си знаят тяхното.

Първо, не виждам защо трябва да викаш.
Второ - дали съм член или не, не е твоя работа, но щом толкова те интересува - не съм. Не съм и полицай. Но това не ми пречи да се информирам за интересуващите ме неща от всякакви източници.
Трето - не се опитвай да говориш в множествено число - кой друг освен теб ще ме "откроява"? Може би приятелчетата "от СУ".
Четвърто - във всичките теми се опитвам да те накарам да посочиш някаква препратка към нещо, което да доказва твоите думи. Засега получих .... статия на Карбовски :)
И ако смяташ, че ще блеснеш с това си поведение си тук, много се лъжеш. Има достатъчно образи. Тук viewtopic.php?f=5&t=42137&p=407800#p407800 може би ще намерите общ език с другия списващ подобни потресаващи открития. Само дето него съда му е виновен...
А от тая тема viewtopic.php?f=11&t=45473&p=443064#p443064 почвам да се замислям дали той и ти не сте едно и също лице...
disident написа:административни съдии и бюрократи, че аз съм достатъчно добре документриран безделник, отговарящ на условията за получаване на чл. 9 от ЗСП

rim_konsul написа:СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ СА ЛИШЕНИ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА СИ ПЛАЩАТ ДЪРЖАВНИ ТАКСИ, а за глобите няма как да ги вземат.
Отдавна съм разбрал, че в България е по - добре да си без доходи и собственост, но това е друга тема.
:)

А, да, забравих... ето ти нещо за четене между две юридически литератури: http://bglog.net/BGLog/17983
Задача на всеки трол е да превърне спокойната дискусия в яростен спор, в конфликт, в който да се намесят колкото е възможно повече участници, като първоначалната тема на дискусията бъде окончателно и безвъзвратно забравена.

Твърде често в ролята на "форумен трол" попадат нереализирани в професията си хора, отхвърлени от някоя социална група, забравени фигури от близкото минало, хора смятащи се за недооценени, или новоизлюпили се философи

И мен понеже ми е скучно, храня тролове по форумите... кога ли ще ме баннат за това?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот rim_konsul » 24 Фев 2011, 13:36

Не е лошо, води си разследване, кой, кой е във форумите.
Но аз все пак трябва да се уча на нещо.
Обсъждаме си доста неща в СУ, но лекциите учат и дават представа за нещата по ясно от тук.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот umnika11 » 24 Фев 2011, 22:07

rim_konsul написа:НЕЗНАМ как ще си вадя хляба, но едва ли ще е по форумите на полицията.
Имам доста приятели в СУ

Само ПРИЯТЕЛИ ?
Знаех си че с ляв наклон. :lol: :lol: :lol:
Да беше писал и приятелки, ти нали много обръщаш внимание на ЧЛЕНОВЕТЕ в законите, който която.....
umnika11
Нов потребител

Мнениеот umnika11 » 24 Фев 2011, 22:10

rim_konsul написа:Не е лошо, води си разследване, кой, кой е във форумите.
Но аз все пак трябва да се уча на нещо.
Обсъждаме си доста неща в СУ, но лекциите учат и дават представа за нещата по ясно от тук.

Лекциите учат много, ама хора дето могат да мислят.
Ти с твоята извратена нелогическа мисъл, с капаци около очите, освен да си изядеш боя някъде, друго няма как да постигнеш в областта на правото.

Ти ако учиш в СУ, жалко за университета, престижа му е мъртъв.
Изглежда в живота си голям комплексар, и си избиваш злобата тук.

Мога да ти кажа само едно нещо - жалък си ! :lol:
umnika11
Нов потребител

Мнениеот umnika11 » 24 Фев 2011, 22:14

И поздрави майка си от мен - успяла е да те ограмоти до ниво компютър. Е, друго щеше да е ако беше и на ниво комплексарщина, ама......
:mrgreen:
umnika11
Нов потребител

Мнениеот rim_konsul » 25 Фев 2011, 02:05

Нали за това си пиша с Вас, да ми дадете Вашата компетентност, ама като гледам и Вие сте на същото ниво. Нямате голяма разлика, тъй като не чух нещо, което да обсъдя с приятелите в СУ, а жените са за след лекции. И ту като Вас им липсва здрава правна логика, на аргументиране. Само клюки и създаване на погрешно мнение на селската седянка. Научете ме както Вие можете и ще науча всички в СУ и другите форуми. Допускам, че не знам много от Вашия опит, но споделете го де.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот umnika11 » 25 Фев 2011, 20:06

разпознаваме глупаците, които пишат тук.
umnika11
Нов потребител

Мнениеот rim_konsul » 25 Фев 2011, 23:33

Те дали започват с "Г", "М" или "Т", все за едни и същи става въпрос.
Дугите се отличават.
Благодаря, че ги разпознаваш-кажи как и ние да ги разпознаваме?
Примери, научи ни - ще го споделя с всички в СУ и квартала, кафета, магазини, паланки и какво ли не.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот crane_law » 26 Фев 2011, 01:21

Невероятно е, до къде би могла да доведе амбицията(може би-комплекс)! Този корифей на правото и радетел за конституционните права rim_konsul, е просто умопомрачителен. В стремежа си за лична изява и очевидна липса на конкретни доводи, прибягна до клишета от зората на демократичните промени (кой не скача е червен).Предвид възрастта му, едва ли е виждал жив милиционер, но не това е важното. Форумът има правила, ето едно от тях:
За културата, възпитанието и уважението в общуването
Когато търсите консултация, помощ, професионално мнение или друго подобно, Молим, в темата Ви да намерят място и елементите на молбата. Липсата им е израз на обидно отношение към тези, от които търсите настоящата услуга.
Липсата на обръщение, на учтива форма на изказа, заповеден тон, са демонстрация на неуважение спрямо тези, които ще се ангажират да Ви отговорят!
Не забравяйте, че това е свободен форум и отговорът на въпросите Ви зависи изцяло от добрата воля на останалите участници в него!
Да запазим добрият тон и уважение двустранно!

а за да съм в тон с постовете на посочения субект, бих добавил и следния цитат:
Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Мисля, че ...когато са налице законен повод и достатъчно данни..., модераторите са в правото си да cancel-ират въпросния субект на форума!
Правото е за бдящия, не за спящия!
Аватар
crane_law
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 26 Фев 2011, 01:39

:roll: Почти бях забравила тези думи ( част от които са вдъхновени от лютивия,... бяха - трябва да му го призная).
Сега, мисля, че тогава не се справихме качествено. Написаното звучи самонадеяно и претенциозно, а стремежът да се наложи някаква рамка на общуване, която дори самата аз вече не спазвам, нереален.
Еволюция, битие и всичко останало, което си носим като бреме на ежедневието ни правят все по-лошави в общуването ни с околните.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот consultant » 26 Фев 2011, 07:08

crane_law написа:Мисля, че ...когато са налице законен повод и достатъчно данни..., модераторите са в правото си да cancel-ират въпросния субект на форума!

Готово! За сега за срок от 1 месец.
moderator
Аватар
consultant
Младши потребител

Мнениеот namakak » 26 Фев 2011, 19:14

Според мен не е нужно да ги разпознаваш,щом е опрял до този форум е имало защо.Не бива да ме е страх от милиция,когато спазвам законите и въобще не се страхувам да споря с такъв и по други въпроси ,естествено в моя компетенция.
И не значи,че ако е такъв,то трябва да бъде мразен или подобно чувство.

Специално за адвокатите,които ги е страх бих споделил:Не съм си имал работа с полицай,и не искам да си имам пак. :P :D

Това което могат да използват срещу вас и от улицата могат да го научат.Както и вие други незнайни страхове и защита.

Хора всякакви,страхът е един.Защото това което той може да ти направи ,всеки може.Гаранция няма.Не създавайте война,правете любов.Една добра дума,едно уважение на закона отваря сърца,души и съдби.

Разпознавам ги,бог да ги пази и никога да ме не срещат :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Мноо съм краен,жестоко върл и честен и не бих търпял иронично да ме бъзикат и без това са ми симпатични тези воини по призвание.Не е лесна и тяхната.

Само Левски!!!!!!! :lol:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот toni_sf » 26 Фев 2011, 23:30

до-namakak и ти ли си неориентиран :D Аман ох ,преди години бяхте 900 000 ,свалих ви на 600 000 , но то верно много черно почти синьо взе да разбира вече , и вече е време Бай Ганьо да вземе решение да не затъмва паметта на този герой .То Гари то пияници то сувенири то бижутери , ебати и сганта :D
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 26 Фев 2011, 23:53

rim_konsul написа:Те дали започват с "Г", "М" или "Т", все за едни и същи става въпрос.
Дугите се отличават.
Благодаря, че ги разпознаваш-кажи как и ние да ги разпознаваме?
Примери, научи ни - ще го споделя с всички в СУ и квартала, кафета, магазини, паланки и какво ли не.
Тук не е ли интересно с кой какво ще споделиш и кой как ще те разбере,иначе русото което кара BWM и гладно нема може :D или черното с аудито което не е жадно дали ще те разбере.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 27 Фев 2011, 00:02

toni_sf написа:Аман ох ,преди години бяхте 900 000 ,свалих ви на 600 000 , но то верно много черно почти синьо взе да разбира вече

Как ги свалихте, с пушка ли? То и на Вас вече почти взе да Ви се разбира...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 27 Фев 2011, 14:25

Айзък Азимов "Самите богове"
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Административно право