начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Обжалване на нак.постановление от КАТ?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на нак.постановление от КАТ?

Мнениеот astragon » 16 Юни 2010, 19:37

Здравейте,
имам въпрос относно един казус,който ме тормози тези дни.
Бях засечен от катаджиите с превишена скорост от 76 км/ч в населено място.Естествено написаха ми акт и зачаках наказателното постановление.
Тия дни го получих,като в него очаквано се позовават на чл.182,ал.1,т.3 от ЗДвП и ми налагат глоба в размер на 100 лв.
До тук нищо ненормално,проблема идва от това,че въз основа на наредба № IЗ-1959,чл.4,ал.1,т.11 ми се отнемат и 3 контролни точки.Това нямаше да бъде ненормално,ако не притежавах т.нар. "златен талон" или официално наричан контролен талон "Водач на МПС без наказания".Според същата наредба,но в чл.3,ал.3 се казва,че :
Еднократно на водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба № I-157/2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба.

Според мен отнемането на тези 3 точки е неправомерно и незаконно.
Същинският ми въпрос е дали съдът ще отмени изцяло НП,което обжалвах,тъй като част от НП е неправоемерно или ще отмени само тази част от НП,която е неправилно постановена?
Или с още по-прости думи мога ли да се отърва от 100-те лв глоба,заради нечие недоглеждане в КАТ?
Коментирайте и предварително благодаря за мненията!

Ето и самите закони и наредби:
http://www.kat.mvr.bg/ZDVP_09.htm
http://www.kat.mvr.bg/NAR_I3-1959.txt
astragon
Нов потребител

Назад към Административно право