здравейте,
на съпруга ми е съставен акт за изтекли документи..
в акта е записано,че ползва нередовни документи -лична карта с изтекъл срок на 16.05.2010г и с това е нарушил параграф 1 точка 2 буква Ж от ЗБЛД - преписах го дословно..
навсякъде и много време говориха и обясняваха,че се удължава срока на документите с 6 месеца,къде да намеря това като текст не само като коментари от вестници и как да обжалвам акта..
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
срок на документите за самоличност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: срок на документите за самоличност
§ 21а. (Нов - ДВ, бр. 102 от 2009 г.) Срокът на валидност на личните карти с изтичащ срок на валидност през 2010 г. се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването личната карта е валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България. По искане на лицето нова лична карта може да се издаде и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.
ЗБЛД
ЗБЛД
- Гост.
- Старши потребител
Този път коментарите във вестниците са верни. Къде се е легитимирал съпругът Ви с тази лична карта? На територията на Р България ли? Санкционирали те го трябва да прочетат още един параграф в същия Закон за българските лични документи. Не работя в тази сфера но ето това, което Ви е нужно:
ЗАКОН за българските лични документи (Загл. изм. - ДВ, бр. 82 от 16.10.2009 г.)........................................
§ 1. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз, доп., бр. 29 от 2007 г.) По смисъла на този закон:
…………………………………………………………….
2. (изм. изцяло - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) "Нередовен български личен документ" е този, който:
а) …………………….
б) …………………….
в) …………………….
е) …………………….
ж) е с изтекъл срок на валидност;
....................................
§ 21а. (Нов - ДВ, бр. 102 от 2009 г.) Срокът на валидност на личните карти с изтичащ срок на валидност през 2010 г. се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването личната карта е валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България. По искане на лицето нова лична карта може да се издаде и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.
Това означава че срокът на валидност се счита за изтекъл и съответно документът за самоличност е нередовен едва след изтичане на този установен от закона срок. Съветът ми: обжалвайте веднага!
ЗАКОН за българските лични документи (Загл. изм. - ДВ, бр. 82 от 16.10.2009 г.)........................................
§ 1. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз, доп., бр. 29 от 2007 г.) По смисъла на този закон:
…………………………………………………………….
2. (изм. изцяло - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) "Нередовен български личен документ" е този, който:
а) …………………….
б) …………………….
в) …………………….
е) …………………….
ж) е с изтекъл срок на валидност;
....................................
Това означава че срокът на валидност се счита за изтекъл и съответно документът за самоличност е нередовен едва след изтичане на този установен от закона срок. Съветът ми: обжалвайте веднага!
Последна промяна stillminkova на 16 Юни 2010, 12:31, променена общо 1 път
-
stillminkova - Младши потребител
poli_g ме изпревари.
Имате съвета - действайте!
Имате съвета - действайте!
-
Да пишат възражение, по скоро, така щото минимумът на санкцията е 20лв.( предел 150лв. но се съмнявам да наложат повече от 20), и се явява необжалваема.
Начини всЕкакви да се пълни тоя бездънен и прокъсан държавен джоб.
Начини всЕкакви да се пълни тоя бездънен и прокъсан държавен джоб.
- Гост.
- Старши потребител
Абсолютно съм съгласна с теб. Написах го набързо за да не губят време хората...
-
в гр. Добрич се случва това...
определено ще обжалваме,благодаря за информацията...
съпруга ми не е подписвал подобен акт,в4ера бе връчен срещу подпис с наложена санкция 30 лв...
има свидетел(само три имена)че е съпруга ми е отказал да го подпише...
тук определено идеята е,че 30лв ги даваш и ядовете спират...иначе за да се пусне възражение/жалба до съд в добрич със сигурност ще костват повече пари и нерви...
ядосана съм и ще обжалваме заради принципа...
но и нямам обяснение как се случва това.....
и след като си платя гяволъка да гоня принципа тези господа дето ми докараха ядовете въобще ще имат ли някакви последствия или ще продължат да си глобяват за същото необезпокоявани
определено ще обжалваме,благодаря за информацията...
съпруга ми не е подписвал подобен акт,в4ера бе връчен срещу подпис с наложена санкция 30 лв...
има свидетел(само три имена)че е съпруга ми е отказал да го подпише...
тук определено идеята е,че 30лв ги даваш и ядовете спират...иначе за да се пусне възражение/жалба до съд в добрич със сигурност ще костват повече пари и нерви...
ядосана съм и ще обжалваме заради принципа...
но и нямам обяснение как се случва това.....
и след като си платя гяволъка да гоня принципа тези господа дето ми докараха ядовете въобще ще имат ли някакви последствия или ще продължат да си глобяват за същото необезпокоявани
- tedy_72
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|