- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
заповед за упълномощени лица по ЗП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
заповед за упълномощени лица по ЗП
Колеги, опитвам се от известно време да намеря Заповед на ИД на НА "Пътна инфраструктура" за упълномощени лица за издаване на наказателни постановления за нарушения по закона (на основаниечл.56, ал.3 от Закона за пътищата). Обаче нито в Апис намирам нещо подобно, нито чрез добрия стар Google. Моля ако някой има въпросната заповед или знае откъде мога да се снабдя с нея (спешно), да пише. Благодаря!
- karelia79
- Потребител
Re: заповед за упълномощени лица по ЗП
Нямам идея за какво ви е нужна, като текст, но ако е по НАХД... щях да ви предложа да я изискате още в жалбицата, но по-удачно е изобщо да не го правите.
Пък и следва да се представи и съответен договор, който доказва качеството на упълномощения, като длъжностно лице.../ об. прилагат заповед ведно с трудов договор- зависи .. Аз по ред причини прилагам заповед и ДУК, ама това имам/
Тежестта на доказване е на наказващия орган/ материална, териториална и прочие компетентност/, а липсата на тази заповед прави издаденото НП абсолютно незаконосъобразно, ерго влече отмяна.
Но, не знам дали съда ще пропусне да изиска, за да приобщи към доказателствения материал...Имам резерви, с оглед субсидиарното прилагане на НПК и силно застъпеното служебно начало.
Ако не е по дело- написаното е неотносимо и моля да простите отклонението.
Пък и следва да се представи и съответен договор, който доказва качеството на упълномощения, като длъжностно лице.../ об. прилагат заповед ведно с трудов договор- зависи .. Аз по ред причини прилагам заповед и ДУК, ама това имам/
Тежестта на доказване е на наказващия орган/ материална, териториална и прочие компетентност/, а липсата на тази заповед прави издаденото НП абсолютно незаконосъобразно, ерго влече отмяна.
Но, не знам дали съда ще пропусне да изиска, за да приобщи към доказателствения материал...Имам резерви, с оглед субсидиарното прилагане на НПК и силно застъпеното служебно начало.
Ако не е по дело- написаното е неотносимо и моля да простите отклонението.
- Гост.
- Старши потребител
Re: заповед за упълномощени лица по ЗП
poli g, много благодаря за отговора - както винаги изчерпателен...
- karelia79
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|