начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

заповед за упълномощени лица по ЗП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заповед за упълномощени лица по ЗП

Мнениеот karelia79 » 15 Апр 2009, 15:56

Колеги, опитвам се от известно време да намеря Заповед на ИД на НА "Пътна инфраструктура" за упълномощени лица за издаване на наказателни постановления за нарушения по закона (на основаниечл.56, ал.3 от Закона за пътищата). Обаче нито в Апис намирам нещо подобно, нито чрез добрия стар Google. Моля ако някой има въпросната заповед или знае откъде мога да се снабдя с нея (спешно), да пише. Благодаря!
karelia79
Потребител

Re: заповед за упълномощени лица по ЗП

Мнениеот Гост. » 16 Апр 2009, 01:16

Нямам идея за какво ви е нужна, като текст, но ако е по НАХД... щях да ви предложа да я изискате още в жалбицата, но по-удачно е изобщо да не го правите.
Пък и следва да се представи и съответен договор, който доказва качеството на упълномощения, като длъжностно лице.../ об. прилагат заповед ведно с трудов договор- зависи .. Аз по ред причини прилагам заповед и ДУК, ама това имам/
Тежестта на доказване е на наказващия орган/ материална, териториална и прочие компетентност/, а липсата на тази заповед прави издаденото НП абсолютно незаконосъобразно, ерго влече отмяна.

Но, не знам дали съда ще пропусне да изиска, за да приобщи към доказателствения материал...Имам резерви, с оглед субсидиарното прилагане на НПК и силно застъпеното служебно начало.

Ако не е по дело- написаното е неотносимо и моля да простите отклонението.
Гост.
Старши потребител

Re: заповед за упълномощени лица по ЗП

Мнениеот karelia79 » 16 Апр 2009, 11:29

poli g, много благодаря за отговора - както винаги изчерпателен...
karelia79
Потребител

Назад към Административно право