Здравейте,
Вчера вечера получих призовка на входната врата или по-точно визитка с името и телефона на кварталния.Звъннах му веднага щом прочетох и той ми каза, че има призовка за мен и утре (днес) да отида до 6-то РПУ за да си я взема.Така и направих и когато я получих и видях, че на нея пише обвиняем направо пребледнях... звъня на телефона посочен на призовката за да попитам по какъв случай съм обвиняем и оттам ми казват, че съм призован за каране под въздействието на алкохол при което аз заявявам, че е станала грешка и аз никога не съм давал проба над 0.5 промила (най-високата стойност която съм давал е 0.08) и човека ми обяснява, че моя подпис е под акта и няма никаква грешка... не ми каза колко точно промила пише в акта а само да се явя на посочения адрес и в точния час... и сега аз се чудя как е възможно това и какво да правя. През месец май 2008 година си изгубих книжката, но пак във въпросното 6-то РПУ съм написал, че съм си я изгубил ако това има нещо общо със случея (карал съм кола след като я обявих за изгубена, но не съм си вадил нова) интересното е че, когато и да съм давал проба за алкохол никога не са ме карали да си повтарям пробата камо ли да отида за кръвна проба. Какво ще ме посъветвате да направя защото ако е над 1.2 и не успея да докажа май и затвор ме чака за нещо което не съм направил
Предварително благодаря и искрено ви пожелавам никога да нямате подобни проблеми !
- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Призовка за алкохол без проба...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Призовка за алкохол без проба...
Затвор не те чака,спокойно.Може би е злоупотребено с книжката ти(ако примерно лицето,което я е показало прилича на теб на снимката),но щом подписа не е твой(извинявам се че на ти) и ако си уведомил своевременно за изгубеното си свидетелство няма проблем,е малко на пред на зад,но пък после ще си искаш разноските.
- shakina_
- Младши потребител
Благодаря ти за отговора,
Отидох до 6-то рпу отново за да искам копие от бележката която попълвах за изгубените документи и жената там обясни, че не можело да ми я даде и че аз е трябвало да отида в КАТ да отпиша книжката а в РПУ-то не било достатъчно... после отидох до 3-то РПУ и говорих по телефона с дознателя и той ми каза ,че неможе да ме приеме преди уречения час и въпреки всичките пъти в които му казах, че не съм извършвал такова нарушение той ми каза, че нямало как да не съм аз и с две думи май съм си изгорял и ще плащам за грешките на друг... даже и количеството промили не ми каза...
Отидох до 6-то рпу отново за да искам копие от бележката която попълвах за изгубените документи и жената там обясни, че не можело да ми я даде и че аз е трябвало да отида в КАТ да отпиша книжката а в РПУ-то не било достатъчно... после отидох до 3-то РПУ и говорих по телефона с дознателя и той ми каза ,че неможе да ме приеме преди уречения час и въпреки всичките пъти в които му казах, че не съм извършвал такова нарушение той ми каза, че нямало как да не съм аз и с две думи май съм си изгорял и ще плащам за грешките на друг... даже и количеството промили не ми каза...
- tr0ubl3
- Нов потребител
Не се притеснявай tr0ubl3!
Ще имаш разправии, неприятно е, но за да ти наложат каквото и да е наказание, трябва да имаш ВИНА. АУАНА не е достатъчен, а и казваш - подписа под него не е твой. Във всички случаи разправията ще мине през съда и ще получиш възможност да представиш доказателзтвата си за липса на вина.
Няма да плащаш за чужда вина. Каквото и да се говори за нашия съд, той все пак функционира и поне в случая можеш да му се довериш напълно!
Проблема тук виждам по-скоро в това, че полицаите не са реагирали адекватно при подаването на сигнала за изгубени документи. Но за полицейската администрация и организация наистина не ми се говори...
Ще имаш разправии, неприятно е, но за да ти наложат каквото и да е наказание, трябва да имаш ВИНА. АУАНА не е достатъчен, а и казваш - подписа под него не е твой. Във всички случаи разправията ще мине през съда и ще получиш възможност да представиш доказателзтвата си за липса на вина.
Няма да плащаш за чужда вина. Каквото и да се говори за нашия съд, той все пак функционира и поне в случая можеш да му се довериш напълно!
Проблема тук виждам по-скоро в това, че полицаите не са реагирали адекватно при подаването на сигнала за изгубени документи. Но за полицейската администрация и организация наистина не ми се говори...
- plamen_penev
- Активен потребител
Наистина много ти благодаря за отговора.По спокоен съм и на датата ще отида с адвокат и ще видиме какво ще стане.Още веднъж благодаря и после ще пиша докъде съм го докарал.
- tr0ubl3
- Нов потребител
Не бъди "по-спокоен"! Бъди "абсолютно спокоен"! Няма как намерилият документите ти да се е подписал под АУАН-а дори приблизително като теб! Дори няма да се стигне до експертиза... Едва ли ще се наложи да обжалваш и НП, защото такова вероятно няма да има.
Но като познавам ... полицейкото ... отношение към гражданите, мисля че адвокат с теб е много добра идея! Може да ти спести необходимостта от бъдещи съдебни процедури срещу НП.
Чакаме разказът ти!
Но като познавам ... полицейкото ... отношение към гражданите, мисля че адвокат с теб е много добра идея! Може да ти спести необходимостта от бъдещи съдебни процедури срещу НП.
Чакаме разказът ти!
- plamen_penev
- Активен потребител
Ако Ви стиска, напишете и писмо до Военна прокуратура - тя отговаря за полицията по райони - Военна прокуратура действа като щука в блатото на заспалите шарани.
Нещо ме издразни - как така считат предварително подписа Ви за автентичен?
Не забравяйте че срещу Вас текат две обвинения - административно (глоба-точки) и углавно (присъда - затвор от лек тип общежитие - глоба - лишПиГо).
Нещо ме издразни - как така считат предварително подписа Ви за автентичен?
Не забравяйте че срещу Вас текат две обвинения - административно (глоба-точки) и углавно (присъда - затвор от лек тип общежитие - глоба - лишПиГо).
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Само книжката ли сте си загубил или и книжката и талона? Вярвам сте запознат, че талонът се отнема като доказателство. Мисля, че въпросът е от значение.
- peturpetrov
- Нов потребител
Здравейте отново,
Когато загубих нещата загубих Книжка с акт,лична карта и зелена карта на автомобил.След това отидох до РПУ 6, но и аз съм виновен защото не съм отишъл в КАТ да обявя книжката за невалидна и след това съм карал и са ми писани актове за без документи ситуацията става много сложна май... ще си понеса моята отговорност, но за алкохола няма да се откажа...
Когато загубих нещата загубих Книжка с акт,лична карта и зелена карта на автомобил.След това отидох до РПУ 6, но и аз съм виновен защото не съм отишъл в КАТ да обявя книжката за невалидна и след това съм карал и са ми писани актове за без документи ситуацията става много сложна май... ще си понеса моята отговорност, но за алкохола няма да се откажа...
- tr0ubl3
- Нов потребител
Ако са ти писани актове на твое име, но не си бил ти то тогава в АУАН е изписан регистрационния номер на МПС, което е управлявано. Търси се собсвеника на МПС и т.н. Военна прокуратура не разследва вече ченгетата.
- dimichev
- Младши потребител
Ако приемем, че не ни спестявате от истинатa, то вероятно действително е злоупотребено със загубеното от Вас СУМПС.
Технически възможно е, документът да бъде манипулиран, като се подмени снимката върху картата. По принцип процедурата е малко по-сложна за изпълнение, сравнено с манипулирането на старите образци, но който знае как, може да изпълни манипулацията така че да е почти невъзможно да се засече с нввъоръжено око.
Следвайки логиката на описаното от Вас, вероятно единствено снимката е подменена. Така данните нанесени върху СУМПС (свързани с Вашата самоличност) не се променят. Още повече, след като не сте подал писмено заявление за изгубен/откраднат документ до органа, който го е издал, то документът продължава да фигурира като валиден в системата при проверка.
Аз не бих се изказал толкова категорично.
Г-н Пенев, да направим малък експеримент... Вземете шофорската си книжка. Погледнете от лицевата страна. Сега обърнете внимание на поле No 7, намиращо се долу в дясно. Какво виждате там ?
Би трябвало да има умалено фототипно копие от спесимен на подписа Ви. Там е нали ? Бих казал, че ако аз държа в ръцете си Вашето СУМПС, след не повече от две минути упражнение, бих могъл да имитирам подписа Ви... поне приблизително.
От споменатото до тук, оставам с впечатлението, че положението е сериозно и може да се предположи, че има извършено (поне едно) документно престъпление, от неизвестно към момента лице.
Бих Ви посъветвал наистина незабавно да се консултирате с адвокат, и да предприемете спешни мерки първо по обявяване на СУМПС за невалидно, след това по обжалване на НП (или организиранена защита по НОХД ако концентрацията е бола над 1,2 %о)и накрая (но не на последно място), в случай че компетентните органи не се самосезират, подаване на сигнал относно престъпното използване на Вашия документ от друго лице.
Ситуацията разбира се не е безнадеждна, но при всички случаи е достаъчно сериозна, най-малкото поради факта, че е възможно в момента някой да се представя с Вашата самоличност и то не само пред органите на КАТ.
Има обаче, поне едно положително нещо, както вече беше споменато, в АУАН следва да е записан и рег. номера на автомобила, управляван от този, който се ползва от Вашето СУМПС. Това, струва ми се, е добра отправна точка за изход от създалото се положение. Графическа експертиза на подписите, вероятно също ще се наложи.
Ivan_lawyer, били ми обяснил за каква Военна прокуратура става дума и за какво според теб, следва тя да бъде тя сезирана ??? Или може би имаш данни, че лицето използващо чужд документ е военен ?
Технически възможно е, документът да бъде манипулиран, като се подмени снимката върху картата. По принцип процедурата е малко по-сложна за изпълнение, сравнено с манипулирането на старите образци, но който знае как, може да изпълни манипулацията така че да е почти невъзможно да се засече с нввъоръжено око.
Следвайки логиката на описаното от Вас, вероятно единствено снимката е подменена. Така данните нанесени върху СУМПС (свързани с Вашата самоличност) не се променят. Още повече, след като не сте подал писмено заявление за изгубен/откраднат документ до органа, който го е издал, то документът продължава да фигурира като валиден в системата при проверка.
plamen_penev написа:Бъди "абсолютно спокоен"! Няма как намерилият документите ти да се е подписал под АУАН-а дори приблизително като теб!
Аз не бих се изказал толкова категорично.
Г-н Пенев, да направим малък експеримент... Вземете шофорската си книжка. Погледнете от лицевата страна. Сега обърнете внимание на поле No 7, намиращо се долу в дясно. Какво виждате там ?
Би трябвало да има умалено фототипно копие от спесимен на подписа Ви. Там е нали ? Бих казал, че ако аз държа в ръцете си Вашето СУМПС, след не повече от две минути упражнение, бих могъл да имитирам подписа Ви... поне приблизително.
От споменатото до тук, оставам с впечатлението, че положението е сериозно и може да се предположи, че има извършено (поне едно) документно престъпление, от неизвестно към момента лице.
Бих Ви посъветвал наистина незабавно да се консултирате с адвокат, и да предприемете спешни мерки първо по обявяване на СУМПС за невалидно, след това по обжалване на НП (или организиранена защита по НОХД ако концентрацията е бола над 1,2 %о)и накрая (но не на последно място), в случай че компетентните органи не се самосезират, подаване на сигнал относно престъпното използване на Вашия документ от друго лице.
Ситуацията разбира се не е безнадеждна, но при всички случаи е достаъчно сериозна, най-малкото поради факта, че е възможно в момента някой да се представя с Вашата самоличност и то не само пред органите на КАТ.
Има обаче, поне едно положително нещо, както вече беше споменато, в АУАН следва да е записан и рег. номера на автомобила, управляван от този, който се ползва от Вашето СУМПС. Това, струва ми се, е добра отправна точка за изход от създалото се положение. Графическа експертиза на подписите, вероятно също ще се наложи.
Ivan_lawyer, били ми обяснил за каква Военна прокуратура става дума и за какво според теб, следва тя да бъде тя сезирана ??? Или може би имаш данни, че лицето използващо чужд документ е военен ?
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
... бих могъл да имитирам подписа Ви... поне приблизително.
Това исках да кажа и аз Inspector_MBP. Приблизително! За "невъоръжено око" достатъчно точно, но не и за графолога. Там ще има имитация на подписа на истинското лице, която специалистите от полицията няма начин да не установят по безспорен начин. Разбира се и номера на колата... Ще бере ядове tr0ubl3, няма спор, но няма да плаща чужди грехове!
- plamen_penev
- Активен потребител
Здравейте, както бях обещал започвам да пиша Акта се оказа, че освен аз не съм извършителя подписа както и в поле възражение е написано "нямам" с почерк коренно различен от моя. На адрес е пише съвсем друг адрес.И колата с която е извършено е на напълно непознато от мен лице.Там отидох с адвокат и обеснявах на дознателя...Казаха ,че в момента чакам прокуратурата да разреши графологична експертиза, но вече 2 месеца си чакам Е нищо де на мен не ми е скучно днес и паяк ми вдигна колата и ми съставиха акт, че не съм паркирал правилно а колата си стои там от няколко месеца, но наистина не е паркирана правилно.Питах къде трябва да платя глобата и те казаха в КАТ е аз хем нямам книжка хем 2ри акт от нищото излиза, че извършвам с тези темпове скоро ще съм зад решетките аз писах вързажение, че отказват да ми съставят акт като собственик на автомобила, ама само дето съм си го написал... Вече ми е смешно, но сериозно се замислям аз ще си взема ли книжката изобщо някога
- tr0ubl3
- Нов потребител
Това, че "нямате книжка" не означава, че не можете да бъдете санкциониран а неправилно паркирания Ви автомобил. Актът се съставя за нарушение, което сте извършил ВИЕ, а не книжката Ви.
По отношение на графическата експертиза, която следва да бъде назначена, от разказаното до момента, най-вероятно резултатът ще бъде във Ваша полза, но всичко е свързано с време.
Няма да пропусна да отбележа, че ако си бяхте направил труда да обявите надлежно и своевременно загубата на личния си документ (което всъщност сте ДЛЪЖЕН да направите) сега нямаше да имате тези проблеми и нямаше да се чудите кога ще си вземете книжката обратно.
Между другото, надявайте се да не получите напомнително писмо за някой необслужван потребителски кредит, изтеглен на Ваше име - без знанието Ви. За по-големите кредити банките държат на представяне на лична карта, но при потребителското микрокредитиране, нищо чудно и с шофьорска книжка да бъде одобрен кредитоискателят.
По отношение на графическата експертиза, която следва да бъде назначена, от разказаното до момента, най-вероятно резултатът ще бъде във Ваша полза, но всичко е свързано с време.
Няма да пропусна да отбележа, че ако си бяхте направил труда да обявите надлежно и своевременно загубата на личния си документ (което всъщност сте ДЛЪЖЕН да направите) сега нямаше да имате тези проблеми и нямаше да се чудите кога ще си вземете книжката обратно.
Между другото, надявайте се да не получите напомнително писмо за някой необслужван потребителски кредит, изтеглен на Ваше име - без знанието Ви. За по-големите кредити банките държат на представяне на лична карта, но при потребителското микрокредитиране, нищо чудно и с шофьорска книжка да бъде одобрен кредитоискателят.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
-
Inspector_MBP - Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|