начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

как да премахна забрана за напускане на страната наложена

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: как да премахна забрана за напускане на страната наложен

Мнениеот silanapravoto » 25 Яну 2012, 00:43

Уважаема iva_sh,
само да ви попитам, да НЕ сте случајно ЧСИ или ЈУРИСТ.
silanapravoto
Младши потребител

Re: как да премахна забрана за напускане на страната наложен

Мнениеот silanapravoto » 01 Фев 2012, 22:24

Уважаема госпожо ,
Аз се извинявам за правописните и граматически грешки в моите текстове, което са резултат на моето скоро 40 годишно одсъство от Бъгария, но Вашето юридическо невежество за мене е неразбираемо. В чл.75 т.5 и т.6 се говори за ограничаване или забрана за свободно движение на български граждани вън от националните граници на България, а не вън от границите на ЕС, чиито член е и всеки български гражданин, односно всеки български гражданин е гражданин на ЕС. Съобразено с това, движението на българските граждани в границитре на ЕС се осъштествяваше само с важеща по ЗБЛД лична карта. Понеже и българската Конституция е максимално в сагласност с Конституцията на ЕС от самото начало на спровеждане на "измисления " чл.75 т. 5 и т.6 от ЗБЛД заради новопоявилите се дебели вратове ,мутри, разни "пријатели" на ГЕРБ и Цветанов под общ знаменател ЧСИ, беше в противоположност с Конституцията на РБ, а да не говориме за разни Директиви на ЕС и Конституцията на ЕС.Тази ПАМ има сама по себе няколко нелогичности които се състоят в следното. Първо, като принудителна мярка,има малко и наказателно действие,али няма ограничение във времето.Например в моят случай,скоро 38 месеца имах това ограничение, за което време така речи бях в "домашен арест" без средства за живот и възможност за заработване на елементарни средтва, а да не говориме за връщане на кредити и подобни активности. Второто което е нелогично ,че отнемане на основното право на свободно придвижване е оставено в рамките на ДЕЈСТВИЈАТА НА ЧСИ ЗА КОИТО НЕ ОТГОВАРА ДЪРЖАВАТА. Ето тук се крие заека, и така измислените ЧСИ които си заработваха парите за скъпите офиси само с иск към РД на МВР за налагане на ПАМ и с това си оправдаваха двогодишната давност на ИД при взискателите и ги браснеха с нови суми за по нататашните си "дејствија" по испълнението. Пак повтарям както и в другите си мнения тук в този раздел на форума преди 30. март 2011 година а и сега, нито една РД на МВР , градска, или обштинска Дирекција на МВР не е наложила по свое нахождение или мнение ПАМ, без да е получила от страна на ЧСИ или СИ (много рядко) ИСК ЗА НАЛАГАНЕ НА ПАМ ПО чл.75.т.5 и т.6.
И накрая, искам само да ви кажа нещо драга госпожо ИВ, ако някој е дръзнал да ми отнеме без сад и присада основното ми и загарнтирано право по Конститицията на РБ и ЕС на свободно придвижване, и държавата България не одговара за неговите действия този човек ще трябва да отговаря за всички вреди-имуществени и неимуществени. Трябвало е да помисли че в един момент може да се окаже че закона е бил изнад Конституцията и риска както във всяка професия е за негова сметка.
Аз имам в последствие на тази бесмислена ПАМ унищожен бизнес-започната търговия и подписани договори за внос на строителни материяли, невърнати кредити, лизинг за МПС, УНИЩОЖЕНО ЗДРАВЕ, семейство без препитание. Така че ще вървя по законен ред до края, а после края, понеже няма какво да изгубя...............
Поздрав
silanapravoto
Младши потребител

Предишна

Назад към Административно право