начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помогнете относно АКТ за ЛК (вече НП - от 30.06)

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Помогнете относно АКТ (ЛИЧНА КАРТА) - лесен въпрос

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 18:05

:roll: :lol: докторе, стига пискал- дай номер на банкова сметка да те надаря.... :P
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Мар 2012, 18:08

emilgrigorov написа:
lexy21 написа:...Григоров, представих си те на плажа с копие на личната карта под хавлията :lol: Леко да не се намокри :wink:

Щ'се стараем (чек малко, верно да си направа копие) :D

Да не забравиш да го завериш с едно "Вярно с оригинала! П... /не се чете/" :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 18:11

doc03 написа:...
Е, да, правата и свободите включват разкарване без лична карта, каране без книжка, а и никъде не прочетох вместо ЛК да е представен паспорт при поискването ...

doc03, помисли малкУ, колко струва тоя Акт, и колко е похарчено за съставянето му, а? И кой е станал за смях, а после, що така, а?
И помисли малко, че е нормално в системата да взимате средно 1500 евро месечно заплата. Ама кат умножиш по бройката на числения състав, то нема толко пари в България бе!
То, при 1500 Евро заплати, и сериозни, почтени, спокойни и здравомислещи юристи (като poli_g примерно) ще се позамислят, и така, леко-полеко, нещата ще си дойдат на мястото.
Капиш?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот anhibg » 04 Мар 2012, 18:13

nk7702n, не, нямам криминална регистрация.
poli_g, благодаря ти, в понеделник пускам.

Благодаря и на останалите, изразили мнение по темата.
anhibg
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Мар 2012, 18:13

REVOLUTION написа:Пише го във възражението.Не смятам , че питащия има някаква файда да лъже във форума.Дори и баща му да го е донесъл , нали се развива пред дома му.Пък и приятелите му идват и му носят портфейла с документите...

`убаво де, ще се установи тази работа, ако е така. Мен ме впечатли там, че на лична основа актОВЕ му се пишат... и се съюзяват нещо... взе да ми става странна темата.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Мар 2012, 18:22

REVOLUTION написа:Пише го във възражението.Не смятам , че питащия има някаква файда да лъже във форума.Дори и баща му да го е донесъл , нали се развива пред дома му.Пък и приятелите му идват и му носят портфейла с документите.Аз като пускам еврофутбол и като ходя до супера по чехли също често съм без документи за самоличност.Какъв е проблема като обясниш , че живееш тука и тука и за 5 мин. ще слезне някой да ти донесе документа?Или не, сериозно нарушение е и трябва да се санкционира.Прекалено е.

Точно защото е прекалено, затова не ми се вярва, Революшън. Аз също често притичвам по чехли тук и там без лична карта. Ако случайно някой полицай ме спре, не вярвам да не прояви разбиране. Че и толкова души да се занимават с такава дреболия, не ми се връзва нещо. Освен ако човекът не е криминално проявен, тогава със сигурност " ще му дишат във врата".
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 18:26

nk7702n написа:... Ако случайно някой полицай ме спре, не вярвам да не прояви разбиране. Че и толкова души да се занимават с такава дреболия, не ми се връзва нещо ...

Блажени са верующите :D
Ми ако иска да му обърнеш внимание, вместо да те дърпа по плитките, така с 2 патрулки, чиста работа :D :D :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 18:32

emilgrigorov написа:doc03, помисли малкУ, колко струва тоя Акт, и колко е похарчено за съставянето му, а? И кой е станал за смях, а после, що така, а?
И помисли малко, че е нормално в системата да взимате средно 1500 евро месечно заплата. Ама кат умножиш по бройката на числения състав, то нема толко пари в България бе!
То, при 1500 Евро заплати, и сериозни, почтени, спокойни и здравомислещи юристи (като poli_g примерно) ще се позамислят, и така, леко-полеко, нещата ще си дойдат на мястото.
Капиш?

Не му адвокатствам на доктора, обаче не се стърпях `начи :mrgreen: 1500 евра трудово възнаграждение? е-хаааа :lol: :lol: , ох- ще стане интересно да чуем и доктора.

За какво да мисля? :o Аз съм несериозна, непочтена, нездравомислеща и ....некомпетентна ( последното от вас).
Не пея в хора и не тичам по чехълки насам-натам. :lol:

п.п. все пак благодаря, че ме разсмяхте.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Мар 2012, 22:17

emilgrigorov написа:
nk7702n написа:... Ако случайно някой полицай ме спре, не вярвам да не прояви разбиране. Че и толкова души да се занимават с такава дреболия, не ми се връзва нещо ...

Блажени са верующите :D
Ми ако иска да му обърнеш внимание, вместо да те дърпа по плитките, така с 2 патрулки, чиста работа :D :D :D

Ти пък, Григоров, що му са две патрулки, за да му обърна внимание, достатъчно би било да разкаже някой виц или интересна история.. :lol: :lol: :lol:
П.П. Колкото и да е странна тая цялата случка, предмет на настоящата тема, смятам, че в обобщение би следвало да кажем, че нередностите някъде, в някакъв момент са изключение, а не правило. Аз поне смятам така.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 22:20

nk7702n написа:.....смятам, че в обобщение би следвало да кажем, че нередностите някъде, в някакъв момент са изключение, а не правило. Аз поне смятам така.

С това изявление и аз се съгласявам. Би се съгласил и всеки, който има по-близък поглед върху работата им.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kuzdov » 05 Мар 2012, 02:38

Дали пък тази тема няма нещо общо :roll: : http://www.police.ba4ka.com/viewtopic.php?f=17&t=3825
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот kuzdov » 05 Мар 2012, 03:00

emilgrigorov написа:
kuzdov написа:..."По света" собственика на паспорта необходимо ли е да ходи в банката за да тегли пари например, или може някой да покаже снимката му заедно с копието от паспорта?

Е-хеее, "колега", не ги усвоихте тия скъпи технологии :D :D :D Мъка, мъка :D
То вица току що Вие си го сътворихте :D
Има банкомати, драги :D Еволюция, какво да правиш... :D
......

:D :D Сериозно?! И ако ти трябва примерно 4000 кешовица, клечиш 10 дена пред банкомата и чакаш да ти ги нацвъка или в света на снимките банкоматите са по-щедри? Ех, "колега".... Много е хубаво, че сте така добре запознат с новите технологии, ама без акъл не могат да се ползват нито те, нито старите. Та като Ви чета писанията, май ще мина и без виц. Досатъчно смешки сътворявате в напъните си да блеснете :wink: .
Последна промяна kuzdov на 05 Мар 2012, 11:17, променена общо 1 път
kuzdov
Потребител

Мнениеот anhibg » 05 Мар 2012, 03:13

kuzdov написа:Дали пък тази тема няма нещо общо :roll: : http://www.police.ba4ka.com/viewtopic.php?f=17&t=3825

Да, това е началото на цялата дразга. :)
anhibg
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Мар 2012, 12:09

kuzdov написа:... :D :D Сериозно?! И ако ти трябва примерно 4000 кешовица, клечиш 10 дена пред банкомата и чакаш да ти ги нацвъка или в света на снимките банкоматите са по-щедри? Ех, "колега".... Много е хубаво, че сте така добре запознат с новите технологии, ама без акъл не могат да се ползват нито те, нито старите. Та като Ви чета писанията, май ще мина и без виц. Досатъчно смешки сътворявате в напъните си да блеснете :wink: .

Това последното, което написа, ти препоръчвам да си го попрочетеш. А също така и моите постове. Ако срещнеш затруднения в осмислянето им, ми попитай някой, да ти ги разтълкува.
Не е в полза на честта на пагона да си показваш простотията и колко ти е багажа. Е, виж си химна и балетистите, ш'ти се изясни.
В края на краищата все ще се случи такива като тебе да ги няма в системата на МВР. А до тогава, е така ще е. Всички ще Ви се смеят на пословичната глупост. Лошото е , че има много свестни хора в полицията, дето се скъсват от работа и са се видели в чудо, ама лай.а като тебе вмирисват цялата система.
Позор!
Мисля, че приключихме темата с последното , написано от nk7702n и poli_g.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ntguilty » 05 Мар 2012, 17:16

Как стоят точно нещата със съставения акт? Акта ви е съставен и връчен основателно, доколкото в момента на проверката вие не сте разполагали с документ. Дали ще го подписвате или не - няма никакво значение, но може да объркате актосъставителите така. Ако Началника не отчете изложените от вас обстоятелства и прецени случая като немаловажен, той ще ви издаде наказателно постановление, което може да обжалвате в седемдневен срок. Помислете си добре и изложете тези обстоятелства, които ви оневиняват или смегчават вината ви в жалбата до районния съд. Възможно е да бъдат допуснати и процесуални нарушения. Това, което вие сте писали, би ни заинтересувало с оглед на фактическата обстановка, но не е само тя. Освен нея, за да преценим нещата ни трябва акта, наказателното постановление и точно обяснение на обстановката, кой ви проверява документите, кой съставя акта, и т.н. Имате доста свидетели, това е добре, но на какво точно са свидетели? Борбата няма да е лека, въпреки, че въпроса изглежда елементарен. Най добре е да се консултирате с адвокат по административно-наказателно право.
ntguilty
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 05 Мар 2012, 20:37

emilgrigorov написа:........
Това последното, което написа, ти препоръчвам да си го попрочетеш. А също така и моите постове. Ако срещнеш затруднения в осмислянето им, ми попитай някой, да ти ги разтълкува.
Не е в полза на честта на пагона да си показваш простотията и колко ти е багажа. Е, виж си химна и балетистите, ш'ти се изясни.
В края на краищата все ще се случи такива като тебе да ги няма в системата на МВР. А до тогава, е така ще е. Всички ще Ви се смеят на пословичната глупост. Лошото е , че има много свестни хора в полицията, дето се скъсват от работа и са се видели в чудо, ама лай.а като тебе вмирисват цялата система.
Позор!
Мисля, че приключихме темата с последното , написано от nk7702n и poli_g.

Ахам! В този пост лъсна интелекта ти в целия си блясък :roll: . Ако толкова са ти уменията за диалог, май нямаш място в публичното пространство. На село на къра можеш да ръсиш простотии на воля.
kuzdov
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Мар 2012, 21:09

kuzdov написа:Ахам! В този пост лъсна интелекта ти в целия си блясък :roll: . Ако толкова са ти уменията за диалог, май нямаш място в публичното пространство. На село на къра можеш да ръсиш простотии на воля.

Диалог става, ако се научиш да четеш. А е видно, че ти липсват такива умения.
Ти, в Австрия ако неможеш да минеш фейс-контрола и си тръгнал да си го развяваш по улицата, с право ще те въдворят, и дано. Защото, благодарение на такива обществени отпадъци като тебе, като се каже българин в Европа, и те гледат като циганин-катунар.
Това, което съм споделил, е от опит. И "работи".
И утре действително възнамерявам да си нагледам градината, но в една друга държава, дето такива като теб не виреят.
В гьола, погледнат от страни, се виждат както разцъфналите лотуси, така и изсипаната в единия му край купчина с боклук.
Аре
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kuzdov » 06 Мар 2012, 00:44

Чудно как разбра кой съм, какъв съм и къде живея? Мнението за българите, хората по света си го съставят от живеещите там, а не в България. Щом е лошо, явно там не е отишъл елита на нацията ни. Некадърници и лентяи, които не могат да изкарат 5 лева за хляб в България заляха Западна Европа и е естествено, че няма да ни харесват. А такива, които смятат тегленето на пари от банкомат за върхово постижение на интелекта си са само потвърждение на думите ми. Селяндурът си остава такъв дори и в кралски дворец и само л@йна му се въртят из главата, защото това е естествената му среда. Кажи на "фейсконтрола", дето те е пуснал да иде на очен лекар :wink:
kuzdov
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 06 Мар 2012, 01:07

kuzdov написа:Чудно как разбра кой съм, какъв съм и къде живея? Мнението за българите, хората по света си го съставят от живеещите там, а не в България. Щом е лошо, явно там не е отишъл елита на нацията ни. Некадърници и лентяи, които не могат да изкарат 5 лева за хляб в България заляха Западна Европа и е естествено, че няма да ни харесват. А такива, които смятат тегленето на пари от банкомат за върхово постижение на интелекта си са само потвърждение на думите ми. Селяндурът си остава такъв дори и в кралски дворец и само л@йна му се въртят из главата, защото това е естествената му среда. Кажи на "фейсконтрола", дето те е пуснал да иде на очен лекар :wink:

Никога не съм се интересувал дали си кой, какъв е ясно, и дали всъщност точната дума е "живееш". Това е очевидно. Всъщност, не се срамувай, че си продукт на някаква малфунция на човешкото общество. Живеем в толерантен свят, едва ли някой ще те настъпи, въпрос на хигиена.
А другото ти го разказах по-горе, също така и как да ти го обясни някой, защото очевидно не влиза.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kuzdov » 06 Мар 2012, 03:55

Скучно. Липсата на доводи и отправянето на обиди демонстрират единствено безсилие и слаб характер. Но от един зидаро-мазач не съм и очаквал повече. Мъкненето на кереч не развива особено интелекта. Успех в новата ти "родина"! Все пак и там трябва някой да върши мръсната работа...
kuzdov
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право