начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Дрегер или кръвна проба!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Дрегер или кръвна проба!

Мнениеот hristo2834 » 16 Фев 2010, 19:50

Ако не се беше раждал още повече ядове щеше да си спести.

Малко е истъркано това с блъскането на дете от пият водач в 02.00 часа след полунощ. Деца, не им се спи, пущайте ги да се разхождат по нощите, да ги блъсне някой пиян и да ревете колко е виновен.
hristo2834
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Фев 2010, 20:07

:roll: Хипотетично, ама съвсем хипотетично- прибираш се, Ице, от нейде( че детенце в 02.00 е малко вероятно, но! не невъзможно, отделно деца са всички до 18г.) и един водач те понася по улицата, като "бръмбар сламка". В резултат на полета, естествен късметлия-оцеляваш :lol: , си с множество поражения... и за твой късмет- surprise :lol: водачът употребил алкохол. :)
Тази хипотеза явно повече се харесва, ако иде реч за хипотеза, :P но реалностите други.

п.п. спамя волно... :P
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 16 Фев 2010, 20:19

Да забранят в такъв случай обжалването от страна на водачите. В много случаи алкохола влияе различно на различните хора. Не казвам да изпиеш 1 литър ракия, но все пак.

Това с децата не ме трогва. Всеки трябва да се пази, пътят е опасно място. Всеки пресича на зиг-заг. Разбира се, трябва да се налага наказание на пияните шофьори, но при определени условия трябва да им се опрощава.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Фев 2010, 20:53

Е, не! Чл. 53 е решението ( не че не го знаем).
Законодателят ограничи алкохолите - ал. 6 на 78а, ТР, и при ССС, ала резултатите незадоволителни.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот voltron » 16 Фев 2010, 21:10

Aз ако се прибирам в 2.00 ам и някой ме отнесе, няма се сърдя много/без КАТ/, защото и аз няма да съм с чист косъм. Изобщо, трябва да го направят след 22 да е разрешено за употребили алкохол - столетниците на тяхна отговорност да излизат. А и е доказано, че алкохола влияе само на рефлексите, не на уменията.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот ivobombata13 » 16 Фев 2010, 22:43

hristo2834 написа:Ако не се беше раждал още повече ядове щеше да си спести.

Малко е истъркано това с блъскането на дете от пият водач в 02.00 часа след полунощ. Деца, не им се спи, пущайте ги да се разхождат по нощите, да ги блъсне някой пиян и да ревете колко е виновен.

Абе пич ти нещо май си за психо-преглед. Искаш да кажеш че ако жена ти и детето ти се прибират в 02.00 от някъде с колата и един пиян ги помете и ги убие няма да е виновен ли ?
Ходи се прегледай някъде
ivobombata13
Младши потребител

Мнениеот hristo2834 » 16 Фев 2010, 23:48

Възможно е да ги убие някой пиян, проблем ще е ако ги убие трезвен. Ще загубя мотивация да не пия. Моите наблюдения са че подпийналите карат като баби от страх да не се набиват на очи. Незнам колко са случаите на згазени пешеходци от пияни водачи в градски условия, но ще ви издам една тайна - почти няма такива.
hristo2834
Потребител

Мнениеот novozagorski » 17 Фев 2010, 02:19

Аз ще издам друга тайна...има такива (може да е изключение) - майка ми. Присъдата...признаваш си, и... 3 год. условно! Плюс 3 год. без книжка (ама той човека можел да си позволи личен шофьор, дреме му на, нали знаете кое?)...
Така, че тинтири-минтири е това, колко много спазвате закона всички тук (знаейки вратичките му)! И Бомби и Никибой-чета...всичко е популизъм!
novozagorski
Младши потребител

Мнениеот ivobombata13 » 17 Фев 2010, 09:24

И аз ще ти издам една тайна. За 10 години в системата на МВР съм посетил стотици ПТП-та с участие на водачи употребили алкохол. Не знам от пръста ли си я изсмука твоята статистика че няма пострадал пешеходец в градски условия. И не знам в кой град живееш, но съм убеден че не е София щом ми говориш такива смешки.
Аз имам близки които са пострадали от такива пияни изроди. Ако имам власт ще вкарвам в затвора за такова нарушение, но за огромно мое съжаление закона ни е такъв че на повечето им се разминава с условни, пробации и т.н.

Ако поощряваш това да се кара пил - чудесно. Гледай само да не се опариш и някой твой близък да се окаже пометен от някоя пияна свиня

http://www.vbox7.com/play:43fcba90 - по твоите наблюдения пияните карат като баби. А по моите наблюдения пините карат като този на клипа !
ivobombata13
Младши потребител

Мнениеот ivobombata13 » 17 Фев 2010, 10:02

novozagorski написа:Така, че тинтири-минтири е това, колко много спазвате закона всички тук (знаейки вратичките му)! И Бомби и Никибой-чета...всичко е популизъм!

Ако кажа че не съм нарушавал ЗДвП ще е смешно. Няма водач който поне веднъж да не му се е случвало да наруши. Да - карал съм без колан. Да - паркирал съм неправилно. Но никога не съм застрашвал живота на околните като превишавам скоростта или карам пиян. Знам какви са последствията особено за служители от моето ведомство. Всички си мислите че служебната карта е предимство. Ама ако вас ви заковат с 0.6 ще ви праснат един акт и довиждане. А мен ще ме уволнят дисциплинарно и ще ме пишат по всички вестници.
ivobombata13
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 17 Фев 2010, 10:41

И тогава ще има право на обжалване на заповедта за уволнение, като се преценява уронването на престижа и Етичните правила и т.н.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот analizatora » 17 Фев 2010, 11:24

Съгласявам се донякъде, с представителя на СИСТЕМАТА, но веднага искам да кажа, че след измененията на НК, и ТР, които визира Поли, нормативната база никак не е либерална срещу водачите употребили алкохол.Видят ли те двамата полицаи от автопатрула, че ти управляваш и ако при пробите/независимо с тех. средство или хим. експертиза /отчета е над 1.2 промила, единствената разумна позиция е "Виновен".И вече по желание на клиента, както се казва чл.66 НК или пробация най малко 6м.За мен и двете присъди са достатъчно тежки, имайки предвид, че реабилитацията настъпва след най-малко 3г.А днес все повече работодатели, изискват св. за съдимост, така че нещата не са толкова прости.Верно, че има хора, които като човека от МВР ще изкажат мнение, че пияните водачи трябва да бъдат разстрелвани публично или убивани с камъни, само, че годината е 2010, РБ е пълноправен член на ЕС, и след чашката на волана сядат, не само кръвожадни рецидивисти, а и от моя скромен опит смея да твърдя, и хора от т.нар.ВИП среди.Ако не вярвате посетете пробационните служби, където ще срещнете хора с представителни професии, от всички обществени слоеве.
analizatora
Потребител

Мнениеот ivobombata13 » 17 Фев 2010, 16:43

ivan_lawyer3 написа:И тогава ще има право на обжалване на заповедта за уволнение, като се преценява уронването на престижа и Етичните правила и т.н.

Да, но практиката на ВАС по тези дела е еднозначна. Единственият шанс е да им процесуални пропуски по дисциплиарното производство. Това обаче се случва главно в провицията където по-рядко се водят такива. До сега не знам да има възтановен служител който е карал пиян....поне от 2006-та година до сега ... ако намерите такова решение на съд ще се радвам да го споделите с мен :)

А за разстрелването - не ! Но във всички случаи ако някой пиян водач нарани човек не мисля че 6 месеца условна присъда е най-подходящото наказание.

Отплеснахме се от темата и спирам да спамя :)
ivobombata13
Младши потребител

Мнениеот hristo2834 » 17 Фев 2010, 22:05

Ама като почнете да пишете такива смешки все едно не се знаем. Полицейската карта ще те предпази от проверка ако не си направил ПТП - изпробвано и работи. Няма да те уволнят щото няма да има замерване - споко.
hristo2834
Потребител

Мнениеот ivobombata13 » 17 Фев 2010, 22:57

Не бъди 100% убеден. Това е така и е факт, но винаги има едно НО. Не знаеш на кой колега ще попаднеш , не знаеш дали някой няма да те удари и да извика КАТ ... не знаеш дали няма да направиш тежко ПТП ... нищо не знаеш а рисковете са големи. После те пишат по вестниците и те уволняват дисциплинарно.
Не си мисли че в МВР между колегите не са се затегнали нещата. Не е както беше преди 2 години
ivobombata13
Младши потребител

Мнениеот hristo2834 » 18 Фев 2010, 03:56

да, дисциплинарното уволнение е неприятна работа, виж какво пише във вестниците никой не го интересува, ако въобще някой чете и помни прочетеното, може би само най-близките.
hristo2834
Потребител

Мнениеот shopov » 18 Фев 2010, 12:54

Малко спам по темата
Във Франция, когато Никола Саркози беше министър на вътрешните работи, а аз бях студент - беше променен Наказателния кодекс, като шофирането в пияно състояние беше приравнено към подготовката на предумишлено убийство, а хората с които си пил и не са ти попречили да шофираш за съучастници в горното.
Така че да метод наработен за възпиране на пияни кретени има, въпрос на законодателна воля е да се въведе.

С най- добри чувства,
shopov
Младши потребител

Мнениеот ivobombata13 » 19 Фев 2010, 00:50

В нормалните държави е така...
Вижте тук във форума обаче има колеги според които ако някой пиян водач блъсне жена която си чака такси късно вечерта - виновна е жената ... Какво търси тя на улицата ? А ? Не ги е срам тия хора да се разхождат така спокойно по улиците ! Не знаят ли че е опасно ? Да си седят у тях и да не излизат и няма да имат проблеми ... не ги е срам !
ivobombata13
Младши потребител

Мнениеот hristo2834 » 19 Фев 2010, 02:08

Чупете гипса малко, не вярвам да ходите по нощите по женски с такси, пък може и да не ходите. Такива закони не засягат всички членове на обществото, младите и лудите са най пренебрегнати както винаги се получава и основни спонсори на полицията, а всички чакаме борба с престъпноста и нарушителите.
hristo2834
Потребител

Мнениеот analizatora » 19 Фев 2010, 16:11

shopov написа:като шофирането в пияно състояние беше приравнено към подготовката на предумишлено убийство, а хората с които си пил и не са ти попречили да шофираш за съучастници в горното.
Така че да метод наработен за възпиране на пияни кретени има, въпрос на законодателна воля е да се въведе.

Още един представител на форумната екзотика, от която лъха на големи разстояния дистанция от наказателното право.Във Франция има и Айфелова кула, ама у България нема.Шопов, що не се хванете със Саркози за ръчичка и по-далече от тоя форум.
analizatora
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право