Здравейте,
установих че имам задължение към НАП в размер на 100 лв с взискател МВР-Перник.
След обиколка по маршрут : КАТ-Перник - деловодсто на НАП София (ул.Аксаков 21) - Дирекция събиране на вземания (на ул.Триадица,2)
Се сдобих по официален ред с копие на:
1)Електронен фиш за налагане на глоба.
2)ИЗВЕСТИЕ ЗА ДОСТАВЯНЕ.
ИЗВЕСТИЕТО има номер и дата 12.03.13
ИЗВЕСТИЕТО има два кръгли печата на пощенска станция .
ИЗВЕСТИЕТО е подписано от Доставил и от Проверил:(Н-к ПС)
Като получател в ИЗВЕСТИЕТО, някой е написал моята фамилия - ИМА И ПОДПИС (Нищо общо с моя!)и дата 01.04.2013
Почерка, с който е написана фамилията ми е като този на отправителя (според мен)!
С това че някой се е подписал вместо мен, е отнел следните ми права:
1- Правото да обжалвам в 14 дневен срок;
2- Правото да заплатя за нарушението (ако съм го извършил) с отсъпка 70 % от размер на глобата.
Питането ми, е:
1)Трябва ли да търся одговорност от ПОЩЕНСКАТА СТАНЦИЯ;
(за това че вместо да си свършат работата са написали името ми и са се подписали вместо мен)
2)Как да си възстановя правото да обжалвам или да платя с отсъпка (реално Електронния фиш е влязъл в сила без аз да съм го получил)
Предварително благодаря.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Електронен фиш влязъл в сила без да съм го получил
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Електронен фиш влязъл в сила без да съм го получил
Събирането на доказателства, че подписа не е твой, а особено че е на някой от пощенската станция, ще надхвърли многократно сумата 100 лв. и е с неясен резултат.
Иначе на тези пощи лиценза да им отнемат е малко - пишат си каквото си искат по разписките и иди доказвай, че нямаш сестра...
Иначе на тези пощи лиценза да им отнемат е малко - пишат си каквото си искат по разписките и иди доказвай, че нямаш сестра...
- thebeast
- Потребител
Аз бих подал жалба срещу ЕФ до съда, като наблегна в даден момент и на връчването...
- jorko_gt
- Потребител
има смисъл от жалба по ЗАНН срещу ЕФ ако техническото средство е било мобилно
- iva_sh
- Потребител
Има и смисъл да се провери връчването покрай допустимостта на жалбата...
- jorko_gt
- Потребител
iva_sh написа:има смисъл от жалба по ЗАНН срещу ЕФ ако техническото средство е било мобилно
Хе-хе. Що, в останалите случаи няма ли смисъл от жалба ?
Към питащия: пуснете моментално жалба до РС-Перник против електронния фиш с искане за възстановяване на срока за обжалване, като в аргументите си посочите, че не вие сте подписал известието за доставяне и приложете към жалбата копие от личната си карта, от което ще е видна разликата в подписите.
- kolegat
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|