начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отказ за удължаване на едномесечен акт

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за удължаване на едномесечен акт

Мнениеот gogoga » 10 Ное 2013, 18:39

Здравейте, прочетох из форума и на други места но не намерих информация относно това което ме интересува.

Моля за помощ, някой ако е запознат поне да ме насочи къде да прочета.

Проблемът е следния:

Имам написан акт от общинска полиция за неправилно паркиране. / НП ще се обжалва но в др тема може да пиша по обстойно/

При съставяне на акта ми прибраха талона. След 1 месец го удължих, но вече изтече втори месец а нямам излязло НП. Лошото е,че лелката в общината твърди, че те не удължават повече от месец което за мен значи - при всяко спиране съм без документи :shock: Как мога да атакувам такава пррактика и да получа удължаване до излизане на НП.

А при излизане на НП се появява друг проблем, "общинарката" твърди, че няма да ми върнат талона преди да платя. А аз нямам намерение да плащам а да ги съдя и за моралните щети който ми нанесоха при съставянето на незаконен акт.... И в общинската наредба четох, че талона се връща след плащане на наложената глоба :shock:

Макар да се отклоних надявам се,че разбрахте какво ме притеснява.
Имат ли право да не ми удължават акта без да имам излязло НП?
gogoga
Нов потребител

Re: Отказ за удължаване на едномесечен акт

Мнениеот gogoga » 11 Ное 2013, 23:28

Сега като прочетох какво съм писал :oops:

След като ми излезе НП трябва да платя за да ми върнат талона до колкото знам.

Озадачава ме това, че нито имам НП, нито имам талон, нито искат да ми удължат акта...

Де факто дори да желая да платя за да си взема талона - няма какво да плащам - нямам НП

Ако искам да шофирам няма как да съм редовен - нямам удължение на акта.

Какво да правя. Все пак искам да започна посещенията при адвокат след издаване на НП :(
gogoga
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 12 Ное 2013, 00:31

Отиваш в КАТ и атакуваш с техния редовен въпрос "И .. с'я ... к'во прайм?" Ако те върнат в общината искаш да се срещнеш с този, който би трябвало да издаде НП - предполагам кмета или шефа на "Зелени системи" ... някой дет е шеф на инспектора написал ти акта. И него атакуваш със същия въпрос.
Не може да ти се аде отговор "какво да направя, като някой не си върши работата в срок". Всъщност ... логичното е да се обърнеш в съда за пропуснати ползи и вреди поради лишаваето ти от правото да управляваш МПС, придружено с искане за осребряване на кочан бележки от таксита, които си ползвал докато незаконно си бил лишен от талон ... такива ми ти работи, които ще се проточат с десетилетия и ще ти струват скъпо.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот gogoga » 15 Ное 2013, 23:13

Багодаря за отговора.

Тази драма мина, отказа на заверка - ходене по мъките - лично получаване на НП същия ден.

Сега следва трудната/лесната/ част - обжалване, съд, и т.н.

Ако може един правен въпрос...

До колко е приложима липсата на бащино име на съставящия според чл.57 ЗАНН

А също и какви са и каква е пълнотата на доказателствата който го потвърждават имайки предвид, че съм вписал възражения в акта, свидетели на място въпреки отказа на полицая и т.н. - неотбелязани в НП / макара да предполагам, че не е необходимо/ .

Изображение

П.П. Нещо не се получи това със снимката :roll:

Акта ще се атакува по друг ред, но ми е интересно по тези точки какво следва?
gogoga
Нов потребител

Мнениеот e_varadinov » 16 Ное 2013, 20:52

Набери като текст НП. Промени Имената, ЕГН и твоя адрес.
e_varadinov
Младши потребител

Мнениеот gogoga » 17 Ное 2013, 11:49

Наказателно Постановление
№111/44.44.4444 год. гр.Вълчидръм
Днес 44.44.4444, подписаният г-н Нейчо Нейков - кмет на община Вълчидръм, като разгледах административно наказателна преписка, образувана въз основа на Акт за Установяване на Административно Нарушение №111/11.11.1111год. съставен от ВАЛЕНТИН ВАЛЕНТИНОВ ВАЛЕНТИНОВ на длъжност ст.полицай "Общинска полиция" при РУ"Полиция"-Вълчидръм против Паню Пейчев Панов ЕГН: 3505067591, адрес: обл.Вълчидръм, общ Вълчидръм гр.Вълчидръм ул.Горна Баня №26
След съвкупна преценка на събрания по преписката материал, приемам за установено от фактическа страна средното:

На 11.11.1111 год. около 11:11 часа в гр.Вълчидръм на ул.Мургаж до комплекс "Галакси" е паркирал лек автомобил "ЗИЛ 500" с ДКН В 11-11 ВЪ собственост на Любка Милева Любева от гр.Вълчидръм ул."България" №3, на по-малко от 5 метра от пешеходна пътека на ул."Мургаж" с което е нарушил/а виновно чл.1 ал.1 от Наредба за обществения ред на територията на община Вълчидръм,
Предвид изложеното и на основание чл.999, т.9 от Наредба за обществения ред на територията на община Вълчидръм във връзка с чл.53 от ЗАНН
Постановявам:
Налагам наказание - Глоба в размер 50(Педесет лв.)
На Паню Пейчев Панов ЕГН 3505067591
Препис от настоящето Н.П. да се връчи на нарушителя. Н.П. подлежи на обжалване в седемдневен срок от датата на връчването му, чрез кмета на Община Вълчидръм Пред районен съд гр.Вълчидръм.
Н.П. подлежи на плащаме в 14-дневен срок от връчването му чрез плащане в брой или по сметка на община Вълчидръм : сметка № /сметката на общината/. След изтичането на срока за доброволно плащане Н.П. се изпраща на публичния изпълнител към НАП за принудително изпълнение.
КМЕТ на Община Вълчидръм...............................
г-н Нейчо Нейков

Отдолу има разписката за получаване.

Предполагам, това искахте да направя?
gogoga
Нов потребител

Мнениеот gogoga » 18 Дек 2013, 11:59

След кратка ожесточена схватка, истината излезе наяве http://www.haskovo.court-bg.org/img/Fil ... 4c1213.htm :mrgreen:

За съжаление и в решението има грешки дори по обосновката за отмяната и фактите от разпитите на свидетелите :(
gogoga
Нов потребител

Назад към Административно право