Здравейте,
след дълго четене и търсене из интернет реших да потърся Вашето мнение и съвет по следният казус.
С пощенско клеймо от 07/11/2012г. КАТ В.Търново са ми изпратили с препоръчано писмо "Електронен фиш за налагане на глоба за нарушиние" установено с АТС "MultiRadar SD 580" за нарушение "Превишена скорост" на дата 13/04/2012г. или от преди близо 7 месеца!
Въпроса ми е имам ли правно основание да оспоря давността на този Електронен фиш, тъй като нарушението е отпреди повече от 6 месеца и има ли вероятност той да бъде отменен в съда?
Благодаря предварително за съветите Ви!
Поздрави!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Електронен фиш - давност на нарушението
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Електронен фиш - давност на нарушението
[quote][/quote]
Последна промяна nelkata26 на 30 Ное 2013, 21:13, променена общо 1 път
- nelkata26
- Нов потребител
Можете да оспорите ел. фиш в 14 дневен срок в Районен съд на района, в който е извършено нарушението(където са ви снимали), но не и да се позовете на давностния срок, тъй като за връчване на ел. фиш той е 1 год., а за заплащането на ел. фиш, давността е 3 год. Може да се позовете на други процесуални неточности-не съм видяла ел. фиш и не мога да предположа какви биха могли да бъдат те.
- nelkata26
- Нов потребител
В чл. 189 от ЗДвП няма препращане към общите правила на ЗАНН във връзка с правилата за издаване на ЕФ. Влезлият в сила ЕФ се приравнява на НП, но само с оглед правилата за принудително събиране на глобата, вкл. давност за изпълнение. Тук вероятно имате предвид давност за налагане на наказанието, която в НК се нарича давност за наказателно преследване. В страната към момента има противоречива съдебна практика по въпроса дали изобщо може да се прилага този давностен срок в административнонаказателните производства. Чака се тълкувателно решение на ВАС.
- iva_sh
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|