начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изтекла ли е давността тук

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Изтекла ли е давността тук

Мнениеот nk7702n » 20 Юни 2013, 22:59

kuzdov написа:
e_varadinov написа:Чудя се: Тъп ли си? Прост ли си? Какъв човек си?.....

Извинявай, ама в качеството си на какъв си позволяваш подобно отношение? Както стана ясно веднага след първите ти "суперкомпетентни" мнения, хабер си нямаш от право и това, че ровиш из вики и гугъл и си подбираш текстове дето те кефят, не те правят капацитет и не ти дават право на обидни квалификации.

+1 Всъщност, представата ми за възпитан човек е именно такава - умереност в изказванията и толерантност към останалите във форума независимо колко са му симпатични.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Юни 2013, 23:09

chinchilla написа:Февруари месец 2010 година, ми беше повдигнато обвинение по 343В ( каране без свидетелство ) .
Няма да издребнявам, че акта ми беше съставен съвсем не за без СУМПС, а за друго, също така, че постоянния ми адрес е неверен в акта.
Въпросът ми е - изтекло ли е по давност престъплението ?

До момента, делото не е започнало, нямам обв. акт , прекратявано е три пъти от съда ( след написването на обв.акт), за които аз не съм бил уведомяван, нито получавал - добре, че е дознателката водела дознанието, за да ме уведомява, че делото е прекратено и върнато за поправяне на процесуални грешки.

По мои изчисления, давността трябва да е изтекла след изминаване на тавана на члена плюс половината...тоест в случая 3 години.Прав ли съм ?

По посочения състав на чл. 343в наказанието е лишаване от свобода до две години. Давността за наказателно преследване е 3 години, а за изпълнение на наложеното наказание е пет години. / чл. 80 и 82 от НК /.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот chinchilla » 21 Юни 2013, 08:55

[/quote]
По посочения състав на чл. 343в наказанието е лишаване от свобода до две години. Давността за наказателно преследване е 3 години, а за изпълнение на наложеното наказание е пет години. / чл. 80 и 82 от НК /.[/quote]

Да разбирам ли, че след като няма присъда влязла в сила повече от 3 години, давността влиза в сила ?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Юни 2013, 15:52

Ха, сега де? :lol: ( аз моят отговор няма да коригирам- види ми се безмислено да (се) повтарям вече написаното).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот e_varadinov » 21 Юни 2013, 21:14

Аз пък ти казвам, че си тръгнал в грешната посока.
Дълбоко съм убеден, че най-вероятно не си на минус с точките, а защо е така не искам повече да споря с никои.

Независимо, че не искаш да ми отговориш, ще ти кажа какво е станало. Поискал си да ти се издаде дубликат на СУМПС. Отказано ти е и ти е отказано писнено. Дали са ти заповед която има някакви мотиви, а в диспозитива на заповедта: Отказвам издаването на СУМПС до отпадане на основанието.

Отказано ти е защото към заявлението не си приложил всичко което е било необходимо. Тази причина не е описана в мотивите на заповедта, а е написано, че си на минус с точките. Когато си подадеш заявлението и към него приложиш това което е нормативно предвидено, а не това което някой ти е казал, тогава ще ти дадат СУМПС.
Че декларация не си приложил не си, ама поне платил ли за исканата услуга?
Ако си платил колко платежни нареждания приложи :D :D :D ? И за какво? :D :D :D
e_varadinov
Младши потребител

Предишна

Назад към Административно право