начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Срок за решение на НАХД?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срок за решение на НАХД?

Мнениеот backstage » 29 Май 2013, 02:56

Какъв е срокът за издаване на решение на районен съд по наказателно дело с административен характер, колеги?
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Re: Срок за решение на НАХД?

Мнениеот sleepy_devil » 29 Май 2013, 09:32

Не по-късно от тридесет дни от съдебното заседание, в което делото е обявено за решаване.
Аватар
sleepy_devil
Потребител

Мнениеот backstage » 30 Май 2013, 01:59

В коя разпоредба е установено това правило, защото минаха повече от 3 месеца, а решение няма и се чудя какво да направя.
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 30 Май 2013, 02:03

чл. 340 НПК.
Не правите нищо- просто чакате ( вижте си сигнатурата и ще установите, каква добродетел е търпеливостта) да ви уведомят :D . За всеки случай ( страх лозе пази) правите периодично лично справка в деловодство, за да няма изненади.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот backstage » 30 Май 2013, 09:59

Колега, аз съм търпелив. Делото се точи от октомври 2012г. Дело срещу КАТ за някакво тъпо НП за неправилно паркиране. Автоконтрольорите не се явиха първия път, сега ако и съда трябва да го чакам половин година... Писна ми да ходя в КАТ през 2 месеца да си презаверявам НП и през 2 седмици да проверявам за решение. Иначе съм търпелив човек като цяло :)
Аватар
backstage
Младши потребител

Назад към Административно право