начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Могат ли да ми връчат наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ми връчат наказателно постановление

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 19:56

здравейте историята ми е следната преди 3 или 4 години ми беше съставен доста солиден акт от кат и преди няколко дена полицаи е идвал вкъщи за да ми го връчи но аз вече не съм на този адрес а и съм казал на майка ми да не взима никакви актове след като тя ми се обади се свързах с адвокат и реших да взема акта и да го обжалвам и тук идва интересното адвоката ми казва нали че немогат нито да ми препратат наказателното постановление нито да влезе в сила защото бяха казали на майка ми че до петък трябва да се вземат актовете . та днес отива тя в кат и иска да ги вземе но от там отговарят че актовете са препратени в НАП и няма как да ги вземе съответно аз пак говорих с адвоката и ми каза да чакам да доиде бележка от нап ... и така след това прочетох тук в форумите че може да се пише че ми е връчен акта макар и да няма подпис и да не са ме намерили ... мисълта ми е такава сега ако го водят за връчено това наказателно постановление и не ми го дават на мене аз как ще мога в тези дни да обжалвам без никъкъв документ
slavcho86
Нов потребител

Re: Могат ли да ми връчат наказателно постановление

Мнениеот jorko_gt » 08 Фев 2013, 20:22

slavcho86 написа:здравейте историята ми е следната преди 3 или 4 години ми беше съставен доста солиден акт от кат и преди няколко дена полицаи е идвал вкъщи за да ми го връчи но аз вече не съм на този адрес а и съм казал на майка ми да не взима никакви актове след като тя ми се обади се свързах с адвокат и реших да взема акта и да го обжалвам и тук идва интересното адвоката ми казва нали че немогат нито да ми препратат наказателното постановление нито да влезе в сила защото бяха казали на майка ми че до петък трябва да се вземат актовете . та днес отива тя в кат и иска да ги вземе но от там отговарят че актовете са препратени в НАП и няма как да ги вземе съответно аз пак говорих с адвоката и ми каза да чакам да доиде бележка от нап ... и така след това прочетох тук в форумите че може да се пише че ми е връчен акта макар и да няма подпис и да не са ме намерили ... мисълта ми е такава сега ако го водят за връчено това наказателно постановление и не ми го дават на мене аз как ще мога в тези дни да обжалвам без никъкъв документ
Имаш вариант да поискаш справка за нарушенията / в КАТ-София струва 3+1 лв и става за 1 ден / и от нея взимаш номерата на ПН и можеш да пуснеш жалби до съда, който ще ги изиска от КАТ и ще се види точно как са връчени, съответно дали са процесуално допустими и т.н. ...
jorko_gt
Потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 20:34

извинявам се за спама които правя но ми е тъмна индия а и тези съкращения . искам да ви попитам могат ли по този начин един вид да ме прецакат при положение че майка ми е отказала да вземе акта и вече да текът тези 7 дни за обжалване и след това да нямам право да обжалвам
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Фев 2013, 20:54

Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.

Що си напуснал адреса си без да известиш за новия си такъв-влече последствието.
Щом наказателното постановление е изпратено в НАП , означава че е влезнало в сила по мнение на адм.нак.орган.
Последна промяна REVOLUTION на 08 Фев 2013, 20:59, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 20:59

г-н REVOLUTION в срядя са ме потърсили за да ми го връчат и днес си потърсих наказателното постановление но ми казават че вече е пратено в нап при положение че не са минали 7 дена от сряда ако тогава са написали че ми е връчено това наказателно постановление сега нямам ли шанс някъкъв да го обжалвам ?
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот jorko_gt » 08 Фев 2013, 21:00

Каква точно е смяната на адреса ? Постоянно със смяна на лична карта или просто съжителство с приятелка/съквартирант ?
jorko_gt
Потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 21:02

аз адресна регистрация несъм сменял просто не живе там прибирам се често но маика ми така е казала защото и бях казъл да не взима никаки актове
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Фев 2013, 21:05

slavcho86 написа:г-н REVOLUTION в срядя са ме потърсили за да ми го връчат и днес си потърсих наказателното постановление но ми казават че вече е пратено в нап при положение че не са минали 7 дена от сряда ако тогава са написали че ми е връчено това наказателно постановление сега нямам ли шанс някъкъв да го обжалвам ?

Имаш до сряда идната седмица.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 21:19

много ви благодаря адвокат карадимов
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 21:22

имам само 1 последен въпрос понеже адресната регистрация ми е в сопот и се водим към карловското мвр в карлово ли трябва да ида да си искам преписка от актовете или в софииски съд ?
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Фев 2013, 21:37

В съда няма как да си видите преписката, защото я няма там.
В районното в Карлово, а ако нарушението е по Закона за движение по пътищата може директно и в гр.Пловдив в сектор пътна полиция.

П.П.
Включете си опцията да получавате Л.С., ако искате да Ви отговоря.
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Административно право