начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Придобиване на свидетелство за управление на МПС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Придобиване на свидетелство за управление на МПС

Мнениеот zlatanoff » 28 Дек 2012, 12:46

Предистория : Адресната ми регистрация е във Свищов ; изкарвам курсове за шофьоркса книжка в София ; отивам в Свищов , за да си подам документите и от там ме уводомяват ,че понеже "за първи път придобивам свидетелство за управление на МПС" трябва да отида във Велико Търново , но иначе ако съм бил за подновяване , щели да ми приемат те документите .

Тъй като не съм юрист , искам да попитам :
1) Това което ме карат да върша, в кой правилник фигурира ?
2) Ако 1) не е изпълнено , то има ли някаква временна наредба ,която може да ме накара така да си губя времето ; може ли някои да ме упъти към нея.
3) В случай ,че 1) и 2) не са изпълнени , как мога да си потърся правата ?
4) Защо всички лелки в администрацията са толкова недружелюбни ?
zlatanoff
Нов потребител

Re: Придобиване на свидетелство за управление на МПС

Мнениеот iva_sh » 28 Дек 2012, 14:42

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/A656386E ... 17_BLD.pdf
секторите "Пътна полиция" са към дирекцията на МВР, а не към Районното управление. Попълването на заявление по образец е свързано с обработка на биометрични данни.
iva_sh
Потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Дек 2012, 23:56

zlatanoff написа:Предистория : Адресната ми регистрация е във Свищов ; изкарвам курсове за шофьоркса книжка в София ; отивам в Свищов , за да си подам документите и от там ме уводомяват ,че понеже "за първи път придобивам свидетелство за управление на МПС" трябва да отида във Велико Търново , но иначе ако съм бил за подновяване , щели да ми приемат те документите .

Тъй като не съм юрист , искам да попитам :
1) Това което ме карат да върша, в кой правилник фигурира ?
2) Ако 1) не е изпълнено , то има ли някаква временна наредба ,която може да ме накара така да си губя времето ; може ли някои да ме упъти към нея.
3) В случай ,че 1) и 2) не са изпълнени , как мога да си потърся правата ?
4) Защо всички лелки в администрацията са толкова недружелюбни ?

Колегата правилно Ви е насочила към тази Инструкция http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/A656386E ... 17_BLD.pdf. Аз ще добавя само, че конкретен отговор можете да откриете в чл.45 от нея.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Дек 2012, 01:04

Изкарай си софийско жителство, става лесно. След това - книжката. И след това им изпрати по и-мейла много здраве.
Ако , изпълнявайки горната рецепта, се почувствуваш като маймунка, изпрати много здраве и на автора на въпросната
ИНСТРУКЦИЯ № ІЗ-417 ОТ 10 МАРТ 2010 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ТЕХНОЛОГИЯТА НА РАБОТА В СТРУКТУРИТЕ НА МВР ПРИ ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Дек 2012, 12:35

emilgrigorov написа:Изкарай си софийско жителство, става лесно. След това - книжката. И след това им изпрати по и-мейла много здраве.
Ако , изпълнявайки горната рецепта, се почувствуваш като маймунка, изпрати много здраве и на автора на въпросната
ИНСТРУКЦИЯ № ІЗ-417 ОТ 10 МАРТ 2010 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ТЕХНОЛОГИЯТА НА РАБОТА В СТРУКТУРИТЕ НА МВР ПРИ ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
.

:lol: Не,че искам да издребнявам, ама по- точно е не да си изкара софийско жителство, а да си смени постоянния адрес.Постващият говори за адресна регистрация / тоест за настоящ, а не за постоянен адрес/. Жителството го имаше преди години. Весели празници!
П.П. Иначе, напълно съм съгласна всички да сме много здрави! :P
nk7702n
Старши потребител

Назад към Административно право