начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

фиш за паркиране на тротоара

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

фиш за паркиране на тротоара

Мнениеот mask84 » 17 Дек 2012, 20:48

Здравейте
Преди 10 дена имах поставен фиш за паркиране на тротоара по чл.183,ал.3, т.2 от организация СЗ ''КООРС'' - Русе. Според мен фиша е неправомерно написан тъй като бях паркирал на 5 метра от най-близката сграда. Съгласно чл.94.ал.3 от Закона за Движение по Пътищата не съм във нарушение. Написах възражение до съответната служба, а те в отговора си ме канят да ми съставят акт за установяване на административно нарушение по чл.186, ал.2.
Сега искам от Полицията да ми изготвят писмено становище - дали има или не нарушение. Ходих до най-близкото управление на МВР но от там ме върнаха (неискат да ми приемат молбата за изготвяне на писмено становище) господата на портала. Според тях това не било тяхна работа понеже фиша ми не е изготвен от Полицията.
Как да процедирам?
Има ли институция която да сезира Полицията?
Какво да правя когато искам да подам сигнал срещу общински служител и от Полицията не ми обръщат внимание? (На кого да подам сигнал че полицията бездейства срещу определени хора )
mask84
Нов потребител

Re: Искане на Писмено Становище от Полиция

Мнениеот TheOldMan » 17 Дек 2012, 22:14

Чл. 94.(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

Т'ва болднатото ви прави нарушител. Платете си фиша и не се разправяйте - не сте прав в случая.
Освен ако не е имало знак че паркирането на тротоара е разрешено, или е имало съответната хоризонтална маркировка де...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Дек 2012, 22:47

http://koors.webnode.com/
В Русе има добри адвокати :idea:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот mask84 » 17 Дек 2012, 23:59

Да уточня че улицата е еднопосочна и няма знак забранено паркирането.
Ако '''Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места'''. Ако това ме прави нарушител то къде е публикувано на кой тротоар може и на кой не може да се паркира във всеки град и всяко село различни закони ли има за тротоарите? В началото на улицата няма никакви знаци.
mask84
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 18 Дек 2012, 01:32

На тротоара може да се паркира само след тази комбинация от знаци:

Изображение
Изображение

или при наличие на хоризонтална маркировка, указваща точно този начин на паркиране.

Във всички други случаи паркирането на тротоара е забранено (колкото и невероятно да се струва това на 90% от водачите).

P.S. Повярвайте ми, и аз го разбрах по трудния начин - това на снимката с "прангите" е моята кола ... :)
Изображение
Бях се "наточил" да не плащам, но ме разубедиха. Добре че беше на място, че сериозно обмислях да не подпиша фиша а да си искам акт, който да "боря" в съда...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Дек 2012, 05:54

Това може би е по някоя от никому неизвестните общински разпоредби. Достатъчно основание за отмяната.
А СЗ ''КООРС'' - Русе е аналог на Столичен инспекторат.
Разисквали сме темата, надълго и широко.
Олдмен, това са структури, чиято основна функция е да доказват необходимостта от безсмисленото си съществуване.
Преди няколко дни обяснявах на Поли и Док, че санкцията не е цел на закона, а средство, инструмент за постигане целите на Закона ... което далеч не винаги е така при тези. Колко ли им Ги Е Планът за глобите :?: :lol:
Не би било зле да се обърне внимание на правомощията на съставителя на фиша, както и да се види законността в действителните мотиви по съставяне на фиша :idea:
Все пак Законодателят , въвеждайки понятието "Фиш", не е имал предвид fish, ловене на рибки. Там поне Дунава им е близо, да си ловят, колкото си щат.
Според мен: В Русе има добри адвокати :idea:

Но, съвети от страни, на чужд гръб, лесно се дават. Коментираме просто.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Административно право