Казусът е следният: за нередности в обслужването и нарушаване на медицински стандарти от медицинско лице в едно ДКЦ подавам писмен сигнал до управителя.
Въпросите ми са:
1) Той явява ли се административен орган, до който мога да подам сигнал по смисъла на АПК? Ако няма това качество - кой ще е компетентният орган към който да се обърна?
2) Кои са по-горестоящите органи, до който мога паралелно да подам сигнал съгласно чл 119, ал. 3 АПК? (Не са ми известни нито всичките институции, имащи отношение към контрола на здравеопазването, нито тяхната компетентност).
3) Ако въпросният управител не благоволи да отговори на сигнала ми както изисква чл. 123 АПК, той носи отговорност по чл 303 (глоба).Как обаче може да бъде осъществена тя - кои ще са длъжностните лица, определени от "съответния" орган на изпълнителната власт - кой е органът, към който трябва да се обърна за да го накаже по реда на чл. 307?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
главоблъсканици в здравеопазването
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
главоблъсканици в здравеопазването
Последно издигане votpuska от 28 Дек 2012, 23:46
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право