начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съвет за обжалване на съставен акт след ПТП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет за обжалване на съставен акт след ПТП

Мнениеот k_panev » 07 Дек 2012, 00:13

Днес както всяка сутрин си карам по околовръстното ( Никола Петков) и след разклона за горна баня пускам с около 60км/ч пред мен се движи Рено клио, а зад мен Датчия логан , наближаваме кръстовището с Монтевидео в момента в който минавам на светофара секундарника показваше 2 сек. в този момент реното пуска десен мигач и спира рязко на средата на кръстовището, при което натискам спирачките и виждам как ако не отпусна колегата зад мен ще ме връхлети с голяма скорост (Което не ме кефи много ) бягам в ляво колкото мога ,датчията се движи с доста по голяма скорост минава от лявата ми страна в насрещтното платно , а аз в това време жулвам бронята на клиото . След като спрях слизам от колата мернах номера на колегата с Датчията СА3247 ( в това време той отпраши по булеварда), От клиото слиза неква кифла и ми вика защо съм бил минал на червено , на въпроса защо е спряла на средата на кръстовището отговори че си била пуснала мигач. И така 5 дни след като боядисах колата нямам кръв в себе си , казвам че ще викаме Кат , с едно на ум че съм от зад и може да изляза виновен, но си казвам забога , тя спря на средата на крътовището . дойдоха хубавците и се опитаха да ми обяснят че било нормално да си спреш на средата на кръстовището и че съм бил виновен за което ми съставиха АКТ.

Който смятам да обжалвам.

Бихте ли ми дали напътствия относно написването на възражение , ще се радвам да помогнете с каквото можете.

Не ми е за тъпата броня , просто не мога да си представя че можеш да си спреш на средата като пич и после друг да сърба това което той е надробил

Благодаря на отзовалите се
k_panev
Нов потребител

Re: Съвет за обжалване на съставен акт след ПТП

Мнениеот TheOldMan » 07 Дек 2012, 12:05

Аз лично не се сещам какво ще напишете във възражението. Т.е. вие може да напишете много неща, но сега действащата редкация на закона не е във ваша полза. Трябва да спазвате дистанция - такава, че да можете да спрете независимо от действията на предния. Може пред него да изскочи дете, куче... вие трябва да можете да спрете.
Правилния ход в такава ситуация е "тепам кучките, оня отзад дано има дащен застраховател..." Ако все пак ви ударят - отпускате спирачките за да ударите лекичко и предния, така и той ще обяснява защо е спрял внезапно :) А и ще сте двама срещу един - дали двамата задни ще псувате предния спрял внезапно, или двамата предни ще псувате третия, забил се във вас поради несъобразена скорост... вие все сте "на кяр" :) Просто няма как да изкараш виновен средния във верижна катастрофа...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Административно право