Днес както всяка сутрин си карам по околовръстното ( Никола Петков) и след разклона за горна баня пускам с около 60км/ч пред мен се движи Рено клио, а зад мен Датчия логан , наближаваме кръстовището с Монтевидео в момента в който минавам на светофара секундарника показваше 2 сек. в този момент реното пуска десен мигач и спира рязко на средата на кръстовището, при което натискам спирачките и виждам как ако не отпусна колегата зад мен ще ме връхлети с голяма скорост (Което не ме кефи много ) бягам в ляво колкото мога ,датчията се движи с доста по голяма скорост минава от лявата ми страна в насрещтното платно , а аз в това време жулвам бронята на клиото . След като спрях слизам от колата мернах номера на колегата с Датчията СА3247 ( в това време той отпраши по булеварда), От клиото слиза неква кифла и ми вика защо съм бил минал на червено , на въпроса защо е спряла на средата на кръстовището отговори че си била пуснала мигач. И така 5 дни след като боядисах колата нямам кръв в себе си , казвам че ще викаме Кат , с едно на ум че съм от зад и може да изляза виновен, но си казвам забога , тя спря на средата на крътовището . дойдоха хубавците и се опитаха да ми обяснят че било нормално да си спреш на средата на кръстовището и че съм бил виновен за което ми съставиха АКТ.
Който смятам да обжалвам.
Бихте ли ми дали напътствия относно написването на възражение , ще се радвам да помогнете с каквото можете.
Не ми е за тъпата броня , просто не мога да си представя че можеш да си спреш на средата като пич и после друг да сърба това което той е надробил
Благодаря на отзовалите се
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет за обжалване на съставен акт след ПТП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съвет за обжалване на съставен акт след ПТП
Аз лично не се сещам какво ще напишете във възражението. Т.е. вие може да напишете много неща, но сега действащата редкация на закона не е във ваша полза. Трябва да спазвате дистанция - такава, че да можете да спрете независимо от действията на предния. Може пред него да изскочи дете, куче... вие трябва да можете да спрете.
Правилния ход в такава ситуация е "тепам кучките, оня отзад дано има дащен застраховател..." Ако все пак ви ударят - отпускате спирачките за да ударите лекичко и предния, така и той ще обяснява защо е спрял внезапно А и ще сте двама срещу един - дали двамата задни ще псувате предния спрял внезапно, или двамата предни ще псувате третия, забил се във вас поради несъобразена скорост... вие все сте "на кяр" Просто няма как да изкараш виновен средния във верижна катастрофа...
Правилния ход в такава ситуация е "тепам кучките, оня отзад дано има дащен застраховател..." Ако все пак ви ударят - отпускате спирачките за да ударите лекичко и предния, така и той ще обяснява защо е спрял внезапно А и ще сте двама срещу един - дали двамата задни ще псувате предния спрял внезапно, или двамата предни ще псувате третия, забил се във вас поради несъобразена скорост... вие все сте "на кяр" Просто няма как да изкараш виновен средния във верижна катастрофа...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|