начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изкараха ме виновен за ПТП,тече 3-дневния срок за обжалване

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изкараха ме виновен за ПТП,тече 3-дневния срок за обжалване

Мнениеот maxpayne » 20 Ное 2012, 02:50

Здравейте,днес изпаднах в нелепа ситуация,пиша ви точно какво се случи,защото претърпях материални щети за моя сметка при опит да избегна ПТП,може би спасих виновника,а ме натопиха да плащам и актове!Случи се следното.
Днес в 17 и 20 часа,се движех в град Велико Търново посока центъра от пътя за София.На двулентово платно предимството ми беше отнето от кола,която се включваше в движението от мое ляво,правейки обратен завой,за да не навлезе на пътя с предимство по който аз се движех.Показа си предница,което зае моята лента(колата прави обратен завой от насрещното,което се пада мое ляво),това пресече пътя ми и за да избегна удар в дясната предна част на колата която препречи моята лява лента за напред и наляво се наложи да чукна волана надясно за да избегна удара,нямах време за спирачки,някъде около средата между лявата и дясната лента се ударих в дясно, в бус,който се движеше до мен(не знам точно дали беше пред мен,зад мен или успоредно),тъй като колата ми е 2 пъти по къса от буса.Спрях,отбих от пътя,виновника за катастрофата избяга(този който ми пресече пътя и ми отне предимството),не видях номера и марката на колата,само цвета.Шофъорът на буса беше против да викаме КАТ,аз обаче ги извиках.В буса имаше още 3-ма човека.Първоначално говорихме с другия шофъор и свидетелите да обясним какво се случи за да ми напишат протокол и да ми се платят щетите от Гаранционния фонд тъй като нямам КАСКО,а извършителя е неизвестен,защото аз нямах претенции към буса.В последния момент пред КАТ шофъорът на буса отказа споразумението след като чу,че ще бъде съставен акт на мен,по чл.25,ал.2 ЗДП,според което аз съм изпреварвал и при завършване на маневрата съм ударил буса от дясната ми страна,с което вината е моя за катастрофата.Акта е от 100 до 140лв,и щетите по моята кола остават за моя сметка.А те са големи-цялата дясна страна е ожулена ,броня,капак,огледало,врата и счупен мигач,а буса е на фирма и има леко сгъната в прага част,която е минимална.Полицаите бяха тенденциозни и ми обясниха,че пишат крайния резултат а аз да напиша своите възражения какво точно се е случило.Написах само,че ще предява възраженията си в 3-дневния срок,тъй като исках точно да обмисля дали да напиша истината,и дали тя би имала шанс да издържи в съда и да отпадне акта ми или тъй като вината не може да изчезне да я прехвърля на буса,тъй като би било възможно той да е предизвикал ПТП да кажем с неубословена маневра.Уточнявам,че аз съм за ИСТИНАТА,тъй като аз извиках КАТ,опитах да избегна катастрофа за която нямах вина,освен това не можах да запомня номера и модела на виновника тъй като той избяга,а шофъора на буса с радост ме натопи и 3-мата свидетели с него не реагираха,не взеха участие,не бяха записани никъде,не им взеха данните,дори не разкаха за случилото се.Целта ми е да отпадне този фалшив акт,за да ми бъдат платени щетите от гаранциония фонд ако докажа истината за колата която ми пресече пътя или да прехвърля вината на буса за да ми се платят от неговата гражданска!Тече 3-дневен срок от днес от 5 и 20.Съставения акт и протокол не отговарят на реалната ситуация,помогнете ми моля!!!
maxpayne
Нов потребител

Re: Изкараха ме виновен за ПТП,тече 3-дневния срок за обжалв

Мнениеот maxpayne » 20 Ное 2012, 02:52

Най-отвратителното беше,че катаджията ми каза,че е трябвало да ударя колата която ми отне предимството,за да ми се платят щетите и да съм невинен...Не е трябвало да се мъча да избегна птп-то,защото аз съм бил създал другото с буса,за което той написа фалшивата хипотеза и протокол,че съм изпреварвал и съм го ударил при завървшване на маневрата си...
maxpayne
Нов потребител

Re: Изкараха ме виновен за ПТП,тече 3-дневния срок за обжалв

Мнениеот maxpayne » 20 Ное 2012, 13:47

Лентите там са 2,лява и дясна,като лявата е за движение защото води към обратен завой и пътя е с предимство,аз се движех в нея,разбира се,че ще обжалвам,просто не знам как точно да обжвалвам,какво точно да напиша за да мине,да се махне вината от мен,тъй като аз не съм виновен,материалните щети са само по моята кола,другия избяга,а буса не искаше да викаме кат дори.Явно в България на никой не му пука за истината,не се интересува какво точно е станало,а всичко опира до това,че кривия винаги е прав,правия крив,а няма ли доказателства като паднал номер на виновника,ти ставаш виновен вместо него.

Значи представете си ситуацията просто кратко и ясно,2 ленти лява и дясна,аз съм в лявата,тя е за движение тъй като има път напред,който води към обратен завой или направо,има и дясна лента която е за на дясно и направо,в дясната се движи бус.На 2 метра пред мен се изнася кола,напълно неадекватно,която се намира от лявата ми страна и иска да се включи в мойта лява лента за напред,но вместо да ме изчака ми пресича пътя на 2м пред мен,без възможност за спирачки,а само да предовратиш удара като заобиколиш,заобикалям и тоя бус в дясна лента вместо да ми направи път,ме удря,тъй като се движи или на средата между 2-те ленти или зави на към мен,тъй като аз вече успях да заобиля колата и тогава последва сблъсък с буса!!!
Моля ви,помогнете ми,не се мъчете да ме изкарате виновен...Наистина не съм,посъветвайте ме какво да пиша в обжалването във възразженята,останаха 2 дни,спешно ми е!
maxpayne
Нов потребител

Назад към Административно право