начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Акт от НАП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт от НАП

Мнениеот discooo » 20 Окт 2012, 20:35

Здравейте, искам да попитам как да процедирам при следния случай ...

Пролетта ми идва проверка от НАП,НОИ и ... документи всичко изрядно,но имах разлика в оборота , следователно писаха акт за ... издаването на касови бележки ... Първият ми въпрос е ,откъде мога да проверя какъв е акт-а и каква му е стойността , всмисъл за колко пари е написан ? "Шефа" ми разправя , че при него е пристигнал акт за 500 лева, и спрямо това трябва да ми удържи 250 ,защото се падало от 50 % от 2-те страни :roll: но както се казва,ако не видя с очите си няма да повярвам , при положение,че повече от +5 месеца няма и дума казано по повод този акт, кажете ми как да процедирам,отделно се осигурявам на 4-часов работен ден има ли някакъв + от тази цялата работа 8)
discooo
Младши потребител

Re: Акт

Мнениеот nk7702n » 20 Окт 2012, 21:42

discooo написа:Здравейте, искам да попитам как да процедирам при следния случай ...

Пролетта ми идва проверка от НАП,НОИ и ... документи всичко изрядно,но имах разлика в оборота , следователно писаха акт за ... издаването на касови бележки ... Първият ми въпрос е ,откъде мога да проверя какъв е акт-а и каква му е стойността , всмисъл за колко пари е написан ? "Шефа" ми разправя , че при него е пристигнал акт за 500 лева, и спрямо това трябва да ми удържи 250 ,защото се падало от 50 % от 2-те страни :roll: но както се казва,ако не видя с очите си няма да повярвам , при положение,че повече от +5 месеца няма и дума казано по повод този акт, кажете ми как да процедирам,отделно се осигурявам на 4-часов работен ден има ли някакъв + от тази цялата работа 8)

А кой извърши проверка и състави акта? Нали бяхте там и го подписахте, значи трябва да знаете кой служител Ви е посетил и Ви е съставил акт.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 10:01

Е Акт-а е съставен от служител на НАП, мисълта ми е ,че до момента нищо не е пристигнало на моят адрес(понеже мисля,че след като акта е написан на мое име трябва всичко да дойде по адресната ми регистрация на ЛЧ...) отделно воубще нищо не става въпрос за акт-а (до момента не ми е споменал за пари и т.н )
discooo
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Окт 2012, 10:45

Проверете в НАП как стоят нещата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 11:22

А има ли вариянт след като до момента вече повече от няколко месеца нищо не е пристигнало до адресната ми регистрация да ме менти - "шефа" ... и да иска да ми вземе паричките ... :mrgreen: отделно какъв вид акт трябва да бъде този - административен :?:
discooo
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Окт 2012, 12:55

discooo написа:А има ли вариянт след като до момента вече повече от няколко месеца нищо не е пристигнало до адресната ми регистрация да ме менти - "шефа" ... и да иска да ми вземе паричките ... :mrgreen: отделно какъв вид акт трябва да бъде този - административен :?:

Аз лично, след като ме мъчат някакви съмнение, бих проверила в НАП дали има издадено НП и на чие име. Административен е актът, за който питате.
П.П. Твърде вероятно е шефът да иска да Ви вземе паричките, затова да Ви говори разни неща. Най - сигурният начин да разберете как стоят нещата и докъде са стигнали :arrow: Справка в НАП . Никой няма да Ви откаже информация срещу лична карта.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 13:21

Именно ... Това исках да разбера, ще си стоя тихо и кротко до 1-2 седмици приключваме трудово-правните отношения ... при положение, че и акт-а е административен( ако не ме лъже паметта по основи на правото го учех) той е с валидност няколко години и след това автоматично се ... :roll:
discooo
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Окт 2012, 14:13

poli_g написа:Едно питане- кога, и при какви обстоятелства, са дали на теб, или на двой доверител, информация по административно наказателна преписка, по която не си нарушител? :)

Отделно, че има моменти, в които бездействието ползва- активното поведение се санкционира. Ако АУАН е съставен на негово име, то наказващия орган ще направи нужното, за да му връчи НП надлежно.
Няма нужда да рови в кошера.

ОК, всичко е въпрос на гледна точка. Аз имах предвид да провери на негово име дали има издадено НП и наложена глоба в НАП. За това никой няма да го санкционира човека. Не е нужно да разправя наляво и надясно кой на кого е съставил акт и за какво. Но, всеки си решава сам. Има много начини човек да се информира, без да си влоши положението.
На питащия - успех!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 21 Окт 2012, 15:49

Към питащия: Бездействието в случая ви ползва, discooo.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 16:39

Melly не те разбрах ? :( :shock:
discooo
Младши потребител

Мнениеот Melly » 21 Окт 2012, 16:59

discooo написа:Melly не те разбрах ? :( :shock:

Щоооо, не съм ли ясна? :lol:

Трай си и не бъди любопитен. Не те съветвам да се явяваш и да се интересуваш за каквото и да е в НАП. (визирам постингите на nk7702n). Времето работи за теб. Поли го е казала пред мен и аз се присъединявам към нейното становище по въпроса.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот discooo » 21 Окт 2012, 17:58

съгласен съм ! Благодаря ви много за коментарите и ,че ми помогнахте :) 8)

а м/у административният акт ,след какъв период от време изтичаше ? :roll:
discooo
Младши потребител

Назад към Административно право