начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Рядко срещан казус ?????

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Рядко срещан казус ?????

Мнениеот madek4 » 03 Окт 2008, 21:05

Преди няколко седмици си закупих лек автомобил от автокъща. Документацията бе оформена по надлежния ред и с целия набор от документи посетих столичния КАТ с цел регистрация. Подадох си документите и зачаках пред каналите. В един момент ме придърпаха на резервен канал и ме заобградиха няколко униформени полицай. В последствие се оказа, че талона на автомобила се издирва от Италия, от където е внесен автомобила. Отказаха ми регистрация и ми казаха след около една седмица да отида в 01РПУ за разпит. На италиянския талон има печат на тамошния КАТ, че автомобила е отчислед. От Перник са му издадени транзитни номере и чак в София някой установява, че документите на автомобила са нередовни. В последствие от проведеното проучване на въпроса установих, че около 2000г. в Италия е извършена кражба на около 300 000 празни бланки за автомобилни талони. Същите са обявени за издирване. Моят автомобил се оказа, че е с такъв талон. Автомобила е редовен, не се издирва и няма интервенция по рама и двигател. Интересува ме някой сблъсквал ли се е с подобен казус и какво следва по-нататък, подлежи ли този автомобил на регистрация в България и аз бих ли могъл като добросъвестен купувач да си възтановя законовото право върху него.
madek4
Нов потребител

Re: Рядко срещан казус ?????

Мнениеот bocman__ » 04 Окт 2008, 03:53

А как ли автомобил внос от Италия и с дата на първа регистрация примерно 2001 година тук в България може да стане 2003,2004г и т.н :) Просто е доста рисковано да купиш автомобил внос от Италия
bocman__
Младши потребител

Мнениеот vetre » 05 Окт 2008, 21:28

щом си го купил от фирма с фактура предполагам си защитен донякъде.
vetre
Потребител

Мнениеот madek4 » 08 Окт 2008, 23:06

То защитен е грубо казано, поне до колкото се отнасят нещата за поемане на някаква наказателна отговорност. Но финасовата отговорност си остава моя грижа. Както се казва бития бит е.... е......, та в моя случай се опитвам да намеря вариант за изход от нещата поне като пия вода да не е много студена.
madek4
Нов потребител

Мнениеот vetre » 09 Окт 2008, 21:30

май да наистина-да заведеш дело срещу фирмата да ти върнат парите за провалената покупка.
vetre
Потребител

Мнениеот vetre » 10 Окт 2008, 23:29

хрумна ми нова идея,може би неосъществена досега в БГ
действаш по ЗЗП:
1.отиваш в автокъщата и искаш да ти върнат парите-те
естествено отказват,тогава искаш книгата за рекламации
те най-вероятно нямат такава,но всеки търговски обект
трябва да има такава
2.пускаш жалба до КЗП,че нямат книга за рекламации-
глобата която ще получат ще е горе долу колкото колата ти
3.искаш разваляне на сделката.
vetre
Потребител

Мнениеот madek4 » 30 Окт 2008, 22:02

Колегата Vetre предлага много хитро заиграване с продавача, лошото в случая е че вече съм направил прекалено много разходи по автомобила, който няма кой да ми ги възтанови. След малко проучване установих, че към момента в София има 5 такива случай три са на предварителна проверка два пътуват към СРП. Към момента няма яснота как ще процедира пруратурата. Единственото ми малко успокоение е че ако има някакво документално престъпление, то поне не е извършено на територията на Р.България.
madek4
Нов потребител

Мнениеот vetre » 31 Окт 2008, 23:00

че кога успя от автокъщата до КАТ да направиш много разходи?
и какво толкова си правил-все пак от автокъщите колите са
лустросани и уж перфектни.ако има нещо за ремонт то после
се проявява
vetre
Потребител

Мнениеот kiro7423 » 05 Юли 2012, 20:03

И аз взех кола от Италия и на 15-11-2011г. отидох в КАТ да я регистрирам и ми казаха че талона се издирва в Италия ,взеха ми документите и си прибрах колата във нас .След около 2 седмици проверих и бяха изпратили документите във 2ро РПУ защото там е нашият район .През този период даже не ми се обадиха дори за някаква справка ,трябваше аз да звъня във 2ро за да разбера при кой следовател е отишла моята преписка .След като разбрах при кой е отидох да попитам какво следва от тук нататък .Господина ми каза че до сега не се е сблъсквал с такъв проблем ,щял да пусне запитване до Италия и трябва да чакаме отговор .Така вече 8 месеца чакам и аз не знам какво .Ти как реши твоят казус с колата успя ли да я регистрираш ,има ли някакъв изход от тази абсурдна ситуация .
kiro7423
Нов потребител

Назад към Административно право